Saltar al contenido

Så här laddar du din Nintendo Switch Joy-Cons

17 de junio de 2021
Nintendo Switch Joy Cons In Dock 5114066 cb9c217d8fa84bfb99a2c9d9ec63654e

Den här artikeln förklarar sätt att ladda din Nintendo Switch Joy-Cons. Beroende på tillbehör du äger, eller om du vill fortsätta spela när de laddas, har du enkla alternativ.

Ladda Joy-Cons medan du är ansluten till strömbrytaren

Det enklaste sättet att ladda Joy-Cons är genom att ansluta dem till din Nintendo Switch. Och du kan använda dockningsstationen eller nätadaptern som följde med din spelenhet för att ladda strömbrytaren och styrenheterna. Skjut dina Joy-Cons i sidorna tills de klickar. Använd sedan något av följande alternativ.

Använd Nintendo Switch Charging Dock

Dockan som medföljer din Nintendo Switch ger dig ett enkelt sätt att hålla allt laddat. Och det är perfekt om du inte spelar ett spel för att hålla enheten i den här laddaren, så den är redo att gå när du är. Se till att dockningsstationen är ansluten till ett uttag med nätadaptern, att dina Joy-Cons är anslutna till strömbrytaren och placera sedan enheten i dockan.

Du ser kort batterinivån längst upp till vänster på Switch-skärmen i grönt. Du bör också se ett grönt ljus längst ner till vänster på dockans framsida.

Använd nätadaptern

Om du använder bärbart läge kan du ladda enheten och Joy-Cons utan dockan. Anslut USB-kontakten för nätadaptern till USB-porten på switchens undersida. Anslut sedan adaptern till ett uttag.

Ladda Joy-Cons med ett laddningsgrepp

Handtaget som följer med din Nintendo Switch erbjuder inte en laddningsfunktion. Men du kan investera i laddningsgrepp som säljs av Nintendo och andra tredjepartshandlare. Skjut in dina Joy-Cons i sidorna av greppet precis som du skulle skjuta in dem i själva brytaren. Använd USB-kontakten eller en nätadapter för att ladda greppet enligt tillverkarens instruktioner för tillbehöret. Beroende på vilket laddningsgrepp du köper kan du se en laddningsindikator som tänds när Joy-Cons laddas eller är fulladdat. Det fina med laddningsgreppet är att du kan fortsätta spela spel när Joy-Cons laddas.

Ladda Joy-Cons med en Joy-Con Charging Dock

Precis som laddningsgreppet kan du köpa en laddningsdocka, speciellt för Joy-Cons från Nintendo eller en tredjepartssäljare. Det som är bra med detta tillbehör är att du kan ladda mer än en uppsättning Joy-Cons samtidigt. Du kan också hitta en som kan starta ett par Joy-Cons och Pro Controller. Skjut dina Joy-Cons i dockan och anslut laddaren via USB-kabel eller strömkälla enligt tillverkarens instruktioner. Beroende på vilken du köper kan du se ljusindikatorer för laddning och fulladdade.

Joy-Cons laddning i docka

När Joy-Cons laddas drar du tillbaka dem till Nintendo Switch.

Kontrollera Joy-Con Controller batterinivåer

Om du är orolig för att dina Joy-Cons kanske börjar ta slut på batteri kan du kontrollera deras nivåer på din Nintendo Switch.

  1. På startskärmen på din switch trycker du på eller navigerar till och väljer Kontroller.

    Tryck på Controllers på Switch Home-skärmen

  2. På vänster sida ser du batterinivåerna för varje Joy-Con på enhetens vänster och höger sida. (Du kommer också att se batterinivån för Switch i mitten.) Så om dessa nivåer blir låga kanske du vill ladda dem.

    Visa batterinivåer för Switch och Joy-Cons.

  3. Knacka Stänga när du är klar.

Håll dig laddad

Det tar ungefär 3,5 timmar att ladda Joy-Con-styrenheterna helt. Du kan använda det som medföljer i lådan för att ladda dina Joy-Cons med Switch eller köpa ett separat tillbehör för antingen laddning medan du spelar eller mer än en uppsättning kontroller.