Saltar al contenido

Så här startar du om en iPhone (alla modeller)

19 de junio de 2021
reset iphone 59f8d7686f53ba00110cb972

Vad du ska veta

 • För att starta om en iPhone X och senare, håll ned Sida knapp och Sänk volymen samtidigt.
 • För att starta om tidigare modeller, håll ned Sova vakna knapp. Släpp när reglaget för avstängning visas på skärmen Sova vakna.

Den här artikeln förklarar hur man startar om en iPhone. Instruktionerna gäller iPhone 12, 11, XS / XR, X, 8, 7 och SE 2. 2:10

Hur du återställer din iPhone

Så här startar du om iPhone 12, 11, iPhone XS / XR och iPhone X

På iPhone X, XS / XR, iPhone 11 och iPhone 12 tilldelade Apple nya funktioner till sidoknappen på sidan av enheten. Den kan användas för att aktivera Siri, ta fram Emergency SOS-funktionen eller andra uppgifter. På grund av denna förändring skiljer sig omstartsprocessen från metoden som används på tidigare modeller. För att starta om (mjuk återställning) iPhone 12 eller iPhone 11 / XS / XR / X, följ dessa steg:

 1. Håll ned Sida knapp och Sänk volymen samtidigt. Volym upp fungerar också, men att använda det kan av misstag ta en skärmdump. På iPhone 7 måste du använda Sänk volymen istället för Volym upp-knappen.

 2. När glida att stänga av skjutreglaget visas, släpp Sida och Sänk volymen knappar.

 3. Flytta skjutreglaget från vänster till höger för att stänga av telefonen. En bra tid att rengöra din iPhone-skärm är när enheten stängs av. Detta säkerställer att du inte av misstag trycker på några alternativ eller av misstag ändrar några inställningar.

 4. Vänta cirka 30 sekunder. När iPhone är avstängd håller du ned Sida igen tills Apple-logotypen visas. Släpp Sida och låt telefonen starta.

Så här startar du om iPhone (alla andra modeller)

Så här startar du om alla andra iPhone-modeller:

 1. Håll ned Sova vakna knapp. På äldre modeller är det på toppen av telefonen. På iPhone 6-serien och nyare är den på höger sida.

 2. När avstängningsreglaget visas på skärmen släpper du Sova vakna knapp.

 3. Flytta Stäng av skjutreglage från vänster till höger. Detta uppmanar iPhone att stängas av. En spinner visas på skärmen som visar att avstängningen pågår. Det kan vara svagt och svårt att se.

 4. När telefonen stängs av, håll ned knappen Sova vakna knapp.

 5. När Apple-logotypen visas på skärmen släpper du Sova vakna och vänta tills iPhone startar om.

Hur man tvingar omstart iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS / XR, iPhone X, iPhone 8 och iPhone SE 2

En grundläggande mjuk omstart löser många problem, men det löser inte dem alla. I vissa fall – till exempel när telefonen är helt frusen och inte svarar på att trycka på Sleep / Wake-knappen – måste du prova en tvinga omstart. Varken omstart eller tvinga omstart raderar data eller inställningar på iPhone, så det finns inget att oroa sig för. På iPhones med Face ID (iPhone 12-serien, iPhone 11-serien, iPhone XS / XR eller iPhone X), iPhone 8-serien eller iPhone SE 2, följ dessa steg för att utföra en kraftåterstart:

 1. Klicka och släpp Höj volymen knapp.

 2. Klicka och släpp Sänk volymen knapp.

 3. Håll ned Sida tills du ser Apple-logotypen (ignorera skjut för att stänga av skjutreglaget som visas) och släpp det sedan.

 4. Vänta medan telefonen startar om.

Hur man tvingar omstart av iPhone (andra modeller)

En kraftstart eller hård återställning startar om telefonen och uppdaterar minnet som appar körs i. Det raderar inte data men det hjälper iPhone att börja om från början. När du behöver tvinga omstart av en äldre iPhone-modell (utom iPhone 7; det är i nästa avsnitt), följ dessa steg:

 1. Håll telefonskärmen vänd mot dig Sova vakna knappen och Hem samtidigt.

 2. Fortsätt att hålla ned knapparna när avstängningsreglaget visas, släpp inte knapparna.

 3. När Apple-logotypen visas släpper du Sova vakna knappen och Hem knapp.

 4. Vänta medan iPhone startar om.

Hur man tvingar om iPhone 7-serien

Processen för att starta om iPhone 7-serien är lite annorlunda. Det beror på att hemknappen inte är en fysisk knapp på dessa modeller; det är en 3D-pekskärm. Som ett resultat ändrade Apple hur dessa modeller tvingas startas om. Håll i iPhone 7-serien Sänk volymen knappen och Sleep / Wake-knappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen och släpp sedan knapparna och vänta på att telefonen startar om. En kraftåterstart är också ett sätt att lösa ett mycket mindre vanligt problem: En iPhone som inte stängs av. Dessa två metoder för omstart är inte samma som a återställa (även kallad a Återställ), som raderar allt innehåll på iPhone och återställer det till fabriksskick. Efter att du har återställt din iPhone återställer du också dina data från en säkerhetskopia. Det är ett mer extremt alternativ.

Vanliga frågor

 • Vad är skillnaden mellan en omstart och en återställning? Om du startar om din iPhone stänger du helt enkelt av enheten och sätter på den igen. Om du återställer enheten rensas dina appar och filer och återställer telefonen till standardinställningarna.
 • Hur återställer jag min iPhone? Gå till inställningar > Allmän > Återställa > Radera allt innehåll och alla inställningar. Ange lösenordet, läs varningen och välj sedan Radera. Beroende på din iPhone-modell kan processen variera, så kolla in vår fullständiga återställningsguide för iPhone.
 • Är att återställa en iPhone farligt? Nej! Så länge du har något viktigt säkerhetskopierat eller på annat sätt tillgängligt finns det inga faror med att återställa en iPhone. I själva verket kan vissa problem till och med lösas med en återställning.

Du kan också uppdatera din iPhone som är mindre extrem.