Saltar al contenido

Så här spårar du en iPhone från en Android-telefon

15 de julio de 2021
GettyImages 700130756 5bc55813c9e77c00516913eb

Vad du ska veta

 • Enklast: Gå till iCloud.com i en webbläsare och välj Hitta iPhone, välj din enhet och välj ett alternativ för att hitta eller kontrollera den saknade iPhone.
 • Nästa enklaste: Med Google Maps aktiverat på iPhone, åtkomst Google kartor på en Android-enhet och gå till din Tidslinje.

Den här artikeln förklarar fyra sätt att spåra alla för närvarande stödda iPhones på alla Android-enheter som kan köra de appar som nämns nedan.

Så här spårar du en iPhone med en Android-webbläsare

Hitta min iPhone är ett bra verktyg för att hitta en saknad iOS-enhet. Det hjälper att ha en annan Apple-enhet, men om du inte har en iOS- eller Mac-dator, använd en Android-enhet. Innan du kan hitta en iPhone på en Android måste du aktivera rätt inställningar i förväg. Följ dessa instruktioner för att hitta en saknad iPhone med vilken Android-webbläsare som helst. När du ställer in Hitta min iPhone aktiverar du Skicka sista plats alternativ. Detta säkerställer att en plats kan bestämmas om batteriet tar slut. På en Android-enhet som inte är din, kör webbläsaren i inkognitoläge. På detta sätt lagras ingen av dina personliga uppgifter.

 1. Logga in iCloud.com med ditt Apple-ID.

 2. Välj på menyn Hitta iPhone.

 3. Välj den enhet du vill hitta.

 4. Välj ett av tre alternativ för att hitta eller kontrollera den saknade enheten:

  • Spelljud för att hitta enheten med en hörbar signal.
  • Gör det möjligt Förlorat läge för att förhindra inkräktare från att hacka enheten.
  • Radera iPhone / iPad för att radera enhetens data på distans.

  Alternativ i Hitta en telefon på en Android

 5. Om webbläsaren är i inkognitoläge, logga ut från alla konton och stäng inkognitobläsaren när du är klar.

Så här spårar du en iPhone-plats med Google Maps

Det är möjligt att spåra din iPhone med Google Maps, men framgång garanteras inte. En specifik inställning måste vara aktiverad på iPhone innan den försvinner. För att den här metoden ska fungera måste Google Maps vara installerat på iPhone och platsåtkomst aktiverad. Välj din profilbild högst upp i Google Maps-appen och välj sedan inställningar. Välj Personligt innehåll och kontrollera sedan att din platsspårning är aktiverad i båda Platstjänster och Platshistorik inställningsskärmar.

 1. Med Google Maps platsåtkomst aktiverad på den saknade enheten, öppna en webbläsare på Android-enheten och logga in på din tidslinje.

 2. Välj det datum som din telefon försvann och granska dina resvägar och besökta platser. Om du tog bilder det datumet visas bilderna i tidslinjen och anger var du var senast du använde enheten.

Hur man spårar en iPhone med en GPS-spårningsapp

Att använda en GPS-spårningsapp är också ett bra verktyg för att hitta en förlorad eller stulen iPhone. Appen måste dock installeras innan telefonen försvinner. För att vara säker, använd en GPS-spårningsapp som är kompatibel med både iOS och Android, till exempel Life 360. Låt en vän med en Android-enhet installera samma app och använd appen på din telefon för att hitta din telefon om den går förlorad. Alternativt kan du logga in på ditt Life360-konto från en inkognitobläsare på en Android-enhet för att spåra din telefon. Andra spårningsappar fungerar på samma sätt.