Saltar al contenido

Vad är Twitter och hur fungerar det?

25 de junio de 2021
what exactly is twitter 2483331 0fcf701f91b642a78af12f7cc25d06f8

Twitter är en webbplats för nyheter och sociala nätverk online där människor kommunicerar i korta meddelanden som kallas tweets. Tweeting publicerar korta meddelanden för alla som följer dig på Twitter, med hopp om att dina ord är användbara och intressanta för någon i din publik. En annan beskrivning av Twitter och tweeting kan vara mikrobloggtjänst. Vissa använder Twitter för att upptäcka intressanta människor och företag online och väljer att följa deras tweets.

Varför Twitter är så populärt

Twitters stora överklagande är hur skanningsvänligt det är. Du kan spåra hundratals engagerande Twitter-användare och läsa deras innehåll med en blick, vilket är perfekt för vår moderna värld med uppmärksamhetsunderskott.

Twitter använder en målmedveten begränsningsstorleksbegränsning för att hålla saker skanningsvänliga: varje mikroblogg-tweet-post är begränsad till 280 tecken eller mindre. Denna storlek lock främjar en fokuserad och smart användning av språk, vilket gör tweets lätt att skanna och utmanande att skriva. Denna storleksbegränsning gjorde Twitter till ett populärt socialt verktyg.

Hur Twitter fungerar

Twitter är lätt att använda som antingen sändare eller mottagare. Du går med ett gratis konto och Twitter-namn. Sedan skickar du sändningar (tweets) dagligen, varje timme eller så ofta du vill. Gå till Vad händer rutan bredvid din profilbild, skriv 280 tecken eller färre och klicka Tweet. Människor som följer dig och potentiellt andra som inte gör det kommer att se din tweet.

Twitters utforska sida.

Uppmuntra personer du känner att följa dig och få dina tweets i deras Twitter-flöden. Låt dina vänner veta att du är på Twitter för att bygga upp en följd långsamt. När människor följer dig kräver Twitter-etikett dig att följa dem tillbaka. För att ta emot Twitter-flöden, hitta någon intressant (inklusive kändisar) och tryck Följ att prenumerera på deras tweets. Om deras tweets inte är så intressanta som du kan alltid följa dem. Gå till ditt konto på Twitter.com dag eller natt för att läsa ditt Twitter-flöde, som ständigt förändras när folk publicerar. Twitter är så enkelt.

Varför människor tweetar

Människor skickar tweets av alla möjliga skäl: fåfänga, uppmärksamhet, skamlös självreklam av sina webbsidor eller ren tristess. De allra flesta tweeter microblog fritid. Det är en chans att skrika ut till världen och njuta av hur många som läser sina tweets. Emellertid skickar ett växande antal Twitter-användare ut användbart innehåll, och det är det verkliga värdet av Twitter. Det ger en ström av snabba uppdateringar från vänner, familj, forskare, nyhetsjournalister och experter. Det ger människor möjlighet att bli amatörjournalister i livet och beskriva och dela med sig av något som de tyckte var intressant med sin tid. Twitter har mycket driv, men samtidigt finns det en bas med användbara nyheter och kunnigt innehåll. Du måste själv bestämma vilket innehåll som är värt att följa där.

Twitter som en form av News News Reporting

Twitter är bland annat ett sätt att lära sig om världen genom en annan persons ögon. Tweets kan komma från människor i Thailand när deras städer översvämmas. Din soldatkusin i Afghanistan kan beskriva sina krigsupplevelser; din resande syster i Europa delar med sig av sina dagliga upptäckter, eller en rugbyvän kan tweeta från Rugby World Cup. Dessa mikrobloggers är alla minijournalister på sitt eget sätt, och Twitter ger dem en plattform för att skicka en konstant ström av uppdateringar direkt från sina bärbara datorer och smartphones.

Twitter som marknadsföringsverktyg

Tusentals människor annonserar sina rekryteringstjänster, konsultföretag och butiker genom att använda Twitter, och det fungerar. Den moderna internetkunniga användaren har tröttnat på TV-annonser. Människor föredrar reklam som är snabb, mindre påträngande och kan aktiveras eller inaktiveras efter behag. Twitter är just det; när du får reda på hur nyanserna i tweeter fungerar kan du få bra reklamresultat genom att använda Twitter.

Twitter som ett verktyg för sociala meddelanden

Ja, Twitter är sociala medier, men det är mer än snabbmeddelanden. Twitter handlar om att upptäcka intressanta människor runt om i världen. Det kan också handla om att bygga upp en följd av människor som är intresserade av dig och ditt arbete eller dina hobbyer och sedan ge dessa följare något kunskapsvärde varje dag.

Varför kändisar gillar Twitter

Twitter har blivit en av de mest använda sociala medieplattformarna eftersom det är både personligt och snabbt. Kändisar använder Twitter för att skapa en personlig anslutning med sina fans. Katy Perry, Ellen DeGeneres och president Trump är några av de berömda Twitter-användarna. Deras dagliga uppdateringar främjar en känsla av anslutning till sina följare, vilket är kraftfullt för reklamändamål och också övertygande och motiverande för de människor som följer kändisarna.

Twitter är många olika saker

Twitter är en blandning av snabbmeddelanden, bloggar och smsar, men med kortfattat innehåll och en bred publik. Om du gillar dig själv lite författare med något att säga, så är Twitter en kanal som är värt att utforska. Om du inte gillar att skriva men är nyfiken på en kändis, ett visst hobbyämne eller till och med en förlorad kusin, är Twitter ett sätt att ansluta till den personen eller ämnet.