Saltar al contenido

Varför jag vill ha de nya Bose QuietComfort 45-hörlurarna

1 de julio de 2022
ScreenShot2021 09 02at11.23.34AM c625ea5681334077ba6504ff10958e0c

Viktiga takeaways

  • Jag kan inte vänta med att testa de nya Bose QuietComfort 45 brusreducerande hörlurarna.
  • Bose lovar att den här modellen kommer att erbjuda 24 timmars uppspelning, vilket på ett praktiskt sätt skulle slå mina Apple AirPods Max.
  • Jag förväntar mig också att Bose-hörlurarna kommer att vara bekvämare än AirPods Max.

De nya Bose QuietComfort 45 (QC45) trådlösa brusreducerande hörlurarna ringer till mig. Jag kan knappt höra sirenen från Bose-headsetet eftersom jag har på mig mina nya Apple AirPods Max-hörlurar, men Bose-burkarna kan vara ett längre hållbart och bekvämare alternativ än Apples finaste. $329,95 QC 45s är också billigare än ProMax, som säljs för $549. Men det nya Bose-headsetet lovar att vara mer än bara ett värdeerbjudande. Jag har ägt flera Bose-headset, inklusive nuvarande QuietComfort 35, och har blivit imponerad av deras, ja, komfort. ProMax låter fantastiskt, men deras tighta passform och tunga vikt gör ont i mitt huvud efter långa lyssnarsessioner.

Bättre batteritid

Jag är mest exalterad över den påstådda 24-timmars batteritiden för QC45. Hörlurarna laddas nu via USB-C, och Bose säger att det tar två timmar för en full laddning och en snabb 15 minuter för tre timmars uppspelning. Jag har aldrig fått något liknande batteritid från andra hörlurar jag äger. Jag har turen att få ut 10 timmars tung användning på mina AirPods Max, och det kan vara irriterande när jag använder dem under långa perioder eller mitt i ett videosamtal på jobbet. «Det nya Bose-headsetet lovar att vara mer än bara ett värdeerbjudande.» Förvänta dig dock inte en radikal avvikelse i utseendeavdelningen med Boses senaste.

QC45 går nästan inte att skilja från den tidigare modellen. Men Bose hävdar att utseendet är snyggare på den nya modellen och veck och volanger har tagits bort från mjuka material, medan luckor mellan komponenter har ersatts med mjuka övergångar.

Att hålla det enkelt

Ett område där QC45s kommer att ha svårt att slå AirPods Max är dess briljant enkla kontroller. AirPods Max har ett hjul för att justera volymen och knappar för att slå på eller av brusreduceringen, vilket kan erbjuda de mest intuitiva kontrollerna jag någonsin har använt på ett par hörlurar. Däremot har QC45 fyra knappar på den högra öronkåpan: volym upp, volym ner, ström och Bluetooth-parning, och en för de vanligaste uppgifterna, inklusive att svara på och avsluta samtal och spela/pausa musik. Det finns en annan knapp på vänster öronkåpa för att växla mellan lägen och stänga av mikrofonen under samtal.

Person som använder volymkontrollerna på Bose QuietComfort 45-hörlurarna

Jag har inga klagomål på brusreduceringen på AirPods Max, men baserat på Boses beskrivning borde QC45s inte ha några problem med att hänga med Apple-modellen. QuietComfort 45-hörlurarna har bara två inställningar med ett nytt aktivt brusreduceringssystem. I QUIET Mode kombineras mikrofoner inuti och utanför öronkåporna med ett patentskyddat digitalt chip för att känna av, mäta och svara på oönskade ljud i mellanfrekvenser, som de som finns i pendeltåg. I AWARE Mode växlar QC45-hörlurarna till full transparens, där allt hörs igen utan att ta av dem. Bose erbjuder också en spännande funktion som den hävdar tillåter QC45-ägare att dela med sig av sin brusreducering.

En strålformad array isolerar deras röst, medan en avvisande array dämpar och blockerar de hörbara distraktionerna runt dem – som en kaffekvarn eller skällande hund – från att plockas upp och sändas till vem de än pratar med. Förmodligen innebär isoleringsfunktionen att den du pratar med i telefon eller i videosamtal kommer att höra dig bättre. Om QC45-modellen lever upp till sin hype, skulle jag seriöst överväga att handla med mina AirPods Max. Mina öron lider av AirPods och de 24 timmarna av utlovad batteritid på Bose-modellen är frestande. Jag kan inte vänta med att ge dem ett försök när de släpper den 23 september.