Saltar al contenido

Så här ställer du in din Xbox Series X- eller S-konsol

14 de julio de 2021
setupxboxseriessx 24d0f1c0e12744719125e9fc895f2c9d

Vad du ska veta

 • Starta Xbox-appen, tryck på Trösta ikon> KOMMA IGÅNG > Ställ in en ny konsoloch följ anvisningarna.
 • Använder du inte appen? tryck på Guide-knapp på din handkontroll för att slå på den, sedan Meny och följ anvisningarna på skärmen.

Den här artikeln förklarar hur du ställer in en Xbox Series X eller S med Xbox-mobilappen eller själva konsolen. Vi innehåller också tips för att få ut det mesta av din nya spelkonsol.

Så här ställer du in en Xbox Series X eller S med appen

När du ställer in en Xbox Series X eller S, förvänta dig att ladda ner några systemuppdateringar och se till att du har antingen Xbox-appen på din telefon eller behåll din inloggningsinformation till hands om du redan har ett Xbox-konto. Äger du en Xbox One? Du kan importera hundratals inställningar och inställningar från din gamla konsol till din Xbox Series X eller S för att anpassa din upplevelse från dag ett. Använd bara Xbox-appen när du ställer in din nya konsol.

 1. Anslut den medföljande nätsladden till konsolen och anslut den sedan till ett eluttag.

 2. Anslut HDMI-kabeln som medföljde din Xbox Series X eller S till konsolen.

 3. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till en HDMI-port på din TV. Använd en HDMI 2.1-port om du planerar att spela i 4K HDR på en Xbox Series X.

 4. Anslut en Ethernet-kabel till ditt modem eller din router och din Xbox. Hoppa över det här steget om du använder Wi-Fi.

 5. tryck på Kraft på framsidan av Xbox Series X eller S för att slå på konsolen.

 6. Ladda ner och installera Xbox-appen på din telefon om du inte redan har gjort det. Om du navigerar till xbox.com/getapp med din iOS- eller Android-enhet omdirigeras du till listan i App Store eller Play Store.

 7. Starta Xbox-appen och tryck på Trösta i övre högra hörnet.

 8. Knacka KOMMA IGÅNG.

 9. Knacka Ställ in en ny konsol.

 10. Leta efter en kod som ska visas på din TV.

  Installationskoden för Xbox-appen.

 11. Ange koden i Xbox-appen och tryck på ANSLUTA TILL KONSOLL.

 12. Vänta tills Xbox-appen ansluter till din konsol.

 13. Om du uppmanas tillåt, låt Xbox-appen få tillgång till enhetens plats och bevilja andra behörigheter som den begär.

 14. När appen säger att den har anslutit till din konsol trycker du på NÄSTA.

  Skärmdumpar för att ställa in en ny konsol i Xbox-appen.

 15. Fortsätt att följa anvisningarna på din telefon. Du får möjlighet att importera dina inställningar om det finns en Xbox One kopplad till din Gamertag.

 16. När du ser ett diagram över din handkontroll på din TV håller du ned Guide på din Xbox-kontroller för att slå på den.

  En skärmdump av att ställa in en Xbox Series S.

  Om styrenheten inte automatiskt ansluter till konsolen, håll ned synkroniseringsknappar på både styrenheten och konsolen.

 17. När du uppmanas till det trycker du på A på din kontroller.

  En skärmdump av att ställa in en Xbox Series S.

 18. Välj UPPDATERA KONTROLLEN.

  En skärmdump av uppdatering av Xbox Series X / S-kontrollenheten.

 19. Vänta tills uppdateringen är klar och välj NÄSTA.

  En skärmdump av en uppdaterad Xbox Series X / S-kontroller.

 20. Välj TA MIG HEM för att slutföra installationen av din Xbox Series X eller S.

  En skärmdump av att ställa in en Xbox Series X / S.

Så här ställer du in din Xbox Series X eller S utan telefon

Om du inte vill eller inte kan använda Xbox-telefonappen kan du fortfarande ställa in din Xbox Series X eller S, det är bara lite mer tidskrävande. Du måste också logga in manuellt på Microsoft-kontot som är kopplat till ditt Xbox-konto och manuellt logga in på ditt Wi-Fi-nätverk om du inte använder Ethernet, så se till att ha dina lösenord till hands. Så här ställer du in en Xbox Series X eller S utan telefon:

 1. Anslut den medföljande strömkabeln till konsolen och anslut den sedan till ett eluttag.

 2. Anslut den medföljande HDMI-kabeln till en port på din TV.

 3. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till din Xbox.

 4. Anslut en Ethernet-kabel om du använder en kabelanslutning.

 5. tryck på strömknappen på framsidan av din Xbox för att slå på den.

 6. tryck på Guide-knapp på din handkontroll för att slå på den. Om din handkontroll inte ansluter, tryck på synkroniseringsknappar på både styrenheten och konsolen för att ansluta dem.

 7. tryck på Meny för att hoppa över telefoninställningar.

 8. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in konsolen manuellt utan telefonappen.

Tips för en framgångsrik installation av Xbox Series X eller S

Om du följde de tidigare instruktionerna är din Xbox Series X eller S troligen inställd och redo att gå. Det finns dock många problem som kan dyka upp och saker du kan göra för att antingen göra installationsprocessen smidigare eller förbättra din spelupplevelse på vägen. För att förbättra din inställning och spelupplevelse med din Xbox Series X eller S, överväg att följa dessa tips där de är tillämpliga:

 • Utför den initiala installationen i förväg om du ger Xbox Series X eller S som en gåva. Om du ger konsolen till ett barn eller en tonåring i födelsedags- eller semestergåva, överväg att göra den första installationen i förväg. Ingen vill sitta och utföra systemuppdateringar när de bara kan hoppa direkt in i ett spel.
 • Välj din plats klokt. Du måste ha din Xbox nära TV: n, men överväga noggrant den exakta positionen. Undvik slutna utrymmen där konsolen kan överhettas och där den inte kan ta emot en stark Wi-Fi-signal. Placera den i ett område med god ventilation och där det inte finns många hinder mellan den och routern.
 • Använd rätt TV för din konsol. Xbox Series S kan bara mata ut 1440p, medan Xbox Series X kan full UHD 4K. Att para ihop serie S med en avancerad 4K-TV kommer att ha begränsade fördelar, medan användning av en gammal 1080p-TV med en serie X kommer att slösa bort dess potential.
 • Dina gamla kringutrustning fungerar förmodligen. Äger du en Xbox One? Dina gamla Xbox One-kontroller är också kompatibla med din Xbox Series X eller S, så bli inte av med dem. Andra kringutrustning fungerar inte garanterat, men många gör det.
 • Dina gamla spel fungerar. Xbox Series X och S spelar båda Xbox One-spel, även om du inte kan spela dina fysiska skivor på en serie S. Många av dem har också förbättrats för att se ut och spela bättre. Xbox Series X kan också spela en hel del av dina Xbox 360 och original Xbox-spel.
 • Tänk framåt om lagring. Xbox Series X har 1 TB lagringsutrymme och Series S har 500 TB. Det enda officiella sättet att expandera är 1TB-expansionsenheten från Seagate. Denna expansionsenhet är dyr, men den är också lika snabb som den inbyggda enheten. Om du kan få längre laddningstider, överväga att köpa en vanlig USB-enhet.
 • Använd en långsammare USB-enhet för medieinnehåll. Om du slutar ansluta en vanlig USB-enhet, prioritera Xbox Series X eller S-enheten för ditt spelinnehåll. Om du laddar ner filmer, appar och annat icke-spelinnehåll kan det gå på den långsammare USB-enheten utan så mycket märkbar påverkan. Om en USB-enhet är för långsam kommer du inte att kunna spela spel direkt från den enheten alls.