Saltar al contenido

Vad är Nintendo DSi XL?

22 de junio de 2021
dsixl 5afd761343a103003726ae22

Nintendo DSi XL är ett handhållet spelsystem med dubbla skärmar som designats och tillverkats av Nintendo. Det är den fjärde iteration av Nintendo DS och den lanserades i Japan den 21 november 2009. Den blev tillgänglig i Nordamerika den 28 mars 2010. Här är vad du behöver veta om den här versionen av Nintendos populära handhållna konsol.

Hur skiljer sig DSi XL från DSi?

Nintendo DSi XL har funktioner som liknar Nintendo DSi, inklusive två kameror, inbyggd fotoredigeringsprogramvara, inbyggd programvara för musikredigering och en SD-kortplats. Dock skiljer sig DSi XL från sin föregångare på några få viktiga områden.

Större skärmar

Skärmarna på Nintendo DSi XL är 4,2 tum uppmätta diagonalt. Detta gör dem 93% större än DSi.

Bredare betraktningsvinklar

Förutom att ha större skärmar har DSi XL också bredare betraktningsvinklar än tidigare upprepningar av Nintendo DS. Åskådare samlade runt Nintendo DSi XL kan tydligt se det visade spelets action medan det spelas.

Kan inte spela Game Boy Advance Games

Till skillnad från den ursprungliga Nintendo DS och Nintendo DS Lite kan DSi XL inte spela Game Boy Advance (GBA) -spel. Detta betyder också att DSi XL inte kan spela några Nintendo DS-spel som kräver GBA-kortplatsen för ett tillbehör, till exempel Guitar Hero: On Tour.

Vad betyder ‘DSi XL’?

«DS» i Nintendo DS står för «Dual Screen», vilket samtidigt förklarar både den fysiska utformningen av handenheten och dess funktion. «Jag» är knepigare att knyta. Enligt David Young, assistentchef för PR på Nintendo of America, står «i» för «individ.» Medan företagets Wii-hemkonsol utvecklades så att hela familjen kunde spela på en gång är Nintendo DSi mer personlig. Young förklarar:

«Min DSi kommer att skilja sig från din DSi – den kommer att ha mina bilder, min musik och min DSiWare, så den kommer att bli väldigt personlig, och det är en sådan idé med Nintendo DSi. [It’s] för alla användare att anpassa sin spelupplevelse och göra den till sin egen. «

«XL» står för «Extra Large». Detta beskriver den handhållna spelanordningens större skärmar jämfört med tidigare DS-modeller.

Nintendo DSi XL-funktioner

Nintendo DSi XL spelar hela Nintendo DS-biblioteket, med undantag för spel som använder Game Boy Advance-kassettplatsen för nödvändiga tillbehör. Nintendo DSi XL använder en Wi-Fi-anslutning för multiplayer-sessioner och byte av objekt. Den använder också en Wi-Fi-anslutning för att komma åt Nintendo DSi Shop och ladda ner DSiWare, som är unika spel och applikationer som finns i onlinebutiken. De flesta av dessa nedladdningar betalas med Nintendo Points. Dessa kan köpas med kreditkort eller med förbetalda Nintendo Points-kort som finns hos vissa återförsäljare och spelbutiker. Nintendo Points blev oåterkallelig 2016 och DSi Shop stängdes 2017, men personer som äger DSiWare-spel kan fortfarande överföra dem till en nuvarande DS-konsol. Spara data kan inte överföras. Nintendo DSi XL levereras med en penna i storlek (förutom den vanliga pennan), en Opera-webbläsare, ett enkelt animationsprogram som heter Flipnote Studio och två Brain Age Express spel: Matematik och Konst & bokstäver. Nintendo DSi XL har två kameror och är också full med fotoredigering och musikprogramvara. Musikredigeraren låter dig ladda upp ACC-formade låtar från ett SD-kort, spela med dem och sedan ladda ner ditt arbete till SD-kortet igen. SD-kortet möjliggör enkel överföring och delning av musik och foton. Slutligen har Nintendo DSi XL samma inbyggda funktioner som har följt Nintendo DS-konsolfamiljen från dag ett: PictoChat illustrerade chattprogram, en klocka och ett larm.

Nintendo DSi XL-spelkompatibilitet

Nintendo DSi XL kan spela Nintendo DS-spel (men som nämnts kan det inte spela Game Boy Advance-biblioteket). Nintendo DS-biblioteket firas för sitt mångfald och kvalitetsinnehåll. Spelare har tillgång till massor av fantastiska äventyrsspel, strategispel, rollspel, pusselspel och multiplayer-upplevelser. Det finns också en hel del spritbaserade sidrullningsplattformar, vilket är goda nyheter för retrospelsentusiaster. DSiWare-spel är vanligtvis billigare och lite mindre komplexa än spel som köpts i en butik till detaljhandelspriset.

Nintendo DSi XL-konkurrenter

Nintendo DSi XL: s mest anmärkningsvärda konkurrenter är PlayStation Portable (Sony PSP), Apples iPhone och iPod Touch och iPad. Både iPad och Nintendo DSi XL strävar efter att göra bärbart spel enklare genom att minska ögonbelastningen med större skärmar. Nintendo DSi Shop liknar Apples App Store och i vissa fall erbjöd de två tjänsterna samma spel.