Saltar al contenido

Vad är Xbox Game Pass?

21 de junio de 2021
xboxgamepass 5bf1def646e0fb00268dcbbc

Ett Xbox Game Pass är distributionstjänst för Xbox One-videospel. Du betalar en månadsavgift för att prenumerera på tjänsten och i utbyte kan du ladda ner och spela spel från Xbox Game Pass-biblioteket på din Xbox One-konsol. Det finns inga begränsningar för hur många spel du kan ladda ner, och spelen är inte begränsade på något sätt.

Hur fungerar Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass är ganska enkelt. Med prenumerationen får du tillgång till ett stort bibliotek med Xbox One, Xbox 360 och till och med original Xbox-spel som du sedan kan spela gratis. Här är en grundläggande genomgång av hur tjänsten fungerar:

 1. Registrera dig för ett Xbox Game Pass-abonnemang. Priserna varierar från $ 9,99 till $ 14,99 per månad.

 2. Titta igenom katalogen över gratis Xbox Game Pass-spel.

 3. Installera så många spel du vill.

 4. Spela de spel du har laddat ner när du vill under din prenumeration.

Xbox Live Gold och Xbox Game Pass-prenumerationer är inte samma saker. Du behöver inte Xbox Live Gold för att prenumerera på Xbox Game Pass, men multiplayer-funktioner i Xbox Game Pass-spel kräver en aktiv Xbox Live Gold-prenumeration.

Mer om Xbox Game Pass

Med ett Xbox Game Pass finns det inga begränsningar för hur många spel du kan ladda ner eller hur mycket tid du kan spendera på att spela dem, men du är begränsad av ditt tillgängliga lagringsutrymme. Om du har slut på utrymme på din Xbox One måste du ta bort spel som du inte använder innan du kan ladda ner nya. Du behåller bara åtkomst till Xbox Game Pass-spel så länge du har en aktiv prenumeration. När din prenumeration upphör kan du inte längre spela några av de spel du laddade ner. Du kommer dock att behålla alla framsteg du gjort i dessa spel om du vill prenumerera och spela igen vid ett senare tillfälle. Om du hittar ett spel som du verkligen gillar men inte vill vara prenumerant ger din prenumeration dig möjlighet att köpa Xbox Game Pass-spel med rabatt. Du kan ansluta din Xbox-konsol till en Alexa-enhet och ladda ner spel via Xbox Game Pass. Du behöver inte installera en färdighet; Säg bara ”Alexa, ladda ner [game] från Xbox Game Pass. ”

Hur mycket kostar Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass kräver en månadsprenumeration som kostar mellan $ 9,99 och $ 14,99 per månad. Microsoft erbjuder gratis prövningar och specialpriser från tid till annan, och du kan också hitta erbjudanden på prenumerationskort per kvartal eller år från återförsäljare.

Vilka plattformar fungerar Xbox Game Pass på?

Xbox Game Pass är utformat för att fungera med Xbox One-plattformen och fungerar med den ursprungliga Xbox One, Xbox One S och Xbox One X. Vissa spel innehåller ytterligare funktioner, bättre prestanda och grafik med högre upplösning om du har en Xbox One X. Eftersom Xbox Game Pass är en nedladdningstjänst och inte en streamingtjänst kan du faktiskt dra nytta av de högre grafiska funktionerna i Xbox One X. Förutom Xbox One-konsolfamiljen tillåter Xbox Game Pass dig också för att spela några spel på Windows 10-datorer. Detta är en del av Microsofts Xbox Play Anywhere-initiativ, som låter dig spela några Xbox One-spel på din Windows 10-dator. Det kostar inget extra att använda Xbox Game Pass på din Windows 10-dator, men inte alla Xbox Game Pass-spel ingår i Xbox Play Anywhere-programmet.

Vilka spel är tillgängliga på Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass innehåller ett stort urval av både helt nya spel och populära klassiker. Microsoft inkluderar även spel som de publicerar själv, som Forza Horizon 4, Sea of ​​Thieves och State of Decay 2 den tjänsten den dagen de släpps för försäljning. Det finns mer än 100 spel som ingår i ett Xbox Game Pass. Nya spel läggs till varje månad, och vissa kan så småningom tas bort, så kolla in Microsofts officiella lista för att se om det finns några spel du är intresserad av.

Hur får jag Xbox Game Pass

Eftersom Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst måste du registrera dig om du vill använda den. Du behöver ett Microsoft-konto för att slutföra transaktionen. För att få ut mesta möjliga av tjänsten bör du ha en Xbox One. Du kan dock registrera dig utan en Xbox One och spela på din Windows 10-dator om du är nöjd med Xbox Play Anywhere-spelen i tjänsten.

Så här registrerar du dig för Xbox Game Pass på din Xbox One

 1. Slå på din Xbox One och öppna Lagra flik.

 2. Bläddra ner till avsnittet Xbox Game Pass och välj Få mer info.

 3. Välj Listrutan Xbox Game Pass, och välj ett prenumerationsalternativ eller välj en gratis provperiod.

  En skärmdump av Xbox Game Pass-prenumerationsalternativet.

 4. Välj Ansluta sig.

  En skärmdump av Xbox Game Pass-registreringsskärmen på Xbox One.

 5. Ladda ner alla Xbox Game Pass-spel du vill ha och spela dem under hela ditt medlemskap.

Så här registrerar du dig för Xbox Game Pass på en dator

Du kan också registrera dig för Xbox Game Pass med en webbläsare på din dator via Xbox-webbplatsen. Medan du kan använda vilken dator som helst för att registrera dig för Xbox Game Pass kan du bara spela Xbox Game Pass-spel på Xbox One- och Windows 10-datorerna.

 1. Navigera till Xbox Game Pass online och klicka Gå med nu.

  Xbox Game Pass-webbplats med Gå med nu markerad

 2. Välj en plan och klicka sedan på Gå med nu. (Om du väljer en högre nivå plan, klicka på Gå med för $ 1; får du den första månaden gratis, varefter du betalar det angivna priset).

  Xbox Game Pass med Join Now markerat

 3. Välj jag accepterar för att skapa en Xbox-profil.

  Xbox Game Pass-registrering med "Jag accepterar" markerad

 4. Klick Ansluta sig att bekräfta.

  Klicka på Gå med för att godkänna ett Xbox-spelkort

 5. Välj PayPal eller klicka Lägg till en ny betalningsmetodoch välj sedan Kreditkort.

  Lägg till ny betalningsmetod markerad i Xbox GAME-passregistrering

 6. Ange dina betalningsuppgifter och klicka Spara. Du har köpt din Xbox Game Pass-prenumeration.

  Ange dina betalningsuppgifter och klicka på Spara.

 7. Ladda ner alla Xbox Game Pass-spel du gillar och spela dem under hela ditt medlemskap.