Saltar al contenido

The Curious Fall of Bullet Force

24 de junio de 2021
the curious case of bullet force 4082898 v2 34792fdb3a1546be95cb6b960e5b34c3

Om du vill veta hur långt utvecklingen av spelet har kommit under det senaste decenniet eller så är Bullet Force ett bevis. År 2006 var Call of Duty fortfarande ett skjutspel från andra världskriget och hade inte dramatiskt förändrat FPS-landskapet genom att gå till modern strid. Multiplayer på den tidigare generationen konsoler var inte en garanti på grund av svårigheten med nätkod. Heck, tanken på att spela en fullfjädrad förstapersonsskjutare med onlinespel på språng kom bara att realiseras genom PSP och Nintendo DS, med begränsade titlar tillgängliga som kunde göra det. Flash framåt ett decennium senare, och vi har spel som Bullet Force. Detta är ett modernt krigföring första person shooter, på mobil, med fullfjädrad onlinespel mot andra spelare. Åh, och det här spelet gjordes av en 18-åring som just tog examen från gymnasiet som heter Lucas Wilde.

Känner du dig gammal än?

Bullet Force är till stor del imponerande eftersom det är gjort i Unity av en tonåring, men själva spelet är ganska solidt. Den tar itu med många genrestandarder, med kartor som äger rum utanför, med scenarier som kontor och fängelser som också spelar in. Flerspelare är kärnans spelläge här, med team deathmatch, point-control conquest och gun gun-lägen tillgängliga. Och allt detta sker i matcher med 20 personer. Spelet är roligt, om inte lite standard, men det är bra. Den vet vad den gör och försöker vara ett roligt spel för människor som vill ha en rolig, standardpersonsskjutare på mobil. Vi har gillat att spela det i tidiga byggnader när det har kommit. Det visuella har förbättrats dramatiskt och spelet känns bättre med varje uppdatering. Det kanske inte vinner några utmärkelser, men utvecklaren vann ett stipendium för att delta i Apples World Wide Developer Conference 2016.

It’s Come A Long Way

Vad allt detta visar är att spelutvecklingen har kommit så långt. Motorer som Unity tillåter utvecklare att skapa titlar som annars skulle ha tagit stora team månader om inte år att skapa och att göra det med mindre arbetskraft och mindre arbete. Faktum är att skalan har förändrats så mycket att som vi ser kan vem som helst med tillräcklig vilja att göra det online-förstapersonsskytten av sina drömmar. Speciellt med tanke på att Unity är gratis att testa och är tillgängligt för dem som inte känner till programmering. Vi har pratat med en av utvecklarna på Naquatic som sa att han inte visste hur man programmerade när han först började skapa spel i Unity. Medan programmering hjälper, och all spelutveckling kommer att ge viss förståelse för kodning, är hinder för inträde inte «du behöver veta hur man kodar.» Detta spel ska vara inspirerande, att vem som helst kan göra ett lovande och roligt spel, oavsett vem de är. Den andra saken som är fascinerande med Bullet Force är hur sociala medier och streaming spelar en roll i spelets utveckling. Lucas Wilde har hela utvecklingen interagerat med spelare av betaversionen av spelet på Twitter, regelbundet Crowdsourcing av information om önskade funktioner och fått feedback från publiken om hur förändringar i byggnader utför. Han har till och med en dedikerad publik av fans på plattformar som Mobcrush – Vi har strömmat spelet och fått några av hans fans som har dykt upp och sett människor glada när han dyker upp i en orelaterad ström. Det finns en stor chans att han är bättre på att marknadsföra spel än många andra utvecklare också.

Det är imponerande

Och det är en del av varför detta är så fascinerande. Det är inte bara att det är ett imponerande spel gjort av en tonåring. Det är det faktum att du har en utvecklare som använder kraftfulla verktyg – både konkreta när det gäller utveckling och mer eteriska när det gäller marknadsföring – för att hjälpa till att skapa ett spel och få ordet till spelarna. Och inte bara är spelet en rolig första person shooter, men det är ganska inspirerande för för alla som säger att de vill göra ett spel, ja, den här killen gör ett spel han älskar för en beundrande publik medan han är i en spännande tid av sin liv. Vad hindrar dig eller någon annan?