Saltar al contenido

Så här fixar du Joy-Con Drift på Nintendo Switch och Switch Lite

30 de junio de 2021
001 how to fix joy con drift on nintendo switch and switch lite 5074901 2608e9837afa4a22a84e3727f0ce1abe

Den som har tillbringat mycket tid med Nintendo Switch-spelkonsolen har antingen stött på eller hört talas om ett av de vanligaste problemen med Joy-Con-kontrollerna: drift. Joy-Con-drift uppstår när styrenheten registrerar en ingång felaktigt. Till exempel i spelet kan din karaktär röra sig i en viss riktning även om du inte har rört joysticken.

Orsaker till Joy-Con Drift

Joy-Con-drift påverkar vänster joystick oftare än höger, möjligen för att det vanligtvis är det du använder för att flytta en karaktär i ett spel, så det får mer användning. Annat än enkelt slitage kan andra orsaker till drift innefatta felkalibrering, anslutningsproblem eller smuts i sensorn.

Så här fixar du Joy-Con Drift på Nintendo Switch och Switch Lite

Stegen du tar för att fixa Joy-Con-drift beror på om du använder den vanliga Nintendo Switch eller Switch Lite. Följ dessa förslag för att få din controller att fungera igen.

  1. Rengör joysticken. Trots gummipackningen som skulle hålla mest smuts och skräp ur Joy-Con kan damm komma in och störa sensorerna. Om du har en burk tryckluft med ett munstycke, försök få in några skott under packningen, vrid den drabbade joysticken lite och upprepa sedan.

  2. Anslut dina Joy-Cons till Switch. Denna lösning är inte ett alternativ om du använder Nintendo Switch Lite, som inte har flyttbara Joy-Cons. Men om du har originalversionen kan dina kontroller ha problem med att kommunicera med konsolen och ge den falska ingångar. Ta bort strömbrytaren från dockan och skjut Joy-Cons i sidorna för att se om de fungerar på det här sättet. Om den här lösningen fungerar, men du ändå vill använda din Switch i dockan, försök spela närmare konsolen för att se till att anslutningen förblir stark.

  3. Återställ din knappkonfiguration. Om du har gjort någon anpassad mappning av dina kontrollerknappar kan de nya inställningarna påverka hur bra Joy-Con fungerar. Från Hem skärm, gå till Systeminställningar > Kontroller och sensorer > Ändra knappmappningoch välj sedan Återställa. Om du har gjort om dina Joy-Con-knappar visas en blå skiftnyckelsymbol bredvid dess ikon i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

  4. Sök efter firmwareuppdateringar. Precis som konsolen utfärdar Nintendo ny programvara till styrenheterna för att få dem att fungera bättre och mer effektivt. På Kontroller och sensorer skärm i Systeminställningar, välj Uppdatera styrenheter för att se om dina Joy-Cons kör deras firmwares senaste version. Sök efter uppdateringar på konsolen genom att gå till Systeminställningar från hemskärmen, bläddra ner till Systemetoch välja Systemuppdatering.

  5. Kalibrera styrenheterna. Av olika skäl kan styrspakarna på dina kontroller tappa koll på var deras mittpunkt eller neutrala läge är. De Kontroller och sensorer avsnittet i Systeminställningar har också ett område som kallas Kalibrera kontrollpinnar som leder dig igenom uppringning i dina Joy-Cons.

  6. Sök efter programuppdateringar. Om du bara får drift i ett spel, se om det är uppdaterat. Markera den på hemskärmen, tryck på + (plus) -knappen och välj Programuppdatering > Över internet.

  7. Bekräfta dina inställningar. Det här alternativet gäller också specifika spel, varav vissa använder rörelsekontroller (till exempel luta Joy-Con för att styra en racingtitel). Kontrollera inställningarna i spelet för att se om den använder rörelsekontroller istället för joystick.

  8. Ta bort eventuella dekaler eller skinn från Joy-Con. Om du har anpassat din Switch eller Switch Lite med klistermärken eller en anpassad skal kan det störa joysticken.

  9. Kontakta Nintendo. Om din controller fortfarande inte fungerar korrekt och du inte vill öppna dem själv, erbjuder Switch-tillverkaren en reparationstjänst för Joy-Cons som kräver att du skickar in din kringutrustning.

  10. Byt ut joysticken. Uteslutande av alla officiella lösningar kan du också beställa en ny del och byta ut den själv. Webbplatser som iFixit erbjuder ersättningar, verktyg och steg-för-steg-instruktioner som leder dig genom att knäcka upp Joy-Con och sätta in en ny joystick. Du bör bara använda det här alternativet om du är bekväm med att öppna din hårdvara själv, och om du gör det kan garantin upphävas.