Saltar al contenido

Vilka är SMTP-inställningarna för Yahoo Mail?

28 de junio de 2021
490636327 56a2883f3df78cf772773a89

Om du använder Yahoo Mail kan du använda tjänstens onlineportal för att skicka, ta emot, organisera och hantera e-post via en annan klient du föredrar, till exempel Outlook. Detta gör att du kan hantera dina e-postkonton från en enda applikation. Här hittar du SMTP-inställningarna för att ange i ditt föredragna e-postprogram.

 

SMTP-serverinställningar för Yahoo Mail

SMTP-serverinställningarna gäller utgående e-post, så de är desamma oavsett om du använder POP eller IMAP för inkommande e-post. I de flesta fall anger du SMTP-inställningarna i inställningar avsnittet i din e-postklient när du lägger till Yahoo-kontot i det. Internet Message Access Protocol (IMAP) och Post Office Protocol version 3 (POP3) är standarder för att ta emot e-post. Här är informationen för att gå in i e-postprogrammet för att skicka Yahoo Mail:

Yahoo Mail SMTP-serveradress smtp.mail.yahoo.com
Yahoo Mail SMTP-användarnamn Din fulla
Yahoo e-postadress (Inklusive
@ yahoo.com)
Yahoo Mail SMTP-lösenord Din
Yahoo Mail-lösenord
Yahoo Mail SMTP-port 465 eller
587
Yahoo Mail SMTP TLS / SSL krävs ja

Dessa inställningar fungerar med de flesta program och tjänster för e-post på skrivbordet, mobilen och webben (till exempel Outlook och Gmail). När du har konfigurerat Yahoo Mail i din föredragna e-postklient visas dina e-post- och Yahoo-mappar på båda platserna.

 

Gränser för sändning av Yahoo Mail

Yahoo begränsar antalet e-postmeddelanden och mottagare för att genomdriva deras antispam-policyer. Yahoo Mail avslöjar dock inte dessa nummer. Om du når e-posttjänstens förutbestämda gräns får du ett meddelande. Efter att ha väntat ett visst antal gånger (vilket bör förklaras inom meddelandemeddelandet för sändningsgränsen) kan du börja skicka e-post igen. Att skapa en e-postlista för grupper som du mailar ofta kan hjälpa dig att undvika dessa problem.

 

Vad är SMTP?

SMTP står för Simple Mail Transfer Protocol, en standard som vanligtvis används för att skicka e-post.