Saltar al contenido

Varför fungerar inte min iPhone?

27 de junio de 2021
find my iphone not working 1999175 ee8d853e3f464772ab0e5ee09afed334

Om du behöver använda Hitta min iPhone är du förmodligen redan i en stressig situation: din iPhone är förlorad eller stulen. Den situationen blir värre om Hitta min iPhone inte fungerar. Hitta min iPhone är ett fantastiskt verktyg för att hitta förlorade eller stulna iPhones och iPod touch. Genom att kombinera den inbyggda GPS-enheten på dessa enheter med onlinetjänsterna från iCloud hjälper Find My iPhone dig att hitta dina enheter på en karta. Ännu bättre, om din iPhone har blivit stulen, kan Find My iPhone låsa dem för att hålla din information borta från nyfikna ögon. Du kan till och med fjärradera alla data från din telefon.

Men om Hitta min iPhone inte fungerar och du inte kan spåra din enhet, prova dessa tips för att fixa den. Du kanske har sett att det finns en Hitta min iPhone-app i App Store. Du kan ladda ner den om du vill, men det har ingenting att göra med om din enhet kan hittas eller inte. Appen ger dig ett sätt att spåra förlorade enheter från alla enheter där appen är installerad. Det kan vara användbart om du är på språng och använder en väns telefon för att hitta din förlorade enhet, men att det inte krävs för att Hitta min iPhone ska fungera.

iCloud eller Hitta min iPhone är inte på

Två iPhone-skärmar som visar iCloud- och Find My iPhone-skärmar

Det mest ironiska kravet för att kunna använda Find My iPhone är att både iCloud och Find My iPhone måste vara aktiverade på den enhet du behöver hitta innan det är förlorat eller stulet. Om dessa tjänster inte är på kan du inte använda webbplatsen eller appen Hitta min iPhone, eftersom tjänsten inte vet vilken enhet du ska leta efter eller hur du kontaktar den. Av den anledningen är det viktigt att du aktiverar båda funktionerna när du först konfigurerar enheten. Även om du inte har ställt in den kan du ställa in Hitta min iPhone när som helst.

iPhone har ingen ström / är avstängd

Skjut för att stänga av meddelandet på iPhone X

Hitta min iPhone kan bara hitta enheter som är påslagna eller har batteriström. Anledningen? Enheten måste kunna kommunicera med mobil- eller Wi-Fi-nätverk och skicka GPS-signaler för att kunna skicka sin plats till Hitta min iPhone. Om Find My iPhone är aktiverat men din enhet är avstängd eller har slut på batteriström är det bästa Find My iPhone att visa enhetens senast kända plats innan strömmen stängdes av. Den visar den platsen i Hitta min iPhone-app eller webbplats i 24 timmar.

iPhone har ingen internetanslutning

iPhone X med flygplansläge på i Kontrollcenter

Hitta min iPhone kräver att den saknade enheten ansluter till internet för att rapportera sin plats. Om enheten inte kan ansluta kan den inte säga var den är. Detta är en vanlig förklaring till varför Find My iPhone inte fungerar. Din telefon kanske inte har någon internetanslutning på grund av att den är utom räckhåll för Wi-Fi eller mobilnätverk. Personen som har det kunde ha stängt av dessa funktioner (genom att till exempel aktivera flygplansläge via Control Center). Om så är fallet, precis som när det inte finns någon ström, ser du telefonens senast kända plats i 24 timmar.

SIM-kortet har tagits bort

iPhone X utan SIM-kort installerat meddelande på skärmen

SIM-kortet är det lilla kortet på sidan (eller överst, på vissa tidiga modeller) av iPhone som identifierar din telefon för ditt telefonföretag och låter din telefon ansluta till mobilnätverk. Utan det kan din telefon inte ansluta till 3G eller 4G och kan därför inte kommunicera med Hitta min iPhone. Om personen som har din iPhone tar bort SIM-kortet försvinner din telefon i princip från internet (såvida den inte är ansluten till Wi-Fi). På plussidan behöver telefonen ett SIM-kort för att kunna använda mobiltelefonnätverk, så även om tjuven sätter in ett annat SIM-kort i det kommer telefonen att vara synlig för Hitta min iPhone nästa gång den kommer online.

