Saltar al contenido

Så här kopplar du ihop trådlösa öronproppar med din telefon

26 de junio de 2021
how to pair wireless earbuds to your phone 5071556 leader 160844c149cd45bb82aedf94333839c2

I en värld av försvinnande hörlursuttag är det viktigt att du kan använda dina hörlurar effektivt. Oavsett om du lyssnar på musik, tar in en podcast eller tittar på video är Bluetooth ett bra sätt att gå. Med den senaste explosionen av äkta trådlösa öronsnäckor är det viktigt att veta hur man parar ihop trådlösa öronsnäckor med din telefon. Den här artikeln beskriver hur man gör det på både iOS- och Android-enheter. Det finns många fantastiska riktiga trådlösa öronproppar där ute. Deras främsta drag är friheten från ledningar. Batteriets livslängd blir också riktigt bra. Så om du har tagit steget och plockat upp en uppsättning är det dags att para ihop dem med din enhet.

Hur man parar ihop Bluetooth-öronsnäckor

Det första steget i att para ihop dina Bluetooth-öronsnäckor med din telefon kommer från öronsnäckorna själva. Du måste sätta dem i parningsläge. Tyvärr finns det inte ett vanligt sätt att sätta öronsnäckorna i parningsläge. Du bör läsa din manual eller snabbstartsguide. De olika sätten att sätta öronsnäckorna i parningsläge inkluderar (i fallande ordning från vanligaste till mest sällsynta):

 • Ta bort öronsnäckorna från laddningsfodralet.
 • Håll strömbrytaren intryckt.
 • Öppna laddningsfodralet.
 • Ta bort öronsnäckorna från laddningsfodralet och sätt tillbaka dem.
 • Tryck på parningsknappen på laddningsfodralet.
 • Tryck på parningsknappen på öronsnäckorna.

När öronsnäckorna är i parningsläge ser du vanligtvis ett blinkande ljus. Då är det dags att starta parkopplingsproceduren på din enhet.

Hur man länkar trådlösa öronproppar på Android

Som med många saker i Android kan processen variera något, men oftast följer du dessa steg:

 1. Svep neråt Meddelanden skugga.

 2. Håll ned Blåtand ikonen i den översta raden med ikoner. Om du inte kan komma till menyn genom att länge trycka på Bluetooth-ikonen kan du också navigera dit genom att gå till inställningar > Nätverk > Blåtand.

 3. Kontrollera först att Bluetooth är vänt . Det kommer att finnas en vippomkopplare högst upp i menyn. Bläddra sedan till botten av Bluetooth-listan så ser du en lista över tillgängliga enheter. Tryck på den enhet du vill para ihop.

 4. Knacka Par.

När du väl har parat ihop flyttas enheten till toppen av listan och anger att enheten är klar. Ofta kommer öronsnäckorna själva att ge en ljudkod att parningen lyckades.

Para ihop trådlösa öronproppar på iOS

På iOS är processen något annorlunda.

 1. Öppna inställningar > Blåtand.

  Steg för att hitta Bluetooth-menyn på iOS.

 2. Se till att Bluetooth är på indikerat med en grön växling högst upp. I så fall söker iOS automatiskt efter enheter i närheten. Knacka på öronsnäckorna när telefonen hittar dem.

 3. Knacka Par.

  Steg för att para ihop en Bluetooth-enhet på iOS.

När enheten paras framgångsrikt flyttas den till Mina enheter, och du är redo!