Saltar al contenido

Så här stärker du din iPhones lösenord

24 de junio de 2021
iphonelock 56a6a5715f9b58b7d0e421a9

Vad man ska veta

  • Gå till inställningar > Face ID och lösenord. Ange ditt befintliga lösenord.
  • Välj Ändra lösenord och ange ett sexsiffrigt lösenord eller välj Alternativ för lösenord.
  • Alternativen inkluderar fyrsiffriga (minst säkra), sexsiffriga, alfanumeriska och anpassade numeriska lösenord.

Den här artikeln förklarar hur du stärker din iPhones lösenord. Operativsystemet iPhone iOS ger robusta lösenord som väsentligt förbättrar enhetens säkerhet. Instruktionerna i den här artikeln gäller för iPhones med iOS 14 till iOS 7.

Så här aktiverar du ett komplext lösenord på din iOS-enhet

IPhone ger dig möjlighet att ange ett sexsiffrigt lösenord istället för det välbekanta fyrsiffriga lösenordet för bättre skydd. Du kan också ange ett anpassat alfanumeriskt lösenord eller ett längre anpassat numeriskt lösenord. Så här konfigurerar du ett starkare lösenord genom appen Inställningar:

  1. Knacka inställningar > Face ID och lösenord. (På iPhone 8-enheter eller vissa iPad-modeller, tryck på Tryck på ID och lösenord istället.)

  2. Ange ditt befintliga lösenord. Om du för närvarande inte har ett lösenord trycker du lätt på Aktivera lösenord.

  3. Tryck på Alternativ för lösenord länk för att välja en lösenordstyp. Välj mellan ett fyrsiffrigt lösenord (det svagaste), ett sexsiffrigt lösenord (starkare), ett anpassat alfanumeriskt lösenord eller ett anpassat numeriskt lösenordformat. När du har valt en typ uppmanas du att ange det nya lösenordet och sedan uppmanas att ange det igen för att bekräfta det.

  4. Om du vill göra ditt befintliga fyrsiffriga lösenord starkare, välj Ändra lösenordFace ID och lösenord skärm. Ange ett sexsiffrigt lösenord i det angivna fältet eller välj från Lösenord alternativ längst ned på skärmen och ange den nya koden.

    Ändra lösenordsfält på iPhone

Överväganden

För maximal säkerhet, i Face ID och lösenord inställningsskärmen, ställ in Kräver lösenord alternativ till Omedelbart om du inte vill ha en längre tid innan det krävs. Detta alternativ hjälper dig att balansera säkerhet kontra användbarhet. Skapa antingen ett längre lösenord och ställ in längre tid innan det krävs så att du inte ständigt behöver ange det eller skapa ett kortare lösenord och kräva det omedelbart. Antingen val har sina för- och nackdelar; det beror på vilken säkerhetsnivå kontra bekvämlighet du är villig att acceptera. Om enheten stöder det, registrera antingen ett fingeravtryck eller ditt ansikte i Touch ID eller Face ID-systemet. Dessa verktyg, som anses säkra, kan användas utöver ett lösenord.

Varför komplexa lösenord har betydelse

Det rekommenderas att skapa ett komplext lösenord, men de flesta vill inte göra saker komplicerade. Om du byter från ett enkelt lösenord till iPhone-komplexet lösenord alternativet ökar säkerheten eftersom att aktivera de alfanumeriska tecknen ökar de kombinationer som en tjuv eller hackare skulle behöva försöka bryta in i en telefon. Det enkla fyrsiffriga numeriska lösenordet har 10 000 möjliga kombinationer – 104 = 10 000. Det kan tyckas högt, men en bestämd hackare eller tjuv kan gissa det på några timmar, och en automatiserad skanner kan gissa det på mindre än en sekund. Om du aktiverar alternativet för iOS-komplex lösenord ökar de möjliga kombinationerna. Det totala antalet möjliga kombinationer för det komplexa lösenordet är enormt. varje tecken i koden expanderar från 10 till 77 potentiella värden. I ett lösenord med 12 alfanumeriska tecken växer antalet potentiella kombinationer till 7712, eller ungefär 43,439,888,520,000,000,000,000. Att lägga till några fler karaktärer utgör en enorm vägspärr för en hackare som försöker gissa alla möjliga kombinationer.