Saltar al contenido

Vad är Gorilla Glass?

2 de julio de 2021
lifewire 5ab4d3bb3418c600363d3e62

Gorilla Glass är en speciell typ av glas som skapats av Corning Inc som används i elektroniska enheter som smartphones, surfplattor och tv-skärmar. Det har fått ett så starkt rykte för att vara så starkt och motståndskraftigt mot repor att varumärket Gorilla Glass nästan har blivit synonymt med fraserna «starkt glas» och «obrytbart glas» för den dagliga konsumenten. Det är dock viktigt att komma ihåg att Gorilla Glass är ett märke av starkt glas som används på smarta enheter och att en produkt som har en reptålig eller droppbeständig skärm kanske inte använder Gorilla Glass alls.

Hur stark är Gorillaglas?

Gorilla Glass är inte okrossbart men det är otroligt starkt. Den 6: e generationen Gorilla Glass kan överleva 15 droppar upp till 1 meter höga på hårda ytor och har genomgått noggranna tester av Corning Inc för flexibilitet, reptålighet och stötskydd.

Hur Gorilla Glass fungerar på smartphones är ganska förvånande.

Hur fungerar Gorilla Glass?

Den typ av glas som Corning skapar för deras Gorilla-glas är aluminiumsilikat. Denna typ av glas är sandbaserat och består av aluminium, kisel och syre. Efter att det ursprungliga glaset skapats placeras produkten i ett smält saltbad som är över 400 grader Celsius. Denna värme utlöser en jonbytesprocess som tvingar de mindre natriumjonerna ur glaset och ersätter dem med större kaliumjoner som dras in från saltet. Denna process med att packa större joner i samma storlek gör glaset betydligt tätare än det ursprungligen var. Detta är vad som ger Gorilla Glass sin styrka och flexibilitet.

Hur många typer av Gorillaglas finns det?

Den första generationen Gorilla Glass skapades 2008 med ytterligare iterationer producerade 2012, 2013, 2014 och 2016. Den sjätte generationen Gorilla Glass släpptes 2018 för allmän användning inom elektronik.

Är Gorilla Glass återvinningsbart?

Gorilla Glass kan vara tufft men i slutet av dagen är det fortfarande glas och kan verkligen återvinnas. Metoden som Gorilla Glass skapas gör inte nödvändigtvis det värre för miljön än vanligt glas som används i fönster eller flaskor.

Vad är antimikrobiellt Gorillaglas?

Antimikrobiellt Gorillaglas är en speciell typ av Gorillaglas som har styrkan i vanligt Gorillaglas men också har resistens mot bakterier. Glaset får detta motstånd genom att infunderas med joniskt silver, ett naturligt antimikrobiellt medel. Målet med Antimicrobial Gorilla Glass är att bidra till att skapa en mer hygienisk upplevelse på beröringsenheter som smartphones, surfplattor och offentliga elektroniska enheter som bankomater och interaktiva skärmar eller kartor.

Vem gör Gorilla Glass?

Gorilla Glass tillverkas av Corning Inc, ett amerikanskt företag som grundades 1851 under namnet Corning Glass Works. Corning Glass Works bytte namn till Corning Inc 1989. Förutom Sullivan Park i Corning New York äger företaget andra forskningscentra i Shizuoka Japan (Corning Technology Center) och Hsinchu, Taiwan (Corning Research Center Taiwan).

Vilken typ av produkter använder Gorilla Glass?

Gorilla Glass används av många företag för smartklockor och fitnessspårare, smartphones, surfplattor och bärbara datorer. 2016 var Ford GT-sportbilen den första bilen som använde Gorilla Glass i sina bakre och främre vindrutor. De flesta företag kommer att nämna på deras webbplats om deras produkter använder Gorilla Glass i sina enheter. Med tanke på teknikens positiva rykte kan många produktreklam också nämna Gorilla Glass om det används.

Betyder namnet på Gorilla Glass något?

Produktnamnet Gorilla Glass verkar inte ha någon speciell betydelse. Det är helt enkelt tänkt att antyda att glaset är lika starkt som en gorilla, en av de starkaste varelserna i djurriket.

Var kan jag köpa Gorilla Glass?

Corning tillverkar stora mängder Gorilla Glass för företag som vill använda det i sina enheter. Gorilla Glass kan inte köpas av genomsnittskonsumenten.

Finns det Gorillaglasalternativ?

Den största rival mot Cornings Gorilla Glass är Asahi Glass Co Dragontail som liknar Gorilla Glass och används i många smartphones tillverkade av Sony, Samsung och XOLO. Ett annat alternativ till Gorilla Glass-skärmar för smarta enheter är de som är gjorda med safir. Apple Watch är en sådan enhet som har en safirskärm.