Saltar al contenido

Vad är Visual Voicemail och hur får jag det?

22 de junio de 2021
Screenshot 20191109 100949 e51f11a8470b421a82d3ac8b8199f14f

Med visuell röstbrevlåda presenterar din telefon eller dator en lista med röstmeddelanden med ytterligare information om den som ringer, varaktigheten och ett alternativ att lyssna, ta bort eller arkivera röstmeddelanden från den visuella röstmeddelandeappen i valfri ordning. Den här funktionen innebär att du inte behöver ringa in ditt röstmeddelandesystem för att höra alla dina meddelanden i sekvens.

Hur får man visuell röstbrevlåda

Den allra första smarttelefonen som stöder visuell röstbrevlåda är Apples iPhone 2007. Idag kan du aktivera visuell röstmeddelande på nästan vilken smartphone som helst om din operatör erbjuder tjänsten. Din VoIP-telefontjänst som körs hemma eller på kontoret erbjuder sannolikt också en visuell röstmeddelandefunktion, antingen inbyggd i ditt servicepaket eller tillgänglig som en prenumeration. Tjänsten är ofta inte tillgänglig med fast telefonitjänst.

Transkription

Visuell röstbrevlåda fungerar också med transkription av röstmeddelande till text, en funktion som transkriberar ljudmeddelandet till ett textmeddelande som ska läsas istället för att lyssna på. Med din röstmeddelande transkriberad till skriftlig text är det lättare för dig att komma åt dem var som helst. Du behöver inte längre ljudhårdvara för att hämta dina meddelanden – i själva verket kan du ofta bara få utskriften mailad eller sms till dig.

Integritet

En fördel med visuell röstmeddelande är att du kan se en lista över vem som ringde istället för att behöva ringa in och eventuellt bli hörd av andra när du lyssnar på dina meddelanden. Parat med en transkriptionstjänst, och dina telefonmeddelanden behöver inte erbjuda något ljud alls. Inte bara kommer den här funktionen att förbättra din integritet, men det hjälper dig att snabbt kontrollera ett meddelande som du fruktar utan att behöva ringa din röstmeddelande, logga in och lyssna på en person som du hellre vill undvika.