Saltar al contenido

Vilka ljudfilformat kan iPhone spela?

13 de agosto de 2021
teenager listening to mp3 player against wall with graffiti 548556465 57cf35153df78c71b69099d7

Det finns en missuppfattning att iPhone bara stöder AAC -formatet och att för att spela upp ljud måste det köpas från iTunes Store. Anledningen till förvirringen är att musik som laddas ner från iTunes är i AAC -format. Du kan dock spara musik till iTunes från andra källor, och de flesta av dessa ljudformat stöds på iPhone.

Det finns många platser att hämta gratis musiknedladdning för din iPhone, liksom webbplatser som är dedikerade till gratis nedladdning av ringsignaler.

Vilka ljudfiler kan iPhone spela?

Att veta vilka ljudformat iPhone stöder är viktigt om du vill använda telefonen som en bärbar mediaspelare. Det finns en god chans att din musiksamling är en blandning av ljudformat om du får dina låtar från rippade CD -spår, digitaliserade kassettband och torrentsajter. Det här är ljudformaten som iPhone kan använda:

Filtillägg Filformat Beskrivning
AAC AAC-LC (AAC låg komplexitet) Ett förlorande ljudformat optimerat för strömmande ljud och applikationer med låg bithastighet
AAC HE-AAC och HE-AAC v2 (High-Efficiency Advanced Audio Coding) Båda versionerna är förlustfria komprimeringsformat bra för mediaspelare, strömmande musik och internetradio. HE-AAC-filer kallas också MPEG-4 AAC-filer.
AAC AAC skyddad Alla låtar såldes på iTunes före 2009. Ett förlustformat som inkluderar Digital Right Management (DRM). Du kan inte bränna dessa till CD -skivor.
M4A Apple Lossless Ger ingen kvalitetsförlust av musikspår alls. Det liknar FLAC.
FLAC FLAC (Free Lossless Audio Codec) Ger förlustfri komprimering av digitalt ljud. När dekomprimeras är ljudet identiskt med originalet.
WAV, AIFF, AU, PCM Linjär PCM Data används ofta på ljud -CD -skivor och komprimeras inte, så filerna är stora, men kvaliteten är bra.
MP3 MP3 Förlorat format och det mest populära av de ljudtyper som används för digital musik.
AC3 Dolby Digital Förlorat format som bär upp till sex kanaler med musik.
Dolby Digital Plus (E-AC-E) En förbättrad version av Dolby Digital som erbjuder ökade bithastigheter och stöd för fler ljudkanaler.
AA Ljudformat (2, 3 och 4) Lossy format 2 ger 8 kbps ljud, i nivå med AM -radio. Format 3 vid 16 kbps ger ljud som är lika med en FM -radio. Format 4, med en bitrate 32 kbps, har ljudkvalitet som kan jämföras med en MP3.
AAX Hörbart förbättrat ljud Okomprimerad och 64 kbps, anses ha ljud av CD-kvalitet. Ger ett ljud som är bättre än Audible -format 2, 3 och 4. Dessa är större filer än de förlustformat.

Alla dessa format används inte med musik, men alla stöds av iPhone på ett eller annat ställe.

Lossy vs. Lossless Compression Formats

Förlorad komprimering tar bort information från pauser och tomma utrymmen i en ljudinspelning, vilket gör förlustfiler mycket mindre än förlustfria eller okomprimerade filer. Om du är en audiofil som prioriterar högkvalitativt ljud, konvertera inte din musik till ett förlustformat. För de flesta lyssnare fungerar lossy dock bra, och när du lagrar musik på din iPhone istället för att strömma den spelar storleken roll.

Hur man konverterar musik från formater som inte stöds

Om du har låtar i ett format som iPhone inte kan spela kan du konvertera dem på flera sätt. Det enklaste sättet att spela upp ljud i ett format som iPhone stöder är att använda iTunes för att konvertera låtarna. Men om musiken inte är lagrad i iTunes finns det också ljudfilomvandlare du kan använda.

Andra sätt att lyssna på ljud på iPhone

Du behöver inte lagra ljudfiler på din enhet för att lyssna på MP3 -filer och andra format på din iPhone. Det finns onlinetjänster som lagrar musik och andra ljudtyper åt dig och sedan levererar det till din iPhone via streaming. Till exempel, lyssna på podcaster på din telefon, lyssna på online radiostationer, strömma ljudböcker till din iPhone, ladda ner telefonens musik till en online -lagringstjänst eller hämta musik från en musikabonnemangstjänst.