Saltar al contenido

Så här ställer du in Apple TV Plus Family Sharing

22 de junio de 2021
bed technology technology child watching family son home together father ipad t20 vK8klw 74a1bc5b77424cc39fd7abedcccde120

Apple TV Plus är en del av Apples ekosystem, vilket gör det lättare att dela det med andra familjemedlemmar. Om du aldrig har skapat en familjegrupp eller delat något med andra familjemedlemmar måste du ställa in den innan du kan komma igång. När du har gjort det tar det bara ett par klick att aktivera Apple TV plus familjedelning. När du ställer in familjedelning måste en vuxen från hushållet ha ansvaret för att lägga till och ta bort familjemedlemmar. Denna person ansvarar också för alla avgifter som görs mot ditt Apple-konto från Apple TV + eller från andra anslutna appar i Apples ekosystem.

Så här ställer du in Apple Family Sharing

Innan du kan dela Apple TV Plus med medlemmar i din familj måste du först ställa in Apple Family Sharing. Det är en enkel process. Du hittar alternativet i dina inställningar på en iPhone eller en iPad, eller så kan du komma åt dem från Äpple meny> Systeminställningar > Familjedelning. I båda inställningsmetoderna måste du gå med på att vara den person som är ansvarig för inköp som görs av delade familjemedlemmar. Detta innebär att du tillhandahåller din kreditkortsinformation (om du inte redan har angett den; om du gjorde det måste du bekräfta den). Du måste också bjuda in familjemedlemmar till din delningsgrupp. Du måste konfigurera Familjedelning från en Apple-enhet (iPhone, iPad eller Mac-dator). Du kommer inte att kunna ställa in det från Apple TV eller från en Windows-enhet eller dator.

Hur man delar Apple TV Plus med familjemedlemmar

När du har konfigurerat Familjedelning kan du börja dela olika Apple-tjänster, inklusive Apple TV +, med medlemmar i din familjegrupp. Under den första installationsprocessen var du tvungen att välja minst ett program att dela med familjemedlemmar. Om du bara har Apple TV, eller om du valde Apple TV som alternativ att dela, finns det inget mer du behöver göra. Dina familjemedlemmar ska automatiskt ha åtkomst till din Apple TV Plus-kanal. Om du valde en annan tjänst kan du fortfarande dela Apple TV + med stegen nedan.

Dela Apple TV + från en iOS-enhet

När du har registrerat dig för Apple Family Sharing kan du aktivera Apple TV Plus-delning från den enheten om du har din iPhone eller iPad tillgänglig.

 1. Öppna Inställningar på din iOS-enhet och tryck sedan lätt på [your name] vilken är din Apple ID-inställningar.

 2. Välj i dina Apple ID-inställningar Familjedelning.

  Alternativet Familjedelning på iOS.

 3. I Familjedelning kan du trycka på Lägg till en familjemedlem om personen du vill dela Apple TV Plus inte redan finns i din familjegrupp. Du kan lägga till en ny familjemedlem i din familjedelningsgrupp när du vill, så länge du har lediga platser att dela med dem. Kom ihåg att du är begränsad till ytterligare fem familjemedlemmar (sex totalt, men du räknas som en).

  Alternativet Lägg till en familjemedlem i Familjedelning på iOS.

 4. När du är säker på att du delar med de familjemedlemmar du vill trycker du på På av växla bredvid TV-kanaler för att dela dina TV-kanaler med din familjegrupp. Om du vill dela Apple TV + med din familjegrupp måste du dela alla kanaler du prenumererar på med alla familjemedlemmar.

  Var man kan växla om att dela TV-kanaler med familjemedlemmar.

 5. Om du inte kommer ihåg vilka TV-kanaler du prenumererar på kan du trycka på TV-kanaler för att öppna TV-kanaler sidan och visa alla dina prenumerationer.

  TV-kanallistan i iOS som visar vilka kanaler du prenumererar på.

 6. När du har delat dina TV-kanaler kan du stänga inställningarna och Apple TV Plus och andra kanaler kommer att vara tillgängliga för medlemmarna i din delade familjegrupp. Inte allt innehåll är tillgängligt för delning i en delad familjegrupp. Även om Apple TV Plus och andra kanaler kan delas kan det hända att det inte är möjligt om du försöker dela vissa appar och andra objekt på ditt konto.

Dela Apple TV + från en MacOS-dator

Du kan också dela Apple TV + från din macOS-dator om det är enheten du råkar ha i närheten, eller om du använde den för att ställa in Familjedelning.

 1. Öppna på din macOS-dator Systeminställningar.

  Systeminställningsikonen på macOS.

 2. I Systeminställningar dialogrutan, välj Familjedelning.

  Familjedelningsikonen i Systeminställningar på macOS.

 3. Välj TV-kanaler.

  Platsen för TV-kanaler i Familjedelning på macOS.

 4. Kontrollera att Apple TV + finns i din kanallista. Om det är så delas det. Annars kan du behöva kontrollera att du har aktiverat familjedelning och prenumererat på Apple TV Plus.

  Delad Apple TV + på macOS.