Saltar al contenido

Så här följer du på Twitter

18 de julio de 2021
twitter business social media social media marketing business profile on twitter t20 R0XOKQ 6a3efed3b0d149d1b686ed2e37705202

När du går med på Twitter uppmuntras du att följa andra konton. Då kommer du självklart att du inte tycker om tweets från vissa användare, eller att din tidslinje är för överbelastad för att hålla jämna steg. Det finns några sätt att följa upp på Twitter: från en tweet, från en profilsida och från din följande lista. Du kan också följa alla på Twitter om du behöver en ny start. Du måste dock använda programvara från tredje part för massuppföljningar. När du följer någon på Twitter ser du inte längre deras tweets i din tidslinje. Twitter kommer inte att varna dem för att följa, men de kommer att ta reda på om de använder programvara från tredje part för att spåra följare. Om du bara behöver en paus kan du stänga av andra användare på Twitter. Om en annan användare trakasserar dig kan du blockera dem på Twitter och rapportera dem.

Hur man följer någon från en Tweet

Du kan följa en annan Twitter-användare direkt från en tweet, vilket också tar bort den kränkande tweet från din tidslinje. Det är enkelt och snabbt.

 1. Gå till en tweet från användaren du vill följa.

 2. Klicka på nedåtpilen bredvid den.

 3. Välj Avfölj @användarnamn.

  Sluta följa någon på Twitter.

 4. Du får ett meddelande som säger Du följde upp @användarnamnet.

  Sluta följa någon på Twitter.

Hur avbryter jag användare från deras kontosida

Ett annat sätt att följa på Twitter är från en användares kontosida. Det är lika snabbt som att göra det från en tweet.

 1. Gå till en kontosida för den användare du vill följa. URL: en kommer att vara twitter.com/användarnamn.

 2. Håll muspekaren över Följande till höger om deras profilbild.

  Gå till en tweet.

 3. Knappen ändras till Sluta följa. Klick Sluta följa.

  Sluta följa någon på Twitter.

 4. Ett bekräftelsemeddelande visas. Klick Sluta följa.

  Sluta följa någon på Twitter.

Så här följer du användare från din Twitter-lista

Slutligen kan du följa upp användare på Twitter från din egen följande lista. Den här metoden är praktisk om du vill följa upp flera användare, men du kan bara göra det en i taget.

 1. Gå till din Twitter-profilsida och klicka <#> Följer, (<#> representerar antalet personer du följer) under din plats och anslutningsdatum.

  Sluta följa någon på Twitter.

 2. Alternativt kan du gå till twitter.com/followers och klicka på Följande flik.

  Sluta följa någon på Twitter.

 3. Hitta den användare du vill följa upp och håll muspekaren över Följande till höger om deras användarnamn.

  Sluta följa någon på Twitter.

 4. Knappen ändras till Sluta följa. Klick Sluta följa.

  Sluta följa någon på Twitter.

 5. Klick Sluta följa på bekräftelsemeddelandet.

  Sluta följa någon på Twitter.

Massuppföljning på Twitter

Om du vill massuppfölja alla på Twitter måste du använda kommandoradsverktyget eller en tredje parts tjänst. Twitter låter dig bara följa upp användare en i taget. Anil Dash, bloggare och entreprenör publicerade instruktioner på sin webbplats med hjälp av ett verktyg som heter «t», som är baserat på Ruby-programmeringsspråket. Ladda ner t på Github, följ installationsinstruktionerna och se till att du har installerat Ruby. Kommandot att följa upp är: t följande: xargs t följa upp

Om det är för tekniskt kan du också använda ett verktyg som heter Tokimeki Unfollow, vilket Dash rekommenderar. Även om du inte kan följa konton i bulk, är det inte så tråkigt som manuellt följer upp på Twitter.

 1. Gå till Tokimekis webbplats och klicka Logga in med Twitter.

  Logga in på Twitter via verktyget Tokimeki Unfollow.

 2. Ange ditt Twitter-användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in. Detta ger appen rätt att komma åt ditt konto.

  Logga in på Twitter via verktyget Tokimeki Unfollow.

 3. Välj dina preferenser: Du kan ställa in den ordning i vilken du ser konton, visa bios automatiskt och spara framsteg på servern. Klicka sedan Start.

  Komma igång med verktyget Tokimeki Unfollow.

 4. För varje konto du följer kan du följa upp dem, lägga till dem i en lista eller behålla dem. Du kommer att kunna se kontots senaste tweets som hjälper dig att fatta ett beslut. Klick Visa bio för att se kontots Twitter-bio.

  Sluta följa ett Twitter-konto med Tokimeki Sluta följa.

 5. Om du av misstag klickar på Avsluta eller ändrar dig, klicka Ångra; annars klickar du på Nästa.

  Ångra en följd eller klicka på nästa.

Blockering vs Muting vs.Uppföljning på Twitter

När du blockerar någon på Twitter följer det dem också, och alla deras tweets försvinner från din tidslinje. Den blockerade användaren får inte ett meddelande om att du har blockerat dem men kan berätta om de besöker din profilsida. När du stänger av någon på Twitter kan användaren fortfarande se dina tweets och gilla, retweeta och kommentera dem. Dämpade användare kan också skicka DM till ditt konto. Du kommer dock inte att se någon av den här aktiviteten förrän du har avaktiverat dem. När du följer någon på Twitter kan de få ett meddelande från en tredjepartsapp som spårar följer. De kan fortfarande se dina tweets så länge de följer dig.