Saltar al contenido

Så här kalibrerar du kompassen för Android

21 de julio de 2021
GettyImages 702546825 f77d305578fc4543958653e3333f9238

Google Maps är inte alltid korrekt när det gäller att hitta din position. Det finns dock ändringar du kan göra på din Android-enhet för att förbättra denna funktionalitet. Så här kalibrerar du Google Maps med hjälp av kompassen på Android, så att din plats alltid är på plats. Handledningen nedan gäller smartphones och surfplattor med Android-operativsystemet.

Kontrollera din plats i Google Maps för Android

Innan du kalibrerar din kompass, se till att din plats och riktning spåras korrekt av din Android-enhet.

  1. Öppna Google Maps-appen på din smartphone eller surfplatta. En karta över det omgivande området bör omedelbart visas med en blå prick som anger din exakta plats och riktning.

  2. Om en blå prick inte visas trycker du på Din plats, representerad av en bullseye, och ligger i det nedre högra hörnet på skärmen direkt ovanför GO-ikonen.

  3. Kartor kan bestämma att du måste kalibrera kompassen. Den visar en skärm med instruktioner för att flytta telefonen i en åtta-talrörelse. Gör det och tryck sedan på Gjort.

Kalibrera Android GPS

Om den ovan nämnda blå pricken inte anger din specifika plats, eller om strålen som följer med den blå pricken är bred, kan det innebära att kalibrering kan vara nödvändig för att finjustera smarttelefonens kompass.

  1. Återgå till Google kartor app.

  2. Håll enheten med höger sida uppåt och flytta den sedan i en figur 8-rörelse några gånger.

  3. Kalibreringen är klar när strålen blir smalare och pekar i en exakt riktning.

    Smal kompassindikator på Google Maps

Andra tips för att förbättra platsnoggrannheten på Google Maps

Det finns andra sätt att förbättra kompassens noggrannhet på din Android-smartphone eller surfplatta, som att ansluta enheten till ett Wi-Fi-nätverk eller starta om den. Du bör också söka efter uppdateringar för att säkerställa att du har den senaste versionen av Google Maps.