Saltar al contenido

Vad är Windows 7 Starter Edition?

6 de agosto de 2021
windows 7 starter edition 5804f5c75f9b5805c2cb310c

De flesta vet att Windows 7 har tre primära utgåvor att välja mellan (Home Premium, Professional och Ultimate), men visste du att det finns en fjärde primära upplagan, känd som Windows 7 Starter? Från och med januari 2020 stöder Microsoft inte längre Windows 7. Vi rekommenderar att du uppgraderar till Windows 10 för att fortsätta ta emot säkerhetsuppdateringar och teknisk support.

Endast tillgängligt på Netbooks

Det viktigaste att veta är att Windows 7 Starter Edition är enbart för användning på netbook -datorer. Du kan inte få det på en vanlig dator (inte heller vill du ha det, i de flesta fall). Det kan fortfarande erbjudas som tillval på de netbook -modeller som fortfarande finns att köpa.

Vad saknas i Windows 7 Starter

Windows 7 Starter är en betydligt avskalad version av Windows 7. Här är några av vad det saknas, med tillstånd av ett Microsoft-blogginlägg:

  • Aero Glass, vilket innebär att du bara kan använda «Windows Basic» eller andra ogenomskinliga teman. Det betyder också att du inte får förhandsgranskningar i Aktivitetsfältet eller Aero Peek.
  • Anpassningsfunktioner för att ändra skrivbordsbakgrunder, fönsterfärger eller ljudscheman.
  • Möjligheten att växla mellan användare utan att behöva logga ut.
  • Stöd för flera bildskärmar.
  • DVD -uppspelning.
  • Windows Media Center för att titta på inspelad TV eller andra medier.
  • Remote Media Streaming för streaming av musik, videor och inspelad TV från din hemdator.
  • Domänstöd för företagskunder.
  • XP -läge för dem som vill kunna köra äldre Windows XP -program på Windows 7.

En funktion som kommer att saknas mest är möjligheten att ändra skrivbordets utseende. Gillar du inte bakgrunden? Du får leva med det som ingår. Observera att du inte heller kan titta på DVD -skivor. Men om du kan leva utan dessa funktioner och vill ha stabilitet och starka prestanda för Windows 7, är det ett alternativ som är värt att överväga.

Uppgraderingsalternativ

Tänk också på att uppgradera den netboken till en vanlig version av Windows 7. En sak som Microsoft-bloggen nämnde är möjligheten att köra en icke-startversion av Windows 7 på en netbook om du fortfarande kan hitta en licens. Det är ett bra val om du har pengar att uppgradera. Först måste du dock kolla in netbooks systemspecifikationer och jämföra det med Windows 7: s systemkrav. Vi rekommenderar att du uppgraderar till Windows 7 om du kan köra det eftersom Windows 7 är en enorm förbättring jämfört med Windows XP. Om du inte kan uppgradera många konsumenter till Windows 10 Home. Detta skulle vara att föredra eftersom Windows 7: s utökade support slutade i januari 2020. En viktig missuppfattning som vissa har om Windows 7 Starter är att du inte kan öppna mer än tre program samtidigt. Detta var fallet när Windows 7 Starter fortfarande var under utveckling, men den begränsningen släpptes. Du kan ha så många öppna program som du vill (och som ditt RAM kan hantera).

Är Windows 7 Starter Edition ett bra alternativ?

Windows 7 Starter är mycket begränsat – det råder ingen tvekan om det. Men för de huvudsakliga användningarna av en netbook, som normalt kretsar kring att surfa på internet, kontrollera e -post och liknande, kommer det att fungera bra. Om du behöver ditt operativsystem för att göra mer kan du uppgradera till en vanlig version av Windows 7, 10 eller överväga att flytta upp till en bärbar dator som inte är en netbook. De sjunker mycket i pris och erbjuder mindre storlekar och mer valuta för pengarna än någonsin.