Saltar al contenido

Vad ska jag göra när Gmail inte synkroniseras

24 de julio de 2021
GettyImages 459261809 357446c3aca34ee38c08d3aebe7502f3

Om Gmail stöter på problem med att synkronisera mobilappen med ditt Gmail-konto, kanske du inte kan utföra grundläggande e-postfunktioner, skicka och ta emot e-postmeddelanden och öppna eller läsa nya e-postmeddelanden. Synkroniseringsproblem kan också orsaka att appar körs långsamt. För att få saker att fungera som de ska, synkronisera ditt Gmail-konto igen. Instruktionerna i den här artikeln gäller mobila enheter som kör Android 10, 9.0, 8.1 eller 8.0 och Apple-enheter som kör iOS 13, iOS 12, iOS 11 eller iPadOS 13.

Orsaker till att Gmail inte synkroniseras

En mobilapp kan sluta synkronisera när någon avvikelse i dataöverföring genererar ett fel bakom kulisserna som hindrar appen från att fungera tills felet rensas. Om felet inte kan rensas automatiskt verkar det hänga och fungerar inte som förväntat. De flesta överför fel fel till antingen oväntade problem i nätverksanslutning eller timeouts relaterade till sändning eller mottagning av stora databitar.

Så här fixar du Android Gmail som inte synkroniseras

Den vanligaste orsaken till synkroniseringsproblem med Gmail är mellan huvudkontot och Android-appen. Följ dessa steg för att synkronisera Gmail med din Android-enhet:

 1. Utför en manuell synkronisering. Öppna Gmail-appen och svep från toppen av skärmen till botten. Manuell synkronisering av Gmail är praktiskt om du bara kontrollerar det regelbundet på en enda enhet.

 2. Aktivera automatisk synkronisering. Om du föredrar att inte synkronisera manuellt kan du automatisera detta i inställningarna. Öppna Gmail app, tryck på Meny (trefältet och sedan på inställningar. Tryck på ditt kontonamn. I Dataanvändning markera avsnittet Synkronisera Gmail kryssruta.

 3. Se till att enheten är online. Kontrollera att enheten är ansluten till ett Wi-Fi eller att mobildata är påslagen för att synkronisera Gmail-appen. Inaktivera Flygplansläge om den är påslagen. Flygplansläge stänger av internet- och dataanslutningar och förhindrar att Gmail synkroniseras med mobila enheter.

 4. Kontrollera ditt lösenord: Gå till mail.google.com och logga in. Om du får ett lösenordsfel kan det vara anledningen till att appen inte synkroniseras ordentligt. Ändra ditt lösenord på båda enheterna.

 5. Uppdatera appen: Nedladdning av den senaste versionen av Gmail-appen kan lösa synkroniseringsproblem i Gmail. Besök Play Store; om du ser Uppdatering bredvid Gmail, tryck på den. Om du ser Öppna betyder det att du kör den senaste versionen.

 6. Rensa Gmail-appdata och lagrade Gmail-filer. Att rensa ut lagring kan fixa problem med appar. Öppna inställningar app. Knacka Appar och aviseringar eller, på äldre versioner av Android, tryck på Appar. Tryck på Gmail app. Knacka Lagring och cache > Rensa förråd, bekräfta sedan åtgärden. Gå till Samsung-enheter inställningar > Appar > Gmail > Behörigheter > Lagring. Tryck sedan på Radera data och bekräfta ditt val. Att rensa appdata ska inte ta bort e-post eller annat innehåll från ett Gmail-konto, bara från den lokala enheten. Men om du har viktiga e-postmeddelanden på den enheten, säkerhetskopiera den.

 7. Starta om Android-enheten. Ibland är en omstart allt som krävs för att få en smartphone eller surfplatta att fungera ordentligt.

Så här fixar du iOS eller iPadOS Gmail synkroniseras inte

Synkroniseringsproblem med den officiella Gmail-applikationen på iOS eller iPadOS eller med Gmail i Mail-appen är lite annorlunda. Även om vissa av samma felsökningssteg för Android gäller, är några korrigeringar specifika för Apple-enheter.

 1. Se till att IMAP är aktiverat. IMAP är den teknik som Gmail använder för att skicka e-post från sin e-postserver till enheten. Det bör vara aktiverat som standard, men om det ändras av någon anledning, aktivera det igen.

 2. Kontrollera dina push-inställningar. Om ditt Gmail-konto i iOS Mail är inställt på att synkroniseras manuellt, hämtar appen bara nya e-postmeddelanden när du använder det, vilket kan sakta ner saker. Öppen inställningar. Knacka Lösenord och konton > hämta ny data > Gmail och välj Hämta.

 3. Se till att enheten är online. Kontrollera att mobildata är påslagen eller att enheten är ansluten till ett Wi-Fi.

 4. Kontrollera om appen behöver uppdateras. Ibland stör en väntande appuppdatering datasynkronisering.

 5. Starta om din iPhone. Om du startar om din iPhone kan det lösa detta och många andra problem.

 6. Installera om Gmail-appen. Ta bort Gmail-appen från din iOS-enhet. Gå sedan till iOS App Store, sök efter Gmailoch installera om appen.

 7. Radera ditt konto. Ibland måste du bara börja om genom att radera ditt konto och ställa in det igen. Gå till inställningar > Lösenord och konton och tryck på ditt Gmail-konto. Knacka Radera konto och bekräfta genom att knacka på Radera konto om igen. Att radera ditt konto raderar inte din fjärrdata; det rensar bara allt på din iPhone eller iPad.