Saltar al contenido

Vad betyder «glida in i dina DMs som …»?

20 de julio de 2021
slide into dms meaning 3485730 230893770fc94cf8826ceb7af48646d5

Skjut in i DM eller Glider in i DM är slanguttryck som människor använder i online- eller textmeddelanden när någon alltför säker skickar ett privat meddelande som inte alltid är välkommen.

Vad är DM?

DMs betyder direktmeddelanden. På vissa sociala medieplattformar, som Twitter, har du en flik som låter dig skicka privat meddelande till alla andra användare som följer dig (eller de du inte följer dig som har deras DM-inställningar öppna för alla). De flesta refererar till det som en DM för kort.

Vad det betyder när någon säger ‘Skjut in i dina DMs som …’

Eftersom du kan ha en öppen konversation med vem som helst på sociala medier genom att svara på ett meddelande eller sätta @ användarnamn framför ditt meddelande, används DM-filer ofta för konversationer som du och den andra användaren hellre vill ha mellan dig. Uttrycket «glida in i dina DMs» innebär att det krävs att någon som är väldigt smidig och djärv att privat skicka meddelanden till en främling eller bekant online. I många fall är det ett uttryck som ofta sägs representera hur en alltför säker eller till och med flirtig användare kan kontakta någon de är intresserade av. «Skjut in i dina DM-apparater som …» åtföljs ibland av något visuellt – ett foto eller en video att förmedla rätt handling eller känsla.

Populära ‘Slide Into DMs’ Hashtags på Twitter

Twitter-användare twitterar med variationer av uttrycket «glid in i DM». Uttrycket verkar vara särskilt populärt för att vara en videoplattform som människor kan använda för att filma sina egna tolkningar av vad «glidning» verkligen betyder för dem – hur smidig, otacksam eller rolig det än är. Det fantastiska med trender som dessa är att de är så öppna, inspirerade sociala innehållsskapare kan bli riktigt kreativa och använda dem för att tillämpa på nästan vad som helst. Och det ökar bara viraliteten! Kolla in följande hashtag-länkar för att se vad folk twitrar för den här trenden.

På Twitter:

Du kan också hitta hashtags som liknar de ovan som används på både Instagram och Tumblr.

The ‘Slide In Yo DMs Like …’ YouTube Comedy Sketch and Song

Populära YouTuber Tpindell gjorde en kort komedi-skiss och musikparodi som heter «Slide In Yo DMs Like …» för att erbjuda en ganska exakt representation av hur man kan använda uttrycket i en viss situation, tillsammans med flera klipp som bryter ut i sång och olika «glidande» stilar.