Saltar al contenido

Så här startar du om Fitbit Charge 3

13 de julio de 2021
FitbitCharge3productphoto a5c6b0c64045431b98326b21aba50d3e

Om din Fitbit Charge 3 fungerar lite konstigt på sistone – den synkroniseras inte ordentligt, den slås inte på när den laddas eller spårar inte dina steg – du kan prova en snabb omstart för att få den att fungera igen. Här är steg-för-steg-instruktioner om hur du startar om din Fitbit Charge 3-aktivitetsspårare, samt hur du gör en fullständig fabriksåterställning om det behövs. Att starta om din Fitbit och återställa din Fitbit är inte samma sak. En omstart rensar tillfälliga filer, medan en återställning tar bort all din data så att du kan börja nytt. Du har två alternativ när det gäller att starta om din Charge 3: Starta om enheten från handleden eller använd en laddningskabel.

Starta om en Fitbit Charge 3 från din handled

Om du har på dig din klocka och inte är nära laddningskabeln kan du försöka starta om din Fitbit Charge 3 direkt från din handled. Här är hur:

 1. Svep åt höger från urtavlan för att komma till inställningar skärm.

 2. Bläddra ner och knacka Handla om > Starta om enheten.

 3. Tryck på bock.

 4. Vänta tills det normala urtavlan visas. Detta bekräftar att din laddning 3 har startat om.

Starta om en Fitbit Charge 3 genom att använda laddningskabeln

Om du inte startar om enheten medan du bär den, eller om batteriet på din enhet behöver laddas, kan du också använda laddningskabeln för att starta om enheten. Här är hur:

 1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på din bärbara dator eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.

 2. Lägg sedan din laddning 3 i laddningshållaren. Se till att laddningskabeln är ansluten och att stiften låses ordentligt med porten på enhetens baksida. Detta krävs för att göra återställningen.

 3. När din Charge 3 är i vaggan, tryck på beröringskänslig knapp på sidan. Klockans ansikte ska lysa och enheten ska vibrera när du trycker på den.

 4. Tryck nu på beröringskänslig knapp i hela åtta sekunder.

 5. Släpp knappen efter åtta sekunder. Vänta tills leendeikonen visas och trackern vibrerar. Detta bekräftar att din laddning 3 har startat om ordentligt. Efter omstarten ska det normala urtavlan visas.

 6. Din Fitbit ska nu fungera normalt. Om du har problem med att starta om din Charge 3 eller om du fortfarande har problem, kontakta Fitbit kundsupport.

Varför starta om din Fitbit Charge 3?

Din Charge 3 fungerar vanligtvis utan problem. För det mesta. Men det finns tillfällen du kan behöva starta om, inklusive när:

 • Det synkroniseras inte ordentligt med appen.
 • Det spårar inte steg eller GPS fungerar inte.
 • Det svarar inte på dina knapptryckningar, kranar eller sveper.
 • Det är laddat men vägrar att sätta på.

Precis som att starta om datorn när den fungerar, en omstart (ibland kallad mjuk omstart) skadar inte din Fitbit, raderar inte dina data och kan hjälpa till att få din aktivitetsspårare att fungera igen på bara några ögonblick.

Vad är skillnaden mellan en mjuk återställning och en fabriksåterställning?

Att starta om en Fitbit Charge 3 är inte detsamma som att göra en fabriksåterställning. En omstart raderar inte dina data. Å andra sidan tar en fullständig fabriksåterställning bort alla appar, lagrad data, personlig information och kredit- / betalkort (för Fitbit Pay-aktiverade enheter). Fabriksåterställning är endast tillgänglig på följande Fitbit-modeller: Charge 3, Aria 2, Inspire Series, Ionic Series, Versa Series, Flyer och Ace 2. Återställning av fabriken är till nytta när du förbereder dig för att sälja din Fitbit och vill återställa den till en något ny, fri stat.

Så här gör du en fabriksåterställning med en Fitbit-laddning 3

För att göra en fabriksåterställning, svep åt höger från urtavlan för att komma till inställningsskärmen. Välj sedan Handla om > Rensa användardata. Detta återställer dina Fitbit-data till det helt nya tillståndet utan synkroniserad data kvar. Om du gör en fabriksåterställning raderas alla dina spårningsdata. Utför en dataexport för att bevara denna information innan du startar återställningen. Du hittar alternativet för export av data i Dashboard-menyn. Fitbit skickar ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du slutför det.