Saltar al contenido

Samsung: Från AllShare till SmartView: Förenklad mediastreaming

13 de julio de 2021
samsung smartview sharing aaa 5a7c87c4312834003673e760

Samsung AllShare (aka AllShare Play) var en av de första appplattformarna som gav möjlighet att spela media från vilken dator eller andra enheter som helst på din TV från din smartphone eller digitalkamera. AllShare var en extra funktion tillgänglig på utvalda Samsung-smarta TV-apparater, Blu-ray-skivspelare, hemmabiosystem, Galaxy S-mobiltelefoner, Galaxy Tab-surfplattor, bärbara datorer och utvalda digitalkameror och videokameror. Det gjorde det möjligt för andra enheter, som TV-apparater, datorer och mobila enheter att få tillgång till och dela foton, videor och till och med musik inbördes streamade över vilken internetanslutning som helst. AllShare fungerade med alla enheter som är anslutna till din internetrouter. När du var på språng kunde du använda AllShare med din mobila enhet via internet.

DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) är teknikorganisationen som skapade standarder för anslutna enheter och strömmande media i hela hemmet. AllShare var en förlängning av DLNA-anslutning. Alla enheter som använder AllShare-plattformen var DLNA-certifierade i minst en kategori och vissa i flera kategorier. Låt oss titta på fördelarna med varje produkt från dess olika DLNA-certifieringar och hur DLNA får AllShare-produkterna att fungera tillsammans.

Samsung Smart TV-apparater

Samsung inkluderade AllShare i sina smarta TV-apparater via två funktioner.

 • Digital mediaspelare (DMP): Smart-TV kan spela media från datorer, NAS-enheter och andra mediaservrar i ditt hemnätverk. Du kan komma åt media genom att gå till TV: n Mediedelning eller AllShare menyn och välj sedan mediaservern och foto-, film- eller musikfilen du ville spela.
 • Digital media renderer (DMR): TV: n dök upp på menyn till a digital mediakontroll som en enhet som skulle spela upp media som du skickar till den. I AllShare-ekosystemet kan TV: n styras av Galaxy S-telefoner eller Galaxy Tab eller av en kamera eller videokamera.

För att spela kompatibla media på en Samsung TV väljer du en video- eller musikfil eller en spellista och väljer sedan smart-TV: n som renderare. Musiken eller filmen började automatiskt spela på TV: n när den laddades. För att köra ett bildspel på TV: n väljer du flera bilder och väljer TV: n för att visa dem.

Galaxy S-telefoner, Galaxy Tab, Wi-Fi digitala kameror och digitala videokameror

Samsung AllShare arbetade också med utvalda Galaxy S-smartphones och Galaxy Tab-tabletter, samt några andra smartphones och surfplattor som använde Android-operativsystemet. AllShare-funktionalitet kom förinstallerat på Samsungs mobilprodukter, vilket gjorde Samsung Galaxy-produkter till hjärtat av AllShare. Med sina flera DLNA-certifieringar – särskilt Mobile Digital Media Controller-certifieringen – kunde de flytta digitala medier från en enhet till en annan. De kan spela media från datorer och mediaservrar på sina skärmar eller skicka foton, filmer och musik till Samsung-TV-apparater och andra digitala media-renderare (nätverksmediespelare / streamers och andra DLNA-certifierade produkter i ditt nätverk). Användare kan också ladda ner och spara andra filmer, musik och foton trådlöst på sina telefoner. Och du kan ladda upp dina videor och bilder till en kompatibel NAS-enhet. De olika DLNA-certifieringarna tillät mycket funktionalitet:

Mobile Digital Media Server (MDMS): Med en Galaxy S-telefon kan du spela in foton och videor, skapa röstinspelningar, ladda ner musik och spara allt på din telefon eller digitala videokamera. Certifieringen av Digital Media Server säkerställde att telefonen uppträdde som en källa (mediaserver) i menyn på en AllShare TV, Blu-ray-skivspelare eller bärbar dator. Från den menyn väljer du önskat foto, video eller inspelning från listan över media som sparats på din telefon.

Mobil digital mediakontroll (MDMC): Telefonens AllShare var en lättanvänd styrenhet. I AllShare-telefonappen kan du välja Spela fil från en annan server till en annan spelare via min telefon. Sedan kan du välja källan till media, dess destination (DMR) och spela upp den. Telefonen spelade dirigent, visade dina medielistor och skickade den sedan dit du ville att den skulle spelas.

Mobil digital mediaspelare (MDMP): AllShare-appen gjorde det möjligt för dig att välja media som sparats på din dator eller mediaservrar och spela det på din telefon.

Mobil digital media renderer (MDMR): Telefonen kändes som en renderare på andra enheter för digital mediakontroll, vilket gjorde att en AllShare-kompatibel styrenhet kan skicka filer som du kan titta på eller lyssna på i telefonen.

Mobil uppladdare och nedladdare för digitala medier: När du spelar media från en mediaserver i ditt nätverk kan du ladda upp filen och spara den på en Galaxy S-telefon. Det här alternativet gjorde det möjligt för dig att komma åt filen även om du lämnade huset. På det här sättet kan du ta med dig sparad musik och foton samt spara en film om du vill titta på den efter att du har lämnat hemmet.

Samsung bärbara datorer

Samsung AllShare arbetade också med Samsung och några andra bärbara datorer. Windows 7 och Windows Media Player 12 är DLNA-kompatibla med programvara som kan fungera som en server, spelare, controller eller renderare. Utöver det lade Samsung till sin AllShare-programvara, «Easy Content Share», för att göra det enkelt för andra AllShare-enheter att hitta media på din bärbara dator. Windows 7 och Windows Media Player kunde användas för att dela media, men först var du tvungen att ställa in delade mappar som offentliga eller delade mappar så att andra datorer och enheter kunde hitta dem.

DMS-kompatibilitet (Digital Media Server): Media som sparats i dina delade eller offentliga mappar kunde ses och var tillgängliga för spelare, kontroller och renderare i ditt hemnätverk. Du kan enkelt spela något av dina lagrade media på din TV, Blu-ray-skivspelare, Galaxy Tab eller Galaxy S-telefon.

Digital mediaspelare (DMP) kompatibilitet: Med Windows Media Player 11 och 12 skulle AllShare automatiskt upptäcka och lista mediefiler från andra digitala mediaservrar i ditt hemnätverk så att du kunde spela upp dem, förutsatt att filerna var uppspelningskompatibla.

Digital media controller (DMC) kompatibilitet: Windows 7 hade en Spela till funktion. Du kan högerklicka på en mediefil och välja Spela till. En lista med tillgängliga mediaspelare visas. Du valde sedan den digitala mediaåtergivaren – TV: n, laptop, Galaxy Tab eller Galaxy S-telefon – som du ville spela upp filen på.

Digital media renderer (DMR) kompatibilitet: Windows 7-datorer som är inställda för att dela filer skulle visas som digitala mediaåtergivare på en digital mediakontrollenhet eller annan dator med Windows Media Player version 11 eller 12. Från din smartphone, digitalkamera eller videokamera kan du välja en mediefil och spela upp det på din bärbara dator.

Vad hände med Samsung AllShare?

Genom att använda DLNA som utgångspunkt utökade Samsungs AllShare räckvidden för delning av digitalt medieinnehåll över flera hemmabio-, datorer och mobila enheter. Samsung pensionerade dock AllShare och har slagit samman sina funktioner till «smartare» plattformar; den första var Samsung Link, följd av SmartView. Samsungs SmartView bygger på DLNA, AllShare och Link och är en app-centrerad plattform som omfattar allt Samsung AllShare och Link gjorde. Skillnaden är att den gör det med mer hastighet, ett lättanvänt gränssnitt och andra förbättringar, SmartView gör det också möjligt för användare att styra och hantera alla installations- och innehållsåtkomstfunktioner på en Samsung-smart-TV med en kompatibel smartphone. Samsung SmartView är kompatibelt med följande enheter, inklusive många som också var kompatibla med AllShare och Samsung Link. Ladda bara ned och installera den nya SmartView-appen och följ installationsinstruktionerna för dina enheter.

Samsung Smart TV-modellserien

 • 2011: LED / LCD, D7000 och högre; plasma, D8000 och högre
 • 2012: LED / LCD, ES7500 och högre; plasma, E8000 och högre
 • 2013: LED / LCD, F4500 och högre (utom F9000 och högre); plasma, F5500 och högre
 • 2014: LED / LCD, H4500 / 5500 och högre (utom H6003 / 103/153/201/203)
 • 2015: LED / LCD, J4500, J5500 och högre (utom J6203)
 • 2016: K4300, K5300 och högre
 • SmartView är också kompatibel med de flesta Samsung Blu-ray- och Ultra HD Blu-ray-spelare via SmartView-aktiverade TV-apparater
 • 2017 till nu: Alla smarta Samsung-TV-apparater

Mobil (Inkluderar Samsung Galaxy och andra märkesenheter)

 • Android OS 4.1 och senare
 • iOS 7.0 och senare

Stationära datorer och bärbara datorer

 • Operativsystem: Windows 7, 8, 8.1, 10 (32- och 64-bitars OS-stöd)
 • CPU: Intel Pentium 1,8 GHz-processor och högre (Intel Core 2 Duo 2.0 GHz högre föredras)
 • RAM: minst 2 GB
 • VGA: 1024 x 768, 32 bitar eller mer

Poängen

Om du har en äldre Samsung smart-TV, Blu-ray-skivspelare, mobiltelefon eller dator som har AllShare eller Samsung Link, kan det kanske inte fungera. Om det inte gör det kan du i många fall installera Samsung SmartView och inte bara återställa det du gillade med AllShare eller Link utan utöka dina alternativ med fjärrkontroll och andra förbättringar. SmartView-appen är tillgänglig via Samsung-appar för TV-apparater, appbutikerna Google Play och iTunes för mobila enheter (Galaxy-appar för Samsung-smartphones) och via Microsoft för datorer.