Saltar al contenido

Vad ska du åtgärda iPhone-fel 3194

30 de julio de 2021
iphone error 3194 5ad3a89d3de4230037db2c7e

Normalt är att uppgradera din iPhone till en ny version av operativsystemet eller återställa den från säkerhetskopiering en ganska smidig process. Följ några steg och efter några minuter är din enhet igång igen. Men i vissa fall kan du stöta på fel 3194 i iTunes eller på dina enheter. Om du gör det kan du inte uppgradera eller återställa din iPhone eller iPad. Hur du åtgärdar fel 3194 är inte uppenbart, men den här artikeln innehåller steg-för-steg-instruktioner.

Vad orsakar iTunes-fel 3194

Apple säger att Fel 3194 inträffar när iTunes inte kan ansluta till Apples programvaruuppdateringsservrar som används för att aktivera iOS vid återställning eller uppgradering. Dessa servrar spelar en avgörande roll, så att inte kunna kontakta dem betyder att din iPhone inte kan slutföra återställningen eller uppgraderingen. Detta verkar inträffa oftast när det är något fel med iOS-programvaran på enheten – antingen har iOS ändrats genom jailbreaking eller så har versionen av iOS upphört att gälla, stöds inte längre eller på annat sätt inaktuell. Vill du lösa ett annat iPhone-fel med nummerkoder? Vi har artiklar om att fixa iPhone-fel -3, 53, 3259 och 4013.

Hur du löser iTunes-fel 3194

 1. Uppdatera iTunes. Om du ser Fel 3194 i iTunes är ditt första steg för att åtgärda det enkelt: uppdatera iTunes till den senaste versionen. Även om detta inte är den mest troliga gärningsmannen och förmodligen inte löser problemet, är det enkelt och snabbt och värt ett försök. Det är möjligt att något i en gammal version av iTunes blockerar den anslutning du behöver.

 2. Kontrollera nätverksanslutning och säkerhetsprogramvara. Eftersom fel 3194 ofta är ett nätverksproblem, se till att det inte finns något i ditt nätverk eller i dess konfiguration som orsakar problemet. För att göra det, prova följande:

  • Bekräfta att din internetanslutning fungerar. Om du inte är online alls kan du naturligtvis inte nå Apples servrar.
  • Avinstallera eller inaktivera säkerhetsprogramvara som en brandvägg (se till att sätta tillbaka den när du är klar!). Brandväggar och liknande verktyg kan blockera anslutningar till vissa servrar.
  • Starta om datorn och / eller modemet.
  • Om du använder Wi-Fi, försök ansluta direkt till ditt modem via Ethernet för att bekräfta att Wi-Fi inte är problemet.
 3. Ändra dina värdfiler. Om uppdateringen av iTunes inte fungerade kan du försöka redigera din värdfil. Det här är ganska komplicerat, så om du inte är tekniskt kunnig, hitta någon som ska hjälpa dig. Fel 3194 händer när Apple-servrar inte kan kontaktas. Värdfilen på din dator är relaterad till hur din dator går åt Internet. Det är möjligt att en felkonfiguration i filen kan orsaka problemet och att redigera filen kan åtgärda det. Här är vad du behöver göra:

  1. Avsluta iTunes.
  2. Öppna din värdfil.
   Starta terminalprogrammet på en Mac, skriv sudo nano / privat / etc / värdar och klicka Lämna tillbaka.
  3. I Windows, bläddra till system32 drivrutiner etc. och dubbelklicka på värdfilen. För mer information om redigering av värdfilen i Windows, kolla in Hur man redigerar HOSTS-filen i Windows.
  4. Om du blir ombedd att ange lösenordet när du loggar in på din dator anger du det.
  5. Hitta värdfilsposten för gs.apple.com.
   Om du inte ser det gs.apple.comär värdfilen inte problemet och du kan hoppa till alternativ 4 nedan.
  6. Lägg till # och sedan ett mellanslag i början av gs.apple.com linje.
  7. Spara filen (Kontroll + O på en Mac).
  8. Stäng filen eller Terminal-programmet.
  9. Starta om din dator.
  10. Försök att uppdatera eller återställa din iOS-enhet igen.
 4. Testa en annan dator. Om ingen av dessa saker löser problemet kan du försöka återställa eller uppdatera din iOS-enhet med en annan dator än du försökte tidigare. Detta kan fungera, men även om det inte gör det hjälper det att utesluta datorn som källa till problemet. Om du kan göra det är du så mycket närmare att ta reda på orsaken till felet.

 5. Få hjälp från Apple. Om du har provat allt och fortfarande får fel 3194 är det dags att ta in experterna. Du måste få teknisk support från Apple. Det enklaste sättet att göra detta är kanske genom att boka en tid i Genius Bar i din närmaste Apple Store. Om du inte har en Apple Store i närheten, använd företagets webbplats för att se vilka alternativ du har för ytterligare teknisk support.