Saltar al contenido

Vad S4S betyder på Instagram

26 de junio de 2021
GettyImages 586113526 587815515f9b584db3bf306d

S4S-förkortningen, som vanligtvis visas på Instagram, står för «shoutout for shoutout». Det kan också stå för «dela för dela» eller «stöd för support.» Oavsett den exakta formuleringen är innebörden densamma: Jag lägger upp innehåll om dig; du lägger upp innehåll om mig.

Hur S4S fungerar på Instagram

Om du följer populära Instagram-konton med varumärket (fitness, mat, mode, smink etc.) kanske du har märkt att vissa av dem också innehåller «S4S» i sina bios, bildtexter och till och med i kommentarerna i deras inlägg. S4S involverar två användare som har gått med på att ge varandra ett rop på sina egna Instagram-konton. Varje användare lägger upp ett foto eller en video med den andra användarens konto och de uppmuntrar sina följare att följa det utvalda kontot. Om båda användarna har följare med högt engagemang är detta en mycket effektiv teknik för att snabbt öka exponeringen och få nya följare.

Ett exempel på ett idealiskt S4S-scenario

Föreställ dig att en Instagram-användare som har 2500 följare och lägger in träningsinnehåll vill öka sitt intresse. De kan komma över ett annat konto som publicerar liknande träningsinnehåll och har en liknande följd på cirka 2700. Dessa konton är kompatibla för S4S. För att starta processen kommer användare nr 1 att kontakta användare nr 2 via e-post eller Instagram Direct. Om allt går bra kommer varje användare att gå med på att publicera varandras foto eller video, nämna sitt företag / varumärke i inläggets beskrivning och uppmuntra sina följare att kolla in det presenterade kontot. Vissa mycket populära Instagram-konton går med på att publicera ditt S4S-foto – och lämna det på deras sida bara en viss tid innan det tas bort. Andra ger dig bara en rop om du köper den från dem. Med andra ord, detta är allvarliga grejer!

Extra S4S-detaljer Värt att veta

Vissa användare accepterar endast S4S-förfrågningar från användare med liknande följder. Så till exempel kan ett mycket populärt konto med 50 000+ följare lägga in «S4S 50k +» i sin bio för att låta andra veta att de inte ens överväger att ropa ut konton med bara några tusen följare.

Varför S4S-trenden ger resultat

Du behöver inte ha ett Instagram-konto med ett stort antal för att använda S4S-trenden för din egen fördel. Om du till exempel har 500 följare är allt du behöver göra att börja samarbeta med andra konton som publicerar liknande innehåll och har cirka 500 följare också. Det handlar egentligen om att vara vänlig, skapa kontakter och visa genuint intresse för de användare du vill nätverka med. När ditt följd växer genom att delta i ett S4S-partnerskap eller två kan du fortsätta att nå konton med ett jämförbart antal följare. Den som är konsekvent när det gäller nätverkande på Instagram – och regelbundet tillhandahåller bra innehåll – kan använda S4S för att drastiskt öka sitt antal med tiden. Att kontinuerligt samarbeta med liknande konton för att ge varandra utrop har varit den främsta strategin för många Instagram-konton som slutar ha en stor följd. S4S används inte riktigt lika ofta som det var tidigare på Instagram. Om en användare inte har S4S-förkortningen någonstans på sin sida eller inlägg kan du fortfarande kontakta dem och föreslå det som ett alternativ. Om de gillar din profil och tycker att du skulle vara en bra match för att marknadsföra varandras innehåll, kan de komma överens om att ge dig en upprop.