Saltar al contenido

Skicka ett SMS till en fast telefon

30 de junio de 2021
GettyImages 958038928 5b05aba1119fa8003a8cde6f 59e656ec8d344ec5854476712d7eef4b

Det verkar uppenbart att textmeddelanden endast är tillåtna mellan mobiltelefoner. Eller är de det? Detta väcker frågan: vad händer när du skickar ett sms till en fast telefon?
Fast telefon-sms stöds inte av alla mobiloperatörer, så textning av en fast telefon kanske inte alltid fungerar. Om ditt nummer blockeras av någon med en fast telefon också, går texten inte igenom. Men vissa operatörer som stöder möjligheten att konvertera en text till ett röstmeddelande för en fast telefon. Om du använder en Android-telefon ska informationen nedan gälla oavsett vem som skapade din telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

Hur text-till-fast telefon fungerar

Processen med att skicka en fast telefon från en mobiltelefon är i grunden en blandning av att skicka SMS till en annan mobiltelefon och ringa en fast telefon. De berörda stegen och priset för tjänsten kan dock skilja sig något mellan mobiloperatörer, så se till att läsa igenom avsnittet nedan som gäller din operatör. Grundidén är att skicka fast telefonnumret precis som med någon annan mobiltelefon. När du har skickat konverteras din text till ett röstmeddelande så att det kan höras via telefon. När den tas emot kommer den fasta mottagaren att höra ditt telefonnummer i början av meddelandet. Om de svarar och svarar skickas deras meddelande tillbaka till dig. Om de inte gör det finns ditt text- / ljudmeddelande kvar på deras röstmeddelandesystem.

Sprinta

Sprint debiterar $ 0,25 per textmeddelande som du skickar till en fast telefon. Detta är dock inte en dold avgift – du måste välja funktionen och acceptera avgiften innan du skickar meddelandet, så oroa dig inte för att detta av misstag samlar din telefonräkning. När du till exempel har skrivit ut ditt första textmeddelande och skrivit in det 10-siffriga fasta telefonnumret för att sms / ringa får du ett opt-in-textmeddelande som informerar dig om att din anteckning kommer att konverteras till en datoriserad röst för en fast telefon telefon att ta emot. Efter framgångsrikt leverans av ett text-till-fasta meddelande med Sprint får du en bekräftelsetext på din telefon. Meddelandet berättar hur din text mottogs och om mottagaren lämnade ett röstsvar till dig.

Verizon

Vanliga frågor och svar om Verizons text till fast telefon

Text till fast telefonfunktion som är tillgänglig för Verizon Wireless-telefoner sägs vara tillgänglig «med de flesta vita sidorna i USA.»Det vill säga tjänsten fungerar bara i USA och fungerar inte med alla trådbundna telefoner. Sättet att denna fasta textfunktion fungerar är exakt densamma som Sprints tjänst. Ange bara telefonnumret på samma sätt som när du skickar ett sms till ett nummer och ge ett meddelande som ska konverteras till ljud. Om mottagaren svarar får du ett textmeddelande med ett nummer som du behöver ringa inom 120 timmar för att höra svaret. Du kan texta flera fasta telefoner samtidigt, precis som hur du kan skicka ett gruppmeddelande till andra mobiltelefoner. Observera dock att du kommer att debiteras separat för varje fasta nummer som du skickar texten till. För varje nummer som du skickar text måste du acceptera avgiften Text till fast telefon (som du uppmanas att acceptera via text) om du inte redan har skickat ett meddelande till det fasta numret tidigare. Så om du skickar ett meddelande till fem fasta telefoner samtidigt och du redan har skickat meddelanden till fyra av dessa nummer tidigare, behöver du bara bekräfta avgiften för den sista – du kommer att debiteras för alla andra nummer automatiskt sedan du har redan gått med på att debiteras för dessa nummer. För att få Verizon att sluta automatiskt ta betalt för text till fasta meddelanden till ett visst nummer, skicka en text till numret 1150 det säger «OPT OUT» och inkluderar det tio-siffriga numret som du vill sluta skicka SMS (t.ex. OPT OUT 555-555-1234). Här är de avgifter du bör vara medveten om när du använder Verizons text till fasta-funktion:

  • $ 0,25 för varje text du skickar till en fast telefon (även om mottagaren inte svarar).
  • $ 0,25 för varje svarsmeddelande som du lyssnar på.
  • Du är inte debiteras om meddelandet inte skickas.
  • Du är inte debiteras när Verizon ber dig acceptera Text till fast telefon funktionen för det nummer du skickar SMS till, och inte heller när du svarar tillbaka för att acceptera avgiften.
  • Det är gratis för mottagaren att acceptera en text på sin fasta telefon.

Se Vanliga frågor och svar om Verizon om du har andra frågor om hur detta fungerar.

Varför är inte min mobiloperatör listad här?

Om du inte redan har insett det, är den första processen för att skicka en fast telefon identisk oavsett vilken operatör du använder. Så om du inte ser din operatör ovan, men du vill se om de stöder fasta sms, prova bara själv och se vad som händer. Resultatet är att du antingen får tillbaka en text som ber dig att bekräfta avgiften för att skicka fasta nätet eller så får du veta att din operatör inte stöder funktionen.