Saltar al contenido

Så här skickar du en text från din dator till iOS eller Android

22 de julio de 2021
female architect working at laptop 736491019 5b905a5d46e0fb00258cdb5f

Vad du ska veta

 • Använd iMessage för att skicka en text till en iOS-enhet.
 • För att skicka till Android-enhet från iMessage, gå till inställningar > Meddelanden > Vidarebefordran av textmeddelande.
 • För Android, gå till Meddelanden > Menyn Fler alternativ > Meddelanden för webben. Gå till i en webbläsare https://messages.google.com/web.

Den här artikeln förklarar hur du skickar en text från en dator till en iOS- eller Android-enhet. Instruktioner gäller macOS, Windows, iOS och Android. Ytterligare information täcker hur man synkroniserar texter mellan din smartphone, webbläsare och stationära PC med Pushbullet.

Så här textar du från dator med iMessage (iOS och MacOS)

Apples iMessage-tjänst är det populära sättet att skicka meddelanden mellan iPhones, och nu kan du också skicka dem från din Mac-dator. Allt du behöver är appen Meddelanden på din iPhone och Mac och ett Apple-ID. Var noga med att logga in med samma Apple-ID som du använder med Messages på din iPhone och andra enheter. För att använda den här funktionen behöver du iOS 8 eller senare på din iPhone och OS X Yosemite eller senare på din Mac. Det är också kompatibelt med Apple Watches som kör watchOS 1.0 eller senare.

iPhone- och Mac-skärm som visar Apple Messages.

iMessage kan använda data eller Wi-Fi för att skicka och ta emot meddelanden, så det räknas inte mot din sms-plan. Du kan vidarebefordra textmeddelanden (som de från Android-användare) från din iPhone och iPad till din Mac genom att gå till inställningar > Meddelanden > Vidarebefordran av textmeddelandeoch sedan välja vilka enheter som kan skicka och ta emot textmeddelanden från din iPhone.

Skicka text från dator med Google-meddelanden (Android- och webbläsare)

Du kan skicka och ta emot textmeddelanden, foton, röstmeddelanden och video med Google Messages på din smartphone och skrivbord. Så här länkar du mobilappen och webbversionen:

 1. Öppna Meddelanden appen på din smartphone, tryck på Menyn Fler alternativ (tre vertikala prickar) och tryck sedan lätt på Meddelanden för webben. Meddelanden i appen Google Messages räknas med i din sms-plan; appen använder inte data och mottagaren behöver inte ha appen.

  Android Messages inställningsskärm för smartphone.

 2. Besök https://messages.google.com/web på din dator med en av följande webbläsare: Chrome, Mozilla Firefox, Safari eller Microsoft Edge. Internet Explorer stöds inte.

  Google Messages webbplats.

 3. Tryck på på din Android-smartphone Skanna QR kod och peka på QR-koden som visas på datorn.

  Använda QR-kodskannern i Meddelanden.

 4. Välj Ja under Kom ihåg den här datorn om du använder en betrodd enhet så behöver du bara göra det en gång. Då kan du välja skrivbordsaviseringar om du vill, och du ser din texthistorik på sidan.

  Välj Ja för att komma ihåg den här datorn.

Synkronisera textmeddelanden med Pushbullet (Android-, iOS- och webbläsare)

Pushbullet synkroniserar dina texter mellan din smartphone, webbläsare och stationära PC; det låter dig också dela webbplatser och bilder från din smartphone till din dator (eller flera datorer) och vice versa. Det finns Pushbullet-appar för Android-, iOS- och Windows-datorer. Pushbullet fungerar också med webbläsare Chrome, Firefox och Opera.

 1. Installera mobilappen på din telefon och skrivbordsappen på din dator.

 2. Logga in på varje app med ditt Google- eller Facebook-konto för att länka dem. Du bör börja se textmeddelanden dyka upp på skrivbordet som du kan svara på; du kan också initiera texter.

  Inställningsskärm för pushbullet

 3. För att testa om aviseringarna fungerar, gå till Spegling i den mobila Android-appen och tryck på Skicka testavisering. Det ska visas på både din telefon och dator och att avvisa varningen på endera enheten bör också avvisa den från den andra.

  Skickar ett testmeddelande i Android.

Skicka texter med Google Voice (plattformsövergripande)

Du kan också skicka texter med Google Voice till amerikanska och kanadensiska nummer gratis.

 1. Gå till din kontosida på din smartphone eller dator och välj meddelandesymbol till vänster. Här ser du också din texthistorik.

 2. Välj Skicka ett meddelande för att skapa en ny, eller välj en konversation för att fortsätta en tråd. Texterna visas som skickade från ditt Google Voice-nummer.

  Skicka ett meddelande via Google Voice.

Google Voice-gränssnittet ser väldigt ut som Google Hangouts; du kan faktiskt länka Hangouts till Voice-kontot:

 1. Kontrollera först att du är inloggad på varje tjänst med samma användarnamn och e-postadress.

 2. Gå till hangouts.google.com, gå sedan till Meny > inställningar.

  Gå till Inställningar i Hangouts.

 3. I Google röst avsnitt, kontrollera Ta emot SMS och röstmeddelanden i Hangouts. När du tar emot texter i Hangouts märks de SMS via Google Voice.

  Aktiverar att ta emot SMS och röstmeddelanden i Hangouts.

Du kan också öppna Hangouts i Gmail. Välj den högst upp i Hangouts-listan Nedåtpil bredvid ditt namn och profilfoto och bläddra sedan till botten av inställningar och markera rutan bredvid Ta emot SMS och röstmeddelanden i Hangouts.

Skicka texter med Samsung Messaging-appen

Om du har en Galaxy Book eller Galaxy Tab Pro S kan du skicka och ta emot textmeddelanden med Samsung Messaging-appen. Denna applikation är förinstallerad på din enhet, så allt du behöver göra är att länka ditt telefonnummer. Starta Samsung Messaging från din startskärm (eller hitta den i dina mappar) för att starta installationsprocessen. Samsung Messaging-appen stöds för närvarande på Galaxy Book 10.6 LTE, Galaxy Book 12 LTE, Galaxy Book 2 och Galaxy Tab Pro S.

Skicka en text via e-post

En annan metod, om än klumpigare än de andra i den här artikeln, är att skicka ett textmeddelande via e-post. Varje trådlös operatör har en e-postformel för att göra det. Till exempel, för att skicka ett textmeddelande (SMS) till en AT&T-användare, mejla «[email protected]», men ersätt «nummer» med ett tio-siffrigt telefonnummer. Skicka ett MMS (multimediameddelande, till exempel ett foto) med e-post «[email protected].» Kontrollera med operatören eller hänvisa till den här listan över operatörens e-postadresser. Problemet här är att e-postmeddelandet kan hamna i mottagarens skräppostmapp eller gå vilse i blandningen eftersom det ser annorlunda ut än vanliga e-postadresser. Du måste också veta vilken operatör mottagaren använder.

Text från dator med SMS-webbplatser

Slutligen finns det SMS-webbplatser som låter dig skicka textmeddelanden anonymt. Några av dessa webbplatser samlar in de nummer som användarna matar in och säljer dem till tredje part. Denna metod reserveras bäst som en sista utväg när anonymitet är kritisk.