Saltar al contenido

Så här stänger du av PS4 utan en kontroller

13 de agosto de 2021
GettyImages 1220592539 e6a39c77a4a242e79fc32556f84e848a

Vad man ska veta

  • Håll in PS4: s strömbrytare i cirka 7 sekunder tills du hör två pip. Konsolen stängs av helt.
  • För att sätta PS4 i viloläge, håll ned strömbrytaren och släpp den när du hör ett pip.
  • När PS4 är helt avstängd kan den inte ta emot uppdateringar och alla dina nuvarande spelsessioner slutar.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av alla versioner av PS4 -konsolen och hur du sätter den i viloläge.

Så här stänger du av din PlayStation 4 helt

Vi rekommenderar att du stänger av din PS4 helt om du behöver koppla bort din PS4 och flytta den någon annanstans. När du gör detta kommer konsolen inte att kunna ladda ner uppdateringar och alla nuvarande spelsessioner kommer att avslutas.

  1. Håll in samma PS4 -strömknapp i cirka sju sekunder tills du hör två sekunders pip. Om du släpper knappen efter den första pipen sätter du den i viloläge.

  2. TV -skärmen visar meddelandet: «Förbereder att stänga av PS4 …» och varnar dig för att inte dra ut nätsladden under denna process.

  3. Strömindikatorn på din PS4 pulserar i vit färg tills den stängs av helt. när indikatorlampan är borta är det säkert att dra ur nätsladden. Att dra ur nätkabeln medan indikatorlampan lyser eller pulserande kan leda till oavsiktlig datakorruption.

Så här sätter du din PlayStation 4 i viloläge

PS4 -ägare kan sätta sin konsol i viloläge, vilket innebär att konsolen fortfarande kan ta emot och ladda ner uppdateringar även om den inte skickar en signal till din tv -skärm. Dessutom kan du återuppta framstegen på dina spelsessioner precis där du slutade efter att du startat din konsol från viloläge. Om ditt hem tappar ström medan din PS4 är i viloläge, får du en varning när du slår på din PS4 om att data kan ha blivit skadad. var noga med att stänga av din PS4 helt under elektriska stormar.

  1. Leta reda på strömbrytaren på din PlayStation 4. På en vanlig PS4-modell finns den här knappen längst upp till vänster på konsolen ovanför utmatningsknappen.

  2. Håll den här knappen intryckt i bara en eller två sekunder; PS4 ger ett enda pipljud och TV -skärmen ger meddelandet: «Sätter PS4 i viloläge …»

  3. Observera indikatorlampan, vilket är det vertikala tunna ljuset på toppen av PS4; när PS4 går över i viloläge pulserar den och blir från vitt till orange.

Så här stänger du av PlayStation 4 Slim och Pro

För att sätta din PS4 Slim eller Pro i viloläge eller stänga av den helt, följ instruktionerna ovan för standard PS4. Strömknapparna är dock lite olika på varje konsol.

Hitta PS4 Slim’s Power Button

PS4 Slim är märkbart mindre än sin äldre, större bror. Som sådan är knapparna på den smala modellen också mindre och därför lite svårare att hitta. På din PS4 Slim, titta till vänster om enhetens skivfack. Du kommer att se en avlång strömbrytare, och till höger är små lampor som fungerar som strömindikator.

Strömknappen på PS4 Slim.

Hitta PS4 Pro: s strömbrytare

PS4 Pro är en konsol, och dess ström- och utmatningsknappar är ganska okonventionella. Pro har tre «lager» till sin design, till skillnad från de två lagren i standard PS4 och Slim. På botten av det mellersta lagret finns en lång strömbrytare; Lägg märke till att den är horisontell istället för vertikal, som den för standard PS4. Under den är en tunn ljusremsa som fungerar som strömindikator.

Strömknappen på PS4 Pro.