Saltar al contenido

Så här fixar du PS4-felet ‘Kan inte ansluta till Wi-Fi-nätverket’

24 de julio de 2021
PS4Pro e911a21e468a49ee828954eba1d17988

Det finns få saker värre än att stöta på anslutningsproblem när du avfyrar din PlayStation 4 för att spela några matcher i ett onlinespel som Fortnite eller Övervakning. Ett särskilt besvärligt problem är när din PS4 inte kan ansluta till Wi-Fi-nätverket inom tidsgränsen. Du kan få en blå skärm som bara säger «Kan inte ansluta till Wi-Fi-nätverket inom tidsgränsen.» Det finns också en OK-fråga, men ingen ytterligare information som en felkod. Alternativt kan du få ett NW-31247-7-fel som säger «Nätverksanslutningen har gått ut. Din nätverksanslutning är sannolikt instabil eller inte tillräckligt stark.» Vi visar några vanliga felsökningssteg du kan vidta för att lösa problemet och fortsätta spela.

Orsaker till PS4-fel » Kan inte ansluta till Wi-Fi-nätverket inom tidsgränsen »

När en anslutning löper ut betyder det vanligtvis att en server tar för lång tid att svara på en begäran om data från en annan enhet, i det här fallet PlayStation 4. Felmeddelandet visas när begäran inte uppfylls inom ett förutbestämt belopp av tid. Som du kan se i exemplet ovan erbjuder meddelandet inga ledtrådar om vad som orsakar timeout och hur man fixar det.

Så här fixar du PS4-fel ‘Kan inte ansluta till Wi-Fi-nätverket inom tidsgränsen’

Använd följande förslag för att felsöka ditt anslutningsproblem och komma tillbaka online:

 1. Kontrollera din internetanslutning. Bekräfta att ditt internet fungerar korrekt med en dator eller mobil enhet. Om du inte kan ansluta till internet kan du behöva kontakta din internetleverantör (ISP).

 2. Använd en fast internetanslutning. Anslut PS4 till ditt modem eller din router direkt med en Ethernet-kabel istället för att använda Wi-Fi. Använd den kortaste Ethernet-kabeln du kan, inte längre än 25 fot. Se också till att den är kompatibel med 10BASE-T-, 100BASE-TX- eller 1000BASE-T-nätverk.

 3. Kontrollera PlayStation Network-statusen. Det kan vara tillfälligt otillgängligt eller underhålls.

 4. Utför ett internetanslutningstest. Du kan göra detta på din PS4 genom att gå till inställningar > Nätverk > Testa Internetanslutning.

 5. Starta om dina enheter. Koppla bort PS4 och ditt modem / router i ungefär två minuter. Anslut sedan modemet / routern igen och slå på konsolen. Kontrollera om du kan ansluta till internet.

 6. Uppgradera routerns firmware. En uppdatering kan lösa problemet.

 7. Anslut till en annan kanal. Om du använder en router med dubbla band kan byte av kanal förbättra din internetanslutning. Till exempel, om din PS4 vanligtvis använder 5 GHz-kanalen, anslut istället till 2,4 GHz-kanalen. Endast modellerna PS4 Slim och Pro stöder 5 GHz.

 8. Se till att routern inte blockerar de portar som PS4 använder för att ansluta till PSN-servrarna. Det här är portnumren som måste vidarebefordras:

  • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479
 9. Tilldela en DNS-server manuellt. Om du normalt låter PS4 tilldela en DNS-server automatiskt kan du behöva ange en manuellt. Eller om du vanligtvis använder en viss DNS-server kan du behöva ändra dess inställningar. För att ändra inställningarna, gå till inställningar > Nätverk > Ställ in internetanslutning > Beställnings.

 10. Om inget av ovanstående steg löser problemet, kontakta din internetleverantör.