Saltar al contenido

Så här fixar du ett Gear S3-batteridränering

27 de junio de 2021
how to fix a gear s3 battery drain 4777484 leader 0d3e0043af5a4663b308f97c3bc1df58

En av de bästa delarna med att ha en smartwatch är all den funktionalitet den kan ge dig, men det kan vara svårt för klockbatteriet. Många saker kan få ett Galaxy Gear S3-batteri att rinna ut. De flesta av dessa är lätta att lokalisera och stänga av.

Orsak till Gear S3 Batteridränering

Valfritt antal problem kan orsaka att ett Gear S3 tappar batteri, och det första du vill kontrollera är batterianvändning i telefonens Galaxy Wearable-app. Öppna appen på din telefon och tryck sedan lätt på Batteri. I det nedre avsnittet märkt Användning sedan senaste fulladdning, ser du en uppdelning av vilka appar och tjänster som använder mest batteri. Det ger dig en bra uppfattning om var du ska börja.

Hur man fixar Gear S3 batteridränering

Varje kombination av dessa steg kan öka batteriets livslängd. Det här är de enklaste och mest troliga korrigeringarna att prova, i ordning. Din körsträcka kan variera, så hoppa gärna över några om de inte passar din livsstil.

 1. Starta om klockan. Det finns en liten chans att klockan är överansträngd, och en enkel omstart kommer att fixa det. Håll Kraft tills alternativskärmen visas. Tryck sedan på Stäng av. När den är avstängd, håll ned Kraft för att sätta på den igen.

 2. Stäng senaste appar. Precis som din telefon, har din klocka nya appar i minnet. tryck på appar och vrid sedan ramen för att välja Senaste appar. Knacka Stäng alla.

 3. Minska skärmens ljusstyrka. Att driva pixlar tar en avgift på batteriets livslängd. Att minska skärmens ljusstyrka till tre bör göra det synligt i de flesta situationer, men inte överväldigande. Gå till din klocka inställningar > Visa.

 4. Byt Gear S3 urtavla. Det coolaste med smartklockor kan ibland vara den största gärningsmannen. Klockans ansikten kan dra mycket information, som väder, plats och stegräkning, vilket gör att klockan arbetar hårt. Dessutom behöver färre pixlar tändas när ansiktet har mer svart utrymme.

 5. Stäng av skärmfunktionen som alltid är på. Den alltid på displayen visar urtavlan, även när du inte tittar på den. Gå till inställningar > Titta på ansikten > Titta alltid på för att stänga av den här funktionen.

 6. Stäng av vakningen. Vakna-gesten slår på skärmen när du lyfter armen. Det är praktiskt, men det kan också fungera mot dig och slå på skärmen när du inte tittar på den. Gå till inställningar > Avancerad > Vakna gest för att justera den här funktionen.

 7. Ändra frekvens för väderuppdatering. Du kan justera hur ofta klockan ber om väderinformation. Öppna appen Wearable på din telefon, tryck på Appar, tryck på växeln bredvid Väderoch ställ sedan in den automatiska uppdateringen till önskat intervall. Var sjätte timme är ett bra alternativ.

 8. Minimera aviseringar. Att begränsa antalet appar som skickar meddelanden till klockan kan hjälpa batteriet. För att göra det, öppna appen Wearable på din telefon och tryck sedan på Meddelanden > Hantera aviseringar.

 9. Stäng av S-Voice-lyssnande. S-Voice är assistenten inbyggd i Gear S3. Som standard lyssnar S-Voice på aktiveringsfrasen hela tiden. För att stänga av det, gå till dina appar och välj S Voice. Tryck på ellips (de tre punkterna) och tryck sedan lätt på Röstväckning.

 10. Stäng av pulsmätning. Samsung Health är ganska aggressiv när det gäller att mäta din hjärtfrekvens. Den mäter din hjärtfrekvens kontinuerligt, var tionde minut eller aldrig. Även när det är begränsat till var tionde minut tar det en avgift på batteritiden. Tryck på appknappen och tryck på Samsung Health > Hjärta > Auto HR-inställningar.

 11. Stäng av platstjänster. GPS i din klocka kan tömma batteriet snabbt, beroende på hur ofta klockan begär din plats. Gå till inställningar > Anslutningar > Plats. Tryck på vippomkopplaren för att stänga av platstjänster eller välj att använda GPS, Wi-Fi eller båda.

 12. Stäng av kommunikation nära fält. Även känd som NFC använder klockan ofta detta trådlösa överföringsprotokoll för mobila betalningar. Om du inte använder mobilbetalningar kan du antagligen stänga av det här.

 13. Stäng av Wi-Fi. Wi-Fi på din klocka är mest användbart för att upprätthålla en anslutning till din telefon när du lämnar den på skrivbordet och går bort. Utan Wi-Fi är klockan beroende av Bluetooth för att hålla kontakten med telefonen.

 14. Inaktivera automatiska uppdateringar. Även om automatiska uppdateringar rekommenderas för att hålla sig uppdaterade med den senaste programvaran, kan kontroller orsaka onödigt batteriladdning. Det är också enkelt att söka efter Galaxy Watch-uppdateringar manuellt.