Saltar al contenido

Twitter vill att du ska läsa artiklar innan du retweetar

26 de junio de 2021
tuned on gray laptop computer 163097 9ec5ee14c82c452690b611a40a1498eb

Även att spendera ett par minuter på en artikel med en rubrik som du vill dela kan hjälpa till att bromsa spridningen av felinformation.

Twitter testar en ny funktion som är utformad för att hjälpa dig att sakta ner innan du retweetar en artikel. Om en användare inte har öppnat en artikel på Twitter innan de trycker på Retweet-knappen kan tjänsten skicka en avisering för att öppna den först.

Twitter säger: «Att dela en artikel kan utlösa konversationer, så du kanske vill läsa den innan du tweetar den», skrev @ Twitter Twitter. ”För att främja informerad diskussion testar vi en ny fråga på Android –– när du retweetar en artikel som du inte har öppnat på Twitter kan vi fråga om du vill öppna den först.”

Hur man får det: Funktionen finns bara på Android för tillfället, men den kommer sannolikt att komma till iOS om det visar sig vara användbart.

Slutsats: Det verkar något uppenbart att du vill veta mer om en artikel än bara dess (eventuellt inflammatoriska) rubrik innan du avfyrar den för alla dina Twitter-följare, men låt oss vara ärliga: vi har alla gjort det. Nu får vi åtminstone en liten påminnelse om att faktiskt öppna den först.

Via: The Verge

Läs mer om Twitter