Saltar al contenido

Så här hittar du någons e -postadress

31 de julio de 2021
GettyImages 183537594 69927467971f4a63967cfe142aab0ca1

Den här artikeln beskriver flera sätt att hitta någons e -postadress utan att använda ett sökverktyg för e -postadresser.

Sök efter e -postadressen på sociala medier

Alla behöver en e -postadress för att skapa ett konto på sociala mediasidor som Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn, så du kanske kan söka efter personens konto efter en e -postadress. Besök var och en av dessa sociala medieplattformar – plus alla andra som du känner eller misstänker att personen använder – och sök efter dem efter namn, ålder, skola, företag, hemstad eller annan information som du vet om dem. Även om profilsidan inte är offentlig, tillåter ibland att deras e -postadresser förblir synliga så att någon som inte är en vän eller följare kan ta kontakt. Om du inte är säker på vilka sociala mediesajter folk använder, om någon, utför ett namn och en plats -sökning på en sökmotor för personer. Vissa sökmotorer har gratis testversioner som du kan registrera dig för och avbryta innan testperioden är slut.

Använd en webbsökmotor för att hitta deras e -postadress

Hur man söker efter någons e -postadress på Google

Du kan ha tur att hitta en persons e -postadress genom en webbsökning. En webbsökmotor kan kontrollera miljontals webbplatser på några sekunder, så det är ett av de bästa sätten att söka efter en information som är så specifik som en e -postadress. Använd en stor och omfattande sökmotor som Google för att få de bästa resultaten. Med någon av de många avancerade Google Search -kommandona kan du försöka begränsa resultaten. Till exempel att sätta en persons namn i citattecken (t.ex. «Marietta Johansson») förädlar resultaten till att endast visa fall där både för- och efternamn finns. Men om personen du letar efter har ett vanligt namn, som John Smith, behöver du ytterligare information. Om du vet mer om personen, till exempel deras hemstad och födelseår, kan du lägga till dessa parametrar i sökningen (t.ex. «Marietta Johansson Brooklyn 1992»). Om sökningen ger för många resultat kan du lägga till en eller flera domäner som motsvarar populära internet -e -posttjänster (t.ex. «Marietta Johansson Brooklyn 1992 gmail.com»). I vissa fall kan du ha mer tur att söka efter mailto, men det kan minska resultatet, vilket kanske inte hjälper. Denna metod kommer sannolikt att returnera flera e -postadresser. För att bekräfta att adressen du hittar är den du vill öppna den sida som e -postadressen finns på och leta efter alla sammanhang som kan peka på personen i fråga.

Kontrollera e -postadressen för webbkataloger eller vita sidor

Whitepages hemsida

Från offentliga register och vita sidor till webbkataloger, internet rymmer ett antal e -postadresser. Till exempel kan du ha tur att hitta en e -postadress med Whitepages om du vet personens namn och plats.

Gissa någons e -postadress

E -postadress syntaxinformation om e -postformat

De flesta organisationer låter inte människor välja e -postadresser fritt utan tilldelar dem istället med namn. Du kan dra nytta av det genom att anta e -postadressen med lite syntaxgissning. Du måste veta var personen arbetar för att denna metod ska vara effektiv. Separera individens för- och efternamn med en punkt. Om du tittar på ett företags e -postkatalog online och allas e -post börjar med sin första initial och de tre första bokstäverna i deras efternamn, kan du prova den här kombinationen. Till exempel om adresserna på företagets webbplats är i formatet firstinitial. efternamn@företag.com, Skulle John Smiths vara [email protected]. Men om du ser på ett företags webbplats att en anställd vid namn John Smith använder adressen [email protected], det är troligt att alla andra anställda följer samma mönster. Så, e -postadressen för någon som heter Emma Osner skulle förmodligen vara [email protected]. E -postformat är en webbplats som kan gissa dig efter att du har angett webbplatsens namn.

Använd en e -postskrapa för att hitta en e -postadress

Hur man använder en e -postskrapa för att hitta e -postadresser

Vissa program kan söka igenom en webbsida eller en hel webbplats efter e -postadresser och sedan ge dig en lista över vad som hittades. Dessa kan vara till hjälp om e -postadressen du behöver är dold bakom ett formulär eller kan finnas någonstans på webbplatsen, men du inte har tid att leta efter den. Ett exempel på ett sådant verktyg är Email Extractor, ett Google Chrome -tillägg som körs i din webbläsare för att hitta e -postadresser på sidan du tittar på. En annan är VoilaNorbert, som är gratis för de första dussin framgångsrika sökningarna. Ange ett namn och webbplatsens domän, så spottas alla e -postadresser som matchar dessa kriterier ut. Det fungerar ungefär som Hunter.

Sök på den osynliga webben

Person som sitter framför en dator med en svart skärm och slumpmässig kod

Den osynliga webben innehåller en skattekälla med information om du vet var du ska leta. Massor av inte så välkända sökmotorer är utformade för att söka på den mörka webben, inklusive Pipl, Zabasearch och andra. Vissa av dessa webbplatser kräver registrering, och vissa erbjuder endast begränsad information utan avgift. Kom ihåg var du är och var inte för ivrig att ange dina betalningsuppgifter.