Saltar al contenido

Sätt att fixa en Xbox 360 som inte slås på

14 de agosto de 2021
GettyImages 507831557 5bc51fad4cedfd002640b974 ee4f0a660894457684418df8f2865160

Xbox 360-konsolen och laddaren har inbyggda LED-lampor som kan hjälpa dig att diagnostisera potentiella tekniska problem. Använd den här felsökningsguiden för Xbox 360 för att fixa en konsol som inte startar. Informationen i denna artikel gäller alla Xbox 360 -modeller. Det finns separata instruktioner för felsökning av en Xbox One som inte slås på.

Orsaker till att en Xbox 360 inte slås på

The Red Ring of Death är en hårdvaruproblem som kan hindra din Xbox 360 från att fungera korrekt. Titta på LED -lamporna som omger strömbrytaren:

 • Om Xbox 360 har en enda röd ring kan den visa en felkod på tv: n. Xbox -supportwebbplatsen har en lista över Xbox 360 -felkoder och hur du åtgärdar dessa fel.
 • Två röda lysdioder betyder att Xbox 360 överhettas.
 • Om Xbox 360 visar tre röda ringar kan det vara ett problem med strömförsörjningen.
 • Om Xbox 360 visar fyra röda ringar har den problem med att kommunicera med TV: n.

Även om Xbox 360 S och Xbox 360 E inte har dödens röda ringar kan du se att strömknappen på konsolen blinkar rött. Förutom det blinkande ljuset kan du se ett meddelande på din TV -skärm som säger att konsolen lider av otillräcklig ventilation.

Xbox 360 olika röda ringar av dödsljus

Så här fixar du en Xbox 360 som inte slås på

Stegen du bör ta beror på källan till problemet. Koppla bort alla tillbehör, till exempel styrenheter eller externa hårddiskar, från konsolen före felsökning för att förhindra att ytterligare faktorer påverkar processen.

 1. Koppla bort Xbox från väggen och anslut den igen. Denna enkla lösning kan lösa problem med strömförsörjningen och konsolen.

 2. Kontrollera Xbox 360 -strömväxlaren. För att kontrollera strömförsörjningens status, anslut den till väggen och titta på enhetens LED -lampa. Följ dessa instruktioner baserat på lysdiodens färg när strömförsörjningen är ansluten till vägguttaget.

  • Fast grönt: Om LED -lampan lyser grönt bör strömförsörjningen vara i drift. Koppla ur strömförsörjningen och sätt tillbaka den i väggen för att se om den låter dig driva Xbox -konsolen korrekt. Om du möter samma resultat, gå vidare till nästa steg.
  • Röd eller blinkande orange: Koppla från strömförsörjningen från väggen och anslut den igen för att se om den har någon effekt. Om du fortfarande inte kan slå på konsolen kan det uppstå problem med vägguttaget. Anslut Xbox 360 -nätadaptern till ett annat rum för att utesluta eventuella uttagsproblem.
  • Fast orange: Det finns en stor chans att strömförsörjningen är skadad. Skaffa en ny för att se om den tillåter din Xbox 360 att starta korrekt.
  • Inget ljus: Koppla från strömförsörjningen från väggen och anslut den igen för att se om den har någon effekt. Om du fortfarande inte kan slå på konsolen kan det uppstå problem med vägguttaget eller strömförsörjningen. Använd adaptern i ett annat rum för att utesluta eventuella uttagsproblem. Om enheten fortfarande inte startar kan den skadas. Skaffa en ny strömförsörjning för att se om den låter Xbox 360 starta ordentligt.

  Olika lysdioder för Xbox 360 -strömförsörjning

 3. Låt Xbox 360 svalna. Om din Xbox 360 visar två röda ringar (eller ett rött blinkande ljus på S- och E -modeller), koppla ur konsolen och låt den svalna i en timme innan du använder den igen. Se till att platsen där du förvarar Xbox -konsolen har gott om andningsutrymme för att förhindra att den överhettas i framtiden.

 4. Koppla bort och återanslut alla A/V -kablar från TV: n och Xbox 360 -konsolen. Fyra röda ringar betyder att det är ett problem med anslutningen till TV: n. Se till att ljud- och videoingångarna sitter i rätt portar och kontrollera om det finns fysiska skador på kablarna. Om problemet kvarstår, använd en annan A/V -kabel för att testa ditt system.

 5. Ta bort och installera om Xbox 360 -hårddisken. Om allt annat misslyckas, installera om hårddisken eller byt ut den. Om du går den här vägen, se till att överföra dina Xbox 360 -data till en ny hårddisk. Microsoft avbröt supporten för Xbox 360, så det är inte längre möjligt att få din konsol reparerad av tillverkaren.