Enhetsdatumet är fel

Allmänt, Datum & tid, Ställ in automatiskt till ON / green

Tro det eller inte, det datum som ställts in på din enhet kan påverka om Hitta min iPhone fungerar korrekt. Det här problemet gäller för många Apple-tjänster (det är till exempel en vanlig källa till iTunes-fel). Apples servrar förväntar sig att enheter som ansluter till dem har rätt datum, och om de inte gör det uppstår problem. Din iPhones datum ställs vanligtvis in automatiskt, men om det skulle ändras av någon anledning kan det störa Hitta min iPhone. Följ dessa steg för att förhindra att detta händer:

  1. Knacka inställningar.
  2. Knacka Allmän.
  3. Knacka Datum Tid.
  4. Flytta Ställ in automatiskt skjutreglage till /grön.

Läs mer om hur du ändrar datum och tid på din iPhone, de många konsekvenserna av att göra det, i Hur man ändrar datum på iPhone.

Hitta min iPhone är inte tillgänglig i ditt land

Johns iPhone på en karta via iCloud i Safari

Tjänsten Hitta min iPhone är inte tillgänglig i alla länder. Kartdata måste vara tillgängliga för det landet och Apple har inte tillgång till den informationen över hela världen. Om du bor i ett av dessa länder eller om din enhet går förlorad i ett av dessa länder kan den inte spåras på en karta med hjälp av Hitta min iPhone. Den goda nyheten är att alla andra Find My iPhone-tjänster, som fjärrlåsning och radering av data, fortfarande är tillgängliga.

Du använder fel Apple-ID

Logga in på iCloud-webbsidan

Det här är inte det mest troliga alternativet, men om Hitta min iPhone inte fungerar när du behöver det och inget av de andra alternativen gäller, är det värt att kolla. När du loggar in på Hitta min iPhone måste du använda samma Apple-ID för att logga in som du använder på den saknade iPhone. Apple spårar enheter med Apple ID och låter dig bara spåra saknade enheter med ditt Apple ID. Det är möjligt att om du använder någon annans dator eller telefon för att spåra din förlorade iPhone, är du också inloggad på Hitta min iPhone med deras Apple-ID utan att inse det.

Enheten har återställts (iOS 6 och tidigare)

iPhone med ansluten till iTunes-skärmen på

På iPhones som körde iOS 6 och tidigare kunde tjuvar ta bort alla data och inställningar från en iPhone för att få den att försvinna från Hitta min iPhone. De kunde göra detta genom att återställa telefonen till fabriksinställningarna, även om telefonen hade ett lösenord.

Om du kör iOS 7 eller senare gäller det inte längre. I iOS 7 förhindrar aktiveringslås att en telefon återställs utan lösenordet som ursprungligen användes för att aktivera det. Det är en annan bra anledning att alltid uppgradera till den senaste versionen av iOS (förutsatt att din enhet stöder den).

Din iPhone kör iOS 5 eller tidigare

Produktskott för iPhone 5

Det här är troligtvis inte ett problem för de flesta idag, men Hitta min iPhone kräver att enheten kör minst iOS 5 (som kom ut hösten 2011). Förutsatt att din enhet kan använda iOS 5 eller senare, se till att uppdatera till den senaste versionen. inte bara kommer du att kunna använda Hitta min iPhone, du får också hundratals andra fördelar som följer med det nya operativsystemet. Nästan varje iPhone som fortfarande används idag har uppgraderats till iOS 11 eller senare, men om du försöker spåra en gammal iPhone och inte kan ta reda på varför den inte fungerar kan det vara orsaken. Som nämnts tidigare levererade iOS 7 en viktig ny funktion för att förhindra att tjuvar kan göra något användbart med en stulen telefon. Kallas aktiveringslås, den här funktionen kräver att användaren anger Apple-ID som används för att ursprungligen aktivera enheten för att radera eller återaktivera enheten. För tjuvar som inte känner till ditt Apple ID-användarnamn eller lösenord är den stulna iPhone inte bra för dem. Activation Lock är inbyggt i iOS 7 och senare; det finns ingen anledning att slå på den.