Saltar al contenido

Vad är Googles funktion för samtalsskärm och hur fungerar det?

25 de junio de 2021
screen calls tap 24dc47ba5e9f47ab98b736d5c5830d4d

Googles samtalsundersökning låter dig se vem som ringer och varför. Samtalsscreening gör att Google Assistant kan svara på dina telefonsamtal och tillhandahålla en utskrift av begäran i realtid. Du kan välja att tala om för uppringaren att du inte är tillgänglig, be om mer information eller ringa upp samtalet när du vet att det är en legitim uppringare som du vill prata med. Samtalsscreening är endast tillgängligt för Google Pixel och vissa Android-telefoner.

Vad är Google Assistant Call Screening?

För att använda Googles samtalsscreening, se till att du har den senaste versionen av telefonappen installerad. Samtalsscreeningsfunktionen rullades ut med Pixel 3 och Pixel 3XL i oktober 2018. Det är en automatisk funktion som ger dig möjlighet att ringa Google Assistant-skärmsamtal från nummer du inte känner till. När ett telefonsamtal kommer in ser du ett alternativ att skärma samtal. När du trycker på det startar Google Assistant för att svara på telefonen åt dig. En skärm visas som Google Assistant säger till den som ringer och den som ringer. När personen som ringer svarar Google Assistant visas meddelanden längst ner på skärmen. Dessa inkluderar saker som «Är det brådskande?» eller «Jag kan inte förstå dig» för att be uppringaren om mer information. Du kan också välja «Jag ringer tillbaka» eller «Rapportera som skräppost» för att avsluta samtalet utan att prata med den som ringer. Denna funktion uppträdde efter att robocalls och skräppostsamtal blivit bestående. Det är ett enkelt sätt att svara på ett samtal från ett nummer som du inte känner igen utan att interagera om den som ringer är skräppost eller ett bluffsamtal. Screening av samtal från nummer som du inte känner igen är ett utmärkt sätt att se till att något är viktigt innan du är uppmärksam på det. Du kan ringa samtalet när som helst, så det är ett enkelt sätt att se till att du inte spenderar tid i telefonen när du inte behöver.

Google Screen Call Transcripts

Google sparar transkriptionerna från skärmade samtal, vilket kan vara praktiskt om du vill granska information från ett samtal. Du hittar det här transkriptet i samtalsuppgifterna för ett visat samtal. Om du föredrar att inte ha en post, ta bort transkriptet genom att ta bort posten för samtalsloggen för det telefonnumret.