Saltar al contenido

Så här stänger du av NFC på Androids

18 de agosto de 2021
GettyImages 912262436 5a845c17eb97de00379d248f

Vad man ska veta

  • Gå till inställningar > Anslutna enheter.
  • Växla NFC byta till Av.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av NFC (Near Field Communication) på Android -enheter. Om du inte är säker på om din telefon stöder NFC -överföringar kan du söka efter denna enhets modell i den här listan över NFC -telefoner.

Inaktivera NFC

Processen för att inaktivera NFC är enkel. Precis som Wi-Fi, Bluetooth och annan anslutningsteknologi stängs NFC helt enkelt av. Så här gör du:

  1. Öppen inställningar > Anslutna enheter. Vissa Android -telefoner har NFC -alternativet i systemfältets meny högst upp på skärmen.

  2. Stäng av NFC brytare.

Om NFC

Nära fältkommunikation (NFC) gör att enheter som smartphones kan utbyta data med andra NFC-aktiverade enheter när de är i närheten. NFC -användning är vanligt. Många återförsäljare har skyltar i kassan som berättar för kunder att betalning kan göras med deras telefoner via Google Wallet. Smartphones med Android 2.3.3 eller senare kan konfigureras för att skicka eller ta emot data via denna kommunikationsstandard. Det finns dock risker med NFC. Forskare vid en Pwn2Own-tävling i Amsterdam visade hur NFC kan utnyttjas för att få kontroll över en Android-baserad smartphone. Forskare vid en Black Hat -säkerhetskonferens i Las Vegas visade liknande sårbarheter med olika tekniker. Stäng av NFC när den inte används för att spara batterilivslängd och förhindra hackning.