Saltar al contenido

Vad betyder iPads vädersymboler?

15 de junio de 2021
Weather Icon 8aaef3b6148141acbb2bcc26722d9083

Standard iOS Weather-appen har 23 ikoner som förutspår de subtila förändringarna under de kommande förhållandena. Du borde kunna ta en blick på väderikonerna och berätta hur dagen framöver kommer att bli.

En symbol för varje väder på din iPhone

Appen för iPhone-väder innehåller inte beskrivningar av vädersymbolerna. Så, Apple har publicerat ett praktiskt diagram som förklarar iPhone-väderikonerna. Det är bekvämt eftersom det finns små skillnader i några av väderikonerna medan andra är ganska lätta att förstå. Om du vill använda Weather-appen anger du namnet på en stad, postnummer eller flygplatsplats. Prognoserna för dagen och följande vecka visas. Bläddra ner på skärmen för att se mer, som veckoöversikten, chansen för regn, luftkvalitet, soluppgång och solnedgångstider och andra detaljer.

Notera:

Apple har täckt alla väderförhållanden. Men väderikonerna som visas på skärmen beror på de lokala väderförhållandena och de andra valda platserna. Till exempel, många platser runt om i världen upplever inte orkaner eller tornados. Allvarlig väderinformation är tillgänglig för USA, Kanada, Japan, Australien och de flesta länder och regioner i Europa.

  • Soluppgång och solnedgång ikoner är uppenbara. Pilen är det subtila tecknet som representerar solens riktning.
  • Ikonen för Haze är också en sol som verkar kika i horisonten, men de flera horisontella linjerna står för partiklar.
  • Det finns subtila skillnader mellan typerna av snöigt väder. Två symboler mosas för att visa skillnaderna mellan spridd snö, sludd och blåser snö.
  • Ikonen med en halvmåne med två synliga stjärnor föreslår en klar och stjärnklar natt. Ikonen för en molnig natt tar månen bakom ett moln med mindre stjärnor.
  • Vädersymbolerna för duschar och kraftiga duschar är inte så uppenbara. Längre linjer på molnikonen är ett märke för allvarligare stormar.
  • IPhone Weather-appen har till och med en ikon för damm som inte är uppenbart att förstå vid första anblicken.

Ett alternativt sätt att hitta vad iPhone-vädersymbolerna betyder

Weather Channel tillhandahåller 10-dagars väderprognos till Weather-appen. Tryck på den lilla logotypen för The Weather Channel i appen för att öppna webbplatsen och använd sökfältet för att gå till stadens väder. Weather Channel-ikonerna är i färg och har textbeskrivningar. Men om den har en symbol som liknar den på din iPhone, vet du vad den symbolen betyder.

Väderkanalen med väder i New York

Dricks:

Väderappar är beslutsverktyg. De blir ännu mer kritiska med realtidsvarningar för allvarliga klimat nödsituationer. Om standardväderappen på iOS inte räcker, välj en av dessa utmärkta väderappar för din telefon istället.