Saltar al contenido

Twitter lägger till DM-sökfunktion till Android

22 de junio de 2021
ScreenShot2021 05 14at10.44.38AM 59e40ec4220f410897a9c51b5bfc93f8

Twitter meddelade på torsdag att det äntligen ger Android-användare möjligheten att söka genom sina Twitter Direct Messages (DMs). Det sociala nätverket ursprungligen debuterade funktionen under 2019 till iOS-användare, men utökade DM-sökfältets funktion till alla Android-enheter. Med funktionen kan du skriva in någons namn eller en grupps namn i DM-sökfältet för att hitta en ny konversation som du haft med dem.

Twitter meddelade också att det också utvidgar sökfunktionen till äldre konversationer istället för att tillåta användare att bara söka i sina senaste.

Funktionen gör det betydligt enklare att hitta en specifik konversation med någon, särskilt för användare som använder funktionen ofta och har hundratals DM i inkorgen. Just nu kan du bara söka efter en persons namn eller ett gruppnamn för att komma till konversationen snabbare, men Twitter sa i sitt tillkännagivande att det arbetar med att lägga till möjligheten att söka i meddelandeinnehåll genom att skriva ett ord eller ett ämne.

Företaget sa att det förväntar sig att släppa funktionen senare i år, men gav inte ett specifikt datum. Den nya funktionen följer en massa nya uppdateringar som Twitter nyligen har gjort för sina 192 miljoner användare. Förra veckan rullade den ut större bildvisningsstorlekar i tidslinjer, istället för att beskära bilder automatiskt. Twitter släppte också en tip jar-funktion, som tillåter användare att göra betalningar eller «tips» till andra användare. Om din tweet t.ex. blir viral behöver du inte lägga till din PayPal-länk i tråden. Funktionen är också avsedd att hjälpa till med skapare, journalister, experter och ideella organisationer.