Saltar al contenido

Skicka ett meddelande i vanlig text med Mac OS X Mail

23 de junio de 2021
5925354646 581f193d2c o 56a28a335f9b58b7d0cbebe0

Som standard skickar Mac OS X Mail meddelanden med Rich Text Format. Det betyder att du kan använda anpassade teckensnitt och fetstil eller infoga bilder inbyggda i dina e-postmeddelanden.

Farorna med rik text

Använder sig av Rich Text Format kan också betyda att mottagarna inte ser all denna formatering snyggt och måste dechiffrera dina meddelanden från många roliga (konstiga) karaktärer. Detta gäller endast mottagare som bara ser e-post i klartextformat. Nästan ingen gör det längre, nu när vi har bredbandsannonser med höghastighetsinternet, men du kan stöta på några få personer som använder gammal utrustning eller bor på avlägsna platser som föredrar vanlig e-post. Lyckligtvis är denna olyckliga situation lätt att undvika i Mac OS X Mail: se till att ett meddelande bara skickas i klartext – visst att det visas korrekt i varje e-postprogram för varje mottagare.

Skicka ett meddelande i vanlig text med Mac OS X Mail

Så här skickar du ett mejl med vanlig text från Mac OS X Mail:

  1. Skriv meddelandet som vanligt i Mac OS X Mail.
  2. Innan du väljer Skicka, välj Formatera > Gör vanlig text från menyn.
    1. Om du inte hittar det här menyalternativet (men Formatera > Gör rik text istället) är ditt meddelande redan i klartext och du behöver inte ändra någonting.
  3. Om en Varna dyker upp, välj OK.

Gör vanlig text till din standard

Om du hittar att du skickar e-postmeddelanden med vanlig text ofta i Mac OS X Mail kan du undvika att byta till vanlig text varje gång och göra det till standard istället. Så här skickar du vanliga textmeddelanden som standard i Mac OS X Mail:

  1. Välj Post > Inställningar från Mac OS X Mail-menyn.
  2. Gå till Komponera kategori.
  3. Se till Oformatterad text väljs från Meddelandeformat (eller Formatera) rullgardinsmenyn.
  4. Stäng Komponera inställningsdialog.

Testat med Mac OS X Mail 1.2, Mac OS X Mail 3 och MacOS Mail 10.