Saltar al contenido

Så här stänger du av skärmlåset på Android

20 de junio de 2021
DSC 0059 066e31231c524479bb03b119f47b2a4f

Vad du ska veta

 • Lager Android: Gå till inställningar > Säkerhet och integritet eller Säkerhet och plats > Låsskärmslösenord. Knacka Inaktivera låsskärmslösenordet.
 • Samsung: Gå till inställningar > Låsskärm > Skärmlås typ > ange ditt lösenord> Ingen > Ta bort data.
 • Det är relativt osäkert att inaktivera din låsskärm eftersom det lämnar din privata information extremt sårbar för stöld och manipulering.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av skärmlåset på din Android-telefon. De exakta stegen kan variera något beroende på vilken version av Android och vilken telefon du äger, så vi täcker de vanligaste metoderna.

Hur man tar bort skärmlås på de flesta Android-telefoner

Inställningarna för skärmlås finns alltid i appen Inställningar, vanligtvis i en kategori som innehåller säkerhet i titeln. Om dessa steg inte leder dig direkt till telefonens låsskärmskontroller, bör du surfa lite i Inställningar snabbt.

 1. Starta inställningar app.

 2. Hitta säkerhets- eller låsskärmsalternativet. På de flesta versioner av Android väljer du Säkerhet och integritet eller Säkerhet och plats.

 3. Hitta alternativet för att ställa in din åtkomstkod för låsskärmen. Vanligtvis kommer det att vara Låsskärmslösenord eller Skärmlås.

 4. Du borde nu kunna välja alternativet att inaktivera din låsskärm. Beroende på din version av Android OS, tryck på Inaktivera låsskärmslösenordet eller Ingen (för att ange ingen lösenordssäkerhet). Du måste ange din nuvarande PIN-kod eller lösenord för att göra denna ändring och sedan bekräfta detta val i ett popup-fönster.

Hur man tar bort skärmlås på Samsung Galaxy-telefoner

 1. Starta inställningar app.

 2. Knacka Låsskärm.

 3. Knacka Skärmlås typ och ange ditt nuvarande lösenord.

 4. Knacka Ingen. Du måste bekräfta att du vill göra detta genom att trycka på Ta bort data, som raderar all biometrisk säkerhetsinformation från din telefon.

  Inaktivera låsskärmen på en Samsung Galaxy-telefon.

Riskerna med borttagning av Android-låsskärmen

Det är ingen tvekan om att låsskärmar ibland kan vara irriterande eller obekväma, och att inaktivera det betyder att du aldrig behöver ange ett lösenord eller vänta på biometrisk säkerhet. Men överväga detta mycket noggrant innan du gör det: att ha ingen låsskärm utsätter dig för mycket risk. Om din telefon är förlorad, felplacerad eller till och med bara utanför din kontroll kortvarigt kan alla som har fysisk åtkomst till din telefon öppna den omedelbart. Detta gör din privata information extremt sårbar, vilket är ett särskilt problem eftersom identitetsstöld är ett sådant problem idag. Om du verkligen inte vill ange ett lösenord varje gång du öppnar din telefon, snarare än att inaktivera din låsskärm, kan du överväga att aktivera biometrisk säkerhet (som en fingeravtrycksläsare eller ansiktsigenkänning) om din telefon stöder dessa funktioner.