Saltar al contenido

Vilken Apple TV -kapacitet behöver du?

7 de agosto de 2021
apple tv media streamer 2015 56a4b6053df78cf77283d802

Apple TV 4K finns i 32 GB och 64 GB kapacitet, och Apple TV HD finns i 32 GB. Båda modellerna är fortfarande tillgängliga från och stöds av Apple. Så vilken modell ska du välja?

  • Apple TV 4K, 32 GB, $ 179
  • Apple TV 4K, 64 GB, $ 199
  • Apple TV HD, 32 GB, $ 149

Apple TV HD stöder upp till 1080p upplösning, Apple TV 4K stöder