Saltar al contenido

Ta bort Gmail -meddelanden från skickat mail, men behåll en kopia i all post

5 de agosto de 2021
delete 5a934a8aba61770036647808

Vad man ska veta

  • Dra meddelandet från Skickade post till en annan Gmail -mapp.
  • Meddelandet försvinner från mappen Skickat men finns fortfarande i den andra mappen. Du kan söka All post att hitta den.

I Gmail finns det ett sätt att ta bort e -post från din Skickade mapp samtidigt som arkiverade kopior finns kvar i mappen Alla e -post. Det är dock inte möjligt att göra detta från Gmail -webbgränssnittet. Istället måste du ansluta till ditt Gmail -konto från en annan e -postklient via Internet Mail Access Protocol (IMAP).

Så här tar du bort ett meddelande från skickat e -post men behåller en arkiverad kopia i Gmail

För att ta bort ett e -postmeddelande som du skickade från Gmails mapp Skickad post medan du fortfarande behåller en kopia under All post, dra meddelandet från Skickat post till en annan Gmail -mapp. Du kan till exempel göra detta om du länkar ditt Gmail -konto till Microsoft Outlook.

Nästa gång du kontrollerar din e -post från Gmail -webbgränssnittet kommer meddelandet att försvinna från din Skickade mapp, men du kan fortfarande hitta det i den andra mappen. Du kan sedan söka efter All Mail för att hitta det i framtiden.

Nästa gång du kontrollerar din e -post från Gmail -webbgränssnittet kommer meddelandet att försvinna från din skickade mapp, men du kan fortfarande hitta det i den andra mappen.

Varför skulle du radera ett e -postmeddelande från skickat e -post men behålla en arkiverad kopia?

När du arkiverar ett meddelande i Gmail tas det bort från inkorgen och en kopia sparas i mappen Alla e -post för senare referens. Det enda sättet att ta bort ett meddelande från din inkorg är att ta bort det, vilket också tar bort det från all post. Om du tar bort meddelandet i Gmail -webbgränssnittet under Skickat post flyttas det till papperskorgen och försvinner så småningom, även om du tidigare hade arkiverat det. Den här lösningen kan vara till nytta för specifika situationer. Om du till exempel använder ett företags Gmail -konto som har konfigurerats av en administratör för att automatiskt rensa skickade e -postobjekt efter en tid, kanske du vill behålla en arkiverad kopia av din korrespondens. Om du gör detta med ett Gmail-konto som styrs av specifika policyer för upptäckt eller lagring av dokument, kan du bryta mot ditt företags policyer eller till och med lagen. Fråga din systemadministratör innan du kringgår automatiska rensningsmekanismer.