Saltar al contenido

Så här tar du bort en användare på PS4

24 de julio de 2021
GettyImages 922710338 5c12ec39c9e77c000156c654

Vad du ska veta

  • Gå till inställningar > Inloggningsinställningar > Användarhantering > Radera användare. Välj det användarkonto du vill ta bort> Radera.
  • All data relaterad till användaren kommer att raderas. Spel, applikationer och media som köpts av profilen blir också otillgängliga.

Den här artikeln förklarar hur man tar bort användarprofiler från PlayStation 4 för att rensa utrymme för spel och annat multimediainnehåll som du kanske tycker om.

Ta bort en användare från din PlayStation

Medan du tar bort användare från din PlayStation 4 får du plats för mer av ditt innehåll, kanske du vill kontrollera med personen som skapade kontot innan du fortsätter för att inte ta bort någon av deras viktiga information.

  1. Logga in till ett PlayStation-konto på din PS4 och öppna inställningar alternativet högst upp på skärmen.

  2. Bläddra ner och välj Logga in inställningar alternativ.

  3. Bläddra ner och välj Användare Förvaltning alternativ.

  4. Välj Radera Användare alternativ.

  5. Välj användarkonto som du vill ta bort från din PlayStation.

    Skärmdump av PlayStation som visar användarna att ta bort

  6. Bekräfta åtgärden genom att välja Radera knapp.

Att radera ett konto från din PlayStation skiljer sig från att ta bort kontot med Sony. När ett konto raderas från din PlayStation kan kontot fortfarande laddas ned från Sonys system.

Vad händer med ett borttaget konto?

När du raderar ett PlayStation-konto från ditt system raderas all data relaterad till användaren inklusive sparade speldata och skärmdumpar. Dessutom blir alla spel, applikationer eller media som köpts av profilen oåtkomliga eftersom licensen till det innehållet också tas bort; det enda undantaget är när en annan användare i systemet också äger en licens för det aktuella materialet. Playstation-konton kan laddas ned till ett system om en användare vill använda din konsol igen. Raderingsprocessen enligt beskrivningen ovan tar inte helt bort ett konto från Sonys system; en annan process måste följas om du vill att ett konto ska raderas helt, men det tar bort kontot från ditt system. Om du tar bort en användares profil på din PlayStation 4 tas bort sparade användardata, skärmdumpar och videoklipp som de har skapat. Dessutom kommer alla licenser för spel eller media som köpts av användaren inte att vara tillgängliga.

Hur kan jag undvika att skapa konton för gäster?

Det kan finnas tillfällen när det är för besvärligt att ladda ner en profil till din PlayStation. till exempel när någon bara vill gå med i ett spel som du spelar. Om du bara behöver ett tillfälligt konto, överväg att skapa ett gästkonto för din besökare. I stället för att logga in med ett användarkonto när du blir ombedd väljer du Lägg till ny användare alternativ men välj sedan alternativet Gästkonto. Gästkonton raderar fullständigt all tillhörande data när de är utloggade. Spara inte något på ett gästkonto som du inte vill förlora när du loggar ut.