Saltar al contenido

Så här speglar du Android till TV (anslut din telefon trådlöst)

2 de julio de 2021
GettyImages screen mirroring 842272124 5a7897e104d1cf0037763c0a

Att titta på videor på en Android-telefon eller surfplatta är bekvämt när du är på språng, men när du kommer hem varför inte använda din storbilds-TV till nytta? Så här ansluter du din telefonskärm trådlöst till din TVs skärm.

Hur man ansluter och speglar Android till TV

De exakta termerna som används för Screen MIRroring och steg som behövs för att aktivera kan variera från de som beskrivs nedan beroende på telefon, TV eller bridge-enhetens märke eller modell.

 1. Gå till inställningar på din telefon, TV eller bridge-enhet (media streamer). I följande steg är Android-telefonen till vänster och TV-skärmen till höger.

 2. Aktivera skärmspegling på telefonen och TV: n. I exemplet som visas är termen som används av TV: n Wi-Fi Direct.

  HTC One Android-telefon och Samsung TV-skärmspegling Steg ett "B"

 3. Sök efter TV: n eller bridge-enheten. Det kan också finnas på en lista över enheter. I TV-skärmens speglingsmeny väljer du Android-telefonen eller surfplattan.

  HTC One Android-telefon och Samsung TV-skärmspegling steg två

 4. Starta en anslutningsprocedur efter att din Android-telefon eller surfplatta och TV eller bridge-enhet har hittat och känner igen varandra.

  HTC One Android-telefon och Samsung TV-skärmspegling Steg tre

 5. Android-skärmen visas på TV-skärmen efter att «anslut» -proceduren är klar.

  Android-skärmspegling till TV-exempel via Fire TV

Andra exempel på inställningsmenyer för skärmspegling

Olika enheter använder olika visuella motiv:

Skärmspegling

Samsung UBD-K8500 skärmspegling val

Trådlös skärm

Leeco TV Wireless Display / Screen Mirroring Option

Visa spegling

Fire TV-skärmspeglingsalternativ

Hur man använder skärmspegling

När skärmspegling har aktiverats delas allt du ser på din Android-telefon eller surfplatta på din TV- eller videoprojektorskärm. Det du ser speglat på din TV-skärm visas dock fortfarande på Android-enheten.

Exempel på Roku-skärmspegling

Om du vrider din Android-telefon horisontellt, för de flesta appar, bör du se samma vy på din TV-skärm.

Roku TV-skärmspeglingsexempel med KODI

Förutom innehåll kommer du i de flesta fall också att spegla skärmmenyerna och inställningsalternativen på din Android-telefon eller surfplatta på din TV. Det betyder att du fortsätter att använda din telefon för att navigera genom telefonens meny och appar.

Screen Mirroring Pros

 • Bekvämlighet: Screen Mirroring ger ett enkelt sätt att visa din Android-telefonskärm på en större TV-skärm.
 • Inget nätverk krävs: Android-video- / bilddelning påverkas inte av nätverkstrafik eller nätverksanslutningsfel eftersom ingen anslutning via en router behövs.
 • Enhetens tillgänglighet: Förutom Android-enheter är mottagning av skärmspegling tillgänglig på TV-apparater och utvalda videoprojektorer, Blu-ray-spelare, kabel- / satellitboxar, mediestreamers, bärbara datorer och datorer.
 • Affärs- och klassrumsapplikation: Med en Android-telefon eller surfplatta och en videoprojektor med bridge-enhet som stöder skärmspegling kan du trådlöst visa en affärs- eller klassrumspresentation som sparats på din Android-enhet på en mycket stor skärm.

Screen Mirroring Cons

 • Du kan inte utföra andra uppgifter på din telefon medan innehållet speglas. Om du trycker på en annan ikon eller app kommer innehållet att sluta spelas och du kommer att se nästa funktion som är aktiverad.
 • Även om du kan spegla din telefon till de flesta smarta TV-apparater eller använda en skärmspeglingskompatibel bridge-enhet som fysiskt kan anslutas till vilken TV som helst (helst med HDMI), anslutning och installation garanteras inte.
 • Du får lycka till om telefonen / surfplattan är av samma märke som TV: n eller bridge-enheten. Exempel är Android-telefoner från Samsung med Samsung-TV / Blu-ray Disc-spelare och Kindle Fire-surfplattor med Fire TV-pinnar / Fire Edition-TV.
 • Du kan inte spegla en Android-telefon eller surfplatta till en Apple TV utan installation av en extra app som Airmore eller Mirroring 360.

Screen Mirroring vs Casting

Ett annat sätt att visa innehåll från en Android-enhet på TV är genom Gjutning. Skärmspegling och gjutning liknar, men det finns skillnader inklusive:

 • Castning kräver att Android-enheten och TV: n är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
 • Casting fungerar för foton, självgjorda videor och utvalda appar.
 • Medan valt Cast-innehåll spelas upp på din TV kan du utföra andra uppgifter på din Android-enhet samtidigt eller till och med stänga av det.
 • Din Android-enhet kan behöva en extra app och ansluta en Chromecast på din TV innan Casting kan användas.

Vissa enheter (Roku-pinnar / lådor / TV-apparater, Samsung Smart TV-apparater / Blu-ray-spelare och Fire TV Stick / Fire Edition-TV-apparater) tillåter gjutning av utvalda appar från Android-telefoner utan behov av en extra app eller Chromecast.

 • Om en Android-smartphone-app är kompatibel med Casting (YouTube och Netflix är två exempel) visas en Cast-logotyp på Android-enhetens skärm

Cast-exempel på appen

Ansluta din Android-telefon trådlöst till en TV

Ett sätt att se en Android-telefon på en TV är genom Screen Mirroring. Nästan alla Android-telefoner erbjuder den här inbyggda funktionen, liksom de flesta smarta TV-apparater, mediestreamers och smarta Blu-ray Disc-spelare. Mediestreamers som stöder skärmspegling för Android inkluderar Roku, Amazon Fire TV och Chromecast. Apple TV stöder inte skärmspegling för Android. Screen Mirroring visar allt på en Android-skärm (inklusive e-post, streamingtjänster, plattformar som KODI, foton, videor och webbsidor) på din TV trådlöst (ingen nätverksanslutning till en router krävs). Det finns två trådlösa anslutningsvägar för att spegla en Android-enhet på en TV:

 1. Från en Android-enhet direkt till en TV.
 2. Från en Android-enhet trådlöst till en «bridge» -enhet (till exempel en mediestreamer, smart Blu-ray-spelare). «Bridge» dirigerar det mottagna speglade innehållet till en TV via en HDMI eller annan kompatibel anslutning.

Skärmspegling kallas vanligtvis Miracast, som är baserad på Wi-Fi Direct-teknik. Beroende på märke och modell för Android-telefon, TV eller «bridge» -enhet kan skärmspegling också kallas:

 • Trådlös skärm
 • Visa spegling
 • HTC Connect
 • SmartShare (LG)
 • SmartView (Samsung)
 • AllShare (Samsung)