Saltar al contenido

Skapa en e -postlista i Thunderbird

14 de agosto de 2021
business woman are sending email marketing by digital smart phone 647510470 51de33bf38c34e339575d2809faeccc3

Vissa e -postmeddelanden måste gå till en grupp människor. Använder sig av Cc: eller Bcc: är bra, men e -postlistor är snabbare och mer eleganta. En e -postlista är helt enkelt en underlista över din befintliga adressbok som används för att skicka ett e -postmeddelande till en hel grupp samtidigt. Lyckligtvis innehåller Mozilla Thunderbird stöd för enkla e -postlistor. Instruktionerna i den här artikeln gäller Mozilla Thunderbird version 68.1 eller senare på Windows 10, 8 eller 7 eller Mac OS X 10.9 eller senare.

Skapa en e -postlista i Mozilla Thunderbird

Din Thunderbird -adressbok kan ha mer än en e -postlista. Du kan lägga till alla kontakter med en giltig e -postadress till din e -postlista.

 1. Starta Mozilla Thunderbird.

 2. Välj Adressbok i verktygsfältet högst upp i huvudfönstret. Alternativt kan du komma åt adressboken genom att välja Verktyg > Adressbok eller med kortkommandot Ctrl-Skift-B i Windows.

 3. Välj Ny lista ikonen i verktygsfältet eller gå till Fil > Ny > E -postlista. Dialogrutan Ny e -postlista öppnas.

  Ny lista -knapp i Thunderbird

 4. Välj den adressbok som du vill att den nya listan ska tillhöra under Alla adressböcker i Lägg till listruta. Om du bara har en, välj namnet på adressboken som visas i listan.

  Lägg till i listfönstret i Thunderbird

 5. Ange ett namn för listan i namn fältet samt ett smeknamn i Lista smeknamn fält och en kort beskrivning i Beskrivning fält, om så önskas. En beskrivning är särskilt användbar om du planerar att göra flera liknande e -postlistor.

  Nya e -postlistfält i Thunderbird

 6. Börja lägga till e -postadresser i e -postlistan. Du kan göra det genom att skriva in dem för hand eller kopiera och klistra in dem i listan. Adresser behöver inte finnas i din adressbok för att du ska kunna lägga till dem i listan. När du börjar skriva föreslår funktionen för automatisk komplettering de som finns i din adressbok för att påskynda processen. Thunderbird lägger till ett nytt «skelett» adresskort för dem som inte fanns i din adressbok.

 7. Välj OK för att spara e -postlistan och stäng sedan dialogrutan för listan du just skapade. Listan visas i rutan Adressböcker under den tillhörande adressboken.

Du kan dra och släppa enskilda adresskort från valfri adressbok till en e-postlista.

Skicka ett meddelande till din lista

Nu när du har en lista i din adressbok är det enkelt att skicka en grupp människor.