Saltar al contenido

Vad ska du göra om du ser en röd iPhone-batteriikon

30 de junio de 2021
001 2000272 5b89ade4c9e77c0025ea799f

Din iPhone-skärm visar alla typer av användbar information: datum och tid, meddelanden, musikuppspelningskontroller. I vissa fall visar iPhone-skärmen olika färgade batterier eller en termometer. Varje batterisymbol med olika färger ger dig användbar information – om du vet vad det betyder. Det är viktigt att förstå vad dessa ikoner betyder och vad du ska göra när du ser dem. I minst ett fall kan det spara din iPhone från allvarliga skador. IPhone-batteriikonerna som diskuteras i den här artikeln kan visas i skärmens övre högra hörn och i vissa fall på låsskärmen. Oavsett var du ser ikonen betyder färgerna samma sak.

Röd batteriikon på iPhone: Dags att ladda

Du ser en röd batteriikon på din iPhone om det har gått ett tag sedan du laddade din iPhone senast. När du ser detta säger din iPhone att batteriet är lågt och måste laddas. Om din iPhone visar den röda batteriikonen i det övre högra hörnet behöver den laddas, men har fortfarande tillräckligt med ström för att fungera. Det är svårt att veta exakt hur mycket livslängd det har kvar (såvida du inte ser din batterilivslängd i procent, det vill säga. Vi rekommenderar det), så ladda telefonen så snart du kan. Om du inte kan ladda omedelbart kan du prova lågt energiläge för att få ut mer livslängd ur batteriet. Mer om det senare i artikeln. Om du alltid är på språng kan du kanske inte ladda din telefon regelbundet. Det kan vara värt att köpa ett bärbart USB-batteri eller ett batterifodral för att se till att du inte får slut på juice.

Röd batteriikon på låsskärmen: Mycket låg laddning

iPhone röd batteri ikon

Om du ser detta på din iPhone-skärm är det dags att ladda.
Om du ser den röda batteriikonen på iPhone-låsskärmen betyder det något annorlunda än att se det i det övre högra hörnet. När den röda batteriikonen visas på låsskärmen betyder det att ditt iPhone-batteri är så lågt att telefonen inte ens kan slå på. Anslut din iPhone direkt till en strömkälla för att börja ladda batteriet. Efter några minuter har den tillräckligt med ström för att slå på igen. Du ser bara den röda batteriikonen i det övre högra hörnet just nu.

Orange batteriikon på iPhone: Läget för låg effekt

Skärmdump av iOS-ikonen för låg batterinivå

Ibland blir batteriikonen i det övre hörnet på iPhone-skärmen orange. (Du kommer inte att se den här ikonen på låsskärmen.) Den färgen signalerar att din telefon är i lågeffektläge. Lågeffektläge är en funktion i iOS 9 och uppåt som förlänger batteriets livslängd ytterligare några timmar (Apple säger att det ger upp till tre timmars användning). Det stänger tillfälligt av onödiga funktioner och justerar inställningar för att pressa ut så mycket livslängd som möjligt ur ditt batteri. Vill du ha andra sätt att få ut mer iPhone-batterier? Vi har 30 iPhone-batteritidstips.

Grön batteriikon: iPhone – laddas

Skärmdump av iOS Batteriinställningsskärm med grön batteriikon

En grön batteriikon på din iPhone-låsskärm eller i det övre högra hörnet är goda nyheter. Det betyder att din iPhones batteri laddas. Om du ser ikonen med en liten blixt bredvid den eller i den, vet du att din iPhone är ansluten till ström. I vissa nyare versioner av iOS är batteriikonen vit i stället för svart eller någon av de andra färgerna som nämns här. En vit ikon betyder att allt fungerar bra.

Röd termometerikon: iPhone är för varm

Att se en röd termometerikon på din iPhone-låsskärm är ovanligt – och det är allvarligt. Den röda termometern kan vara lite läskig eftersom din iPhone inte fungerar när termometern är närvarande. Ett meddelande på skärmen berättar också att telefonen är för varm och att den måste svalna innan du kan använda den. Detta är en allvarlig varning. Det betyder att telefonens interna temperatur har stigit så högt att hårdvaran kan skadas (överhettning har till och med kopplats till fall av iPhones som exploderar). Enligt Apple, när enheten överhettas, skyddar iPhone sig genom att stänga av funktioner som kan orsaka problem. Det inkluderar att stoppa laddning, dimma eller stänga av skärmen, minska styrkan i trådlösa dataanslutningar och inaktivera kamerans blixt. Om du ser termometerikonen ska du omedelbart skaffa din iPhone en svalare miljö (men inte en frys! Låga temperaturer kan också skada telefonen). Vänta sedan tills den har svalnat innan du försöker starta om den. Om du har provat dessa steg och låt telefonen svalna länge men fortfarande ser termometervarningen, bör du kontakta Apple för support.