Saltar al contenido

Vad hände med Apple Mails «Bounce Message»-funktion?

5 de noviembre de 2022
an envelope stuck in a mail slot with return to sender written on it 187591438 57cdceed3df78c71b65ce509

Äldre versioner av Mail, Apples e-postapp, hade en funktion som heter Bounce to Sender, som gjorde det möjligt för användare att skicka ett oönskat meddelande tillbaka till dess upphovsman. Tanken var att om du avvisade meddelandet skulle avsändaren sluta skicka e-postmeddelanden till din adress. Apple tog bort den här funktionen i Apple Mail version 5 och senare. Här är en titt på varför funktionen togs bort och hur Apple nu rekommenderar användare att hantera skräppost och annan oönskad e-post. Även om du inte kan studsa tillbaka ett meddelande till en avsändare i Apple Mail, kan du blockera en avsändare och inte längre ta emot e-postmeddelanden från den specifika personen eller gruppen.

Varför funktionen «Bounce to Sender» togs bort

Allt eftersom tiden och tekniken fortskred insåg Apple att den här funktionen kan göra mer skada än nytta. Dessa avvisade meddelanden bekräftade för spammaren att e-postadressen var giltig och att deras meddelanden togs emot. Dessutom, om spammaren använde förfalskade e-postadresser, skulle avvisningsmeddelandet bara gå tillbaka till en förfalskad adress. I Apple Mail version 4 och tidigare var det en enkel process att studsa ett meddelande. Du skulle markera meddelandet i brevlådevyn och välja Meddelande > Studsa till avsändaren.

Apples rekommendationer för att hantera skräppost

Istället för att skicka tillbaka meddelanden till en avsändare har Apple Mail flera verktyg för att hantera oönskade e-postmeddelanden.

Använd den inbyggda skräppostfunktionen

Det inbyggda skräppostfiltret i Apple Mail har ett skarpt öga för spam och markerar misstänkta meddelanden som du kan bekräfta som skräppost eller markera som säkra. Den här processen lär Apple Mail hur du bättre filtrerar din e-post. Om Apple Mail missar ett skräppostmeddelande markerar du meddelandet som skräppost genom att högerklicka på e-postmeddelandet och välja Markera som skräpeller genom att välja Skräp knappen på verktygsfältet (representeras av en tumme). Om du inte ser skräppostikonen (tummen upp eller ned) i verktygsfältet, välj Post > Inställningar > Skräppost och välj Aktivera skräppostfiltrering.

Ställ in Apple Mail-regler

Regler i Apple Mail hjälper dig att organisera och automatisera ditt e-postsystem, så att du kan dirigera e-post till vissa mappar. Ställ in regler för att avgöra vad som är skräp eller oönskad e-post, och få det skickat till papperskorgen eller en annan mapp som du anger. Finjustera regelns effektivitet genom att lägga till flera villkor, som avsändare, innehåll, ämne och mer.