Saltar al contenido

Så här tar du bort ditt Yahoo Mail -konto permanent

1 de agosto de 2021
206 terminating yahoo account 57f6b3c05f9b586c355390ec

Vad man ska veta

 • Gå till Yahoo Radera mitt konto -sidan och ange ditt användarnamn. Följ sedan instruktionerna för att inaktivera ditt konto.
 • För att stänga ett Yahoo Mail Premium -konto med British Telecommunications (BT), kontakta BT direkt.
 • Att stänga ditt Yahoo -konto upphäver inte automatiska avgifter som är kopplade till ditt konto.

Denna artikel förklarar hur du tar bort ett Yahoo -e -postkonto. Instruktionerna gäller för webbläsarversionen av Yahoo Mail.

Så här tar du bort ditt Yahoo Mail -konto

Du kan stänga av hela ditt Yahoo Mail -konto och återkalla åtkomst till din e -postadress, ta bort alla dina e -postmeddelanden och förhindra att personer skickar meddelanden till dig.

 1. Öppna Yahoo Delete User -sidan och ange ditt användarnamn. Klick Nästa. Om du inte ser ett alternativ att avsluta ditt konto och tror att du kan ha ett Yahoo Mail -konto istället, se nedan. Du kan återställa ditt glömda Yahoo -e -postlösenord om du inte är säker på vad det är.

 2. Ange ditt lösenord. Om du har en kontonyckel konfigurerad skickar Yahoo ett meddelande till din mobiltelefon för att autentisera dig.

 3. Läs texten på sidan med titeln «Innan du fortsätter, tänk på följande information.» Det beskriver vad du kommer att förlora när du tar bort ditt Yahoo Mail -konto. Tryck Fortsätt ta bort mitt konto.

  Skärmdump av varningssidan för borttagning av Yahoo -konto, med Fortsätt ta bort mitt konto markerat

 4. Ange din e -postadress en gång till i fältet.

 5. Välj Ja, avsluta det här kontot. Du vet att det fungerade om du ser ett meddelande med texten «Ditt konto har inaktiverats och schemalagts för radering».

  Skärmdump av Yahoo Privacy Dashboard highlightintint Ange din e -postadress och Ja, avsluta det här kontot

 6. Tryck Uppfattat för att återvända till Yahoos hemsida.

I vissa fall kommer Yahoo faktiskt inte att ta bort allt i upp till 180 dagar, men det beror till stor del på det land du registrerade dig från. Data som är ansluten till ett Yahoo Finance Premium -konto kan sparas i tre kalenderår.

Vad betyder det att radera ett Yahoo Mail -konto?

Att radera ett Yahoo Mail -konto innebär inte bara att dina e -postmeddelanden kommer att tas bort och du förlorar åtkomst till ditt konto, men du har inte längre tillgång till dina My Yahoo -inställningar, ditt Flickr -konto och foton och annan data som lagras i Yahoos tjänster. När du stänger ditt Yahoo Mail -konto får alla som försöker skicka ett meddelande till e -postadressen omedelbart ett leveransfelmeddelande. För att undvika förvirring och oro måste du berätta för dina vänner och kontakter att du ska stänga ditt Yahoo Mail -konto – både från den e -postadress du planerar att använda i framtiden (så att de enkelt kan svara för att nå dig) och från ditt Yahoo Mail -adress (för att se till att meddelandet tas emot). Om du betalar för Yahoo -prenumerationstjänster, kom ihåg att avbryta dessa prenumerationer först för att undvika oväntade betalningar. Detsamma gäller om du har ett Flickr Pro -medlemskap.

Hur man avslutar ett BT Yahoo Mail Premium -konto

Om du har ditt Yahoo Mail -konto med British Telecommunications (BT) kan du inte avbryta tjänsten med Yahoo Mail -kontoavslutningssidan. Du kan dock kontakta BT direkt för att få ditt Yahoo Mail Premium -konto raderat.

Saker att komma ihåg

Här är några viktiga saker att vara medveten om när det gäller att radera ditt Yahoo -konto:

 • Vad händer med mitt Yahoo Mail användarnamn och e -postadress? Ditt användarnamn och din e -postadress kommer att vara tillgängliga för andra att använda i framtiden, så att de kan få meddelanden som är avsedda för dig om avsändare fortfarande använder din gamla e -postadress.
 • Kan jag återaktivera ett stängt Yahoo Mail -konto? Ja, du kan återaktivera ditt konto även efter att du har markerat det för borttagning. För att öppna ett raderat Yahoo Mail -konto igen, logga in på kontot inom 30 dagar efter att du har tagit bort det. Du kan göra detta via den vanliga Yahoo Mail -webbsidan. När du har aktiverat kontot igen kan du börja få e -post igen, men vet att du inte kommer att kunna se några e -postmeddelanden som skickades till kontot medan det stängdes.
 • Vad händer med e -postmeddelanden som skickas till min adress efter att jag stängt mitt Yahoo Mail -konto? Under tiden (från och med så snart du stänger ditt konto) får avsändare som försöker meddela ditt borttagna Yahoo Mail -kontos adress ett leveransfelmeddelande.

Meddelandet kan säga ungefär så här: SMTP 554 leveransfel: dd Tyvärr kan ditt meddelande till ***@yahoo.com inte levereras. Det här kontot har inaktiverats eller avslutats [#102]. – mta ***. mail. ***. yahoo.com

Detta meddelande syns dock inte längre om du återaktiverar ditt konto enligt beskrivningen ovan.