Saltar al contenido

Twitter Help: Vad är en retweet? Hur retweetar jag?

2 de julio de 2021
GettyImages 556213885 58507f613df78c491eec7cf2 bfb3a7865f444f3292cf28f11f514e27

Retweeting är när du lägger om på Twitter. Om du är bekant med Facebook har du förmodligen sett en vän dela ett inlägg som ursprungligen skapades eller delades av någon annan. På Twitter kallas detta koncept «retweeting». Liksom hashtags är retweets ett community-driven fenomen som hjälper till att göra tjänsten bättre genom att låta människor snabbt sprida diskussioner över Twitter.

Hur man retweetar

Så här retweetar du ditt eget inlägg eller någon annans:

  1. Välj dubbelpil under posten.

  2. Skriv a kommentar (eller inte) och välj Retweeta.

    Twitter - lägg till en kommentar och retweet

Inlägget bäddas automatiskt in i ditt Twitter-flöde och originalaffischen får ett meddelande om att du har retweetat deras inlägg. Om du av misstag trycker på retweeta ikonen, tryck på den igen för att ångra.

Vilka är fördelarna med retweeting?

Att dela någons inlägg är ett sätt att skilja dig från människor som bara följer och kommenterar. En retweet kan också leda till att en influencer med tunga följder vinner tillbaka och därmed öka din exponering på Twitter. Det introducerar också värdefull information och en ny röst till dina följare. Retweeting är ett av de mest effektiva sätten att få ordet om allt som är värt att dela, samtidigt som du bygger ditt engagemang på sociala medier.

Vad ska du retweeta?

Om du tror att dina följare skulle dra nytta av informationen, retweetar du den. Till exempel, om någon du följer tweets något som skulle roa din Twitter-publik, ge det vidare till dem. Eller, om du vill släppa alla in i en konversation som du har, retweeta den. Om innehållet är meningsfullt för dig på något sätt, dela det med följande, men undvik att retweeta så mycket att dina inlägg stöter på skräppost – det här är en av de snabbaste vägarna för att följas upp och dämpas på Twitter. Om dina tweets inte är godkända, lägg till en, «Retweets är inte rekommendationer», ansvarsfriskrivning i din bio. Kom ihåg att retweeting handlar om att ha kul, vara social och dela saker som är värda att dela. Prova och se hur det fungerar för dig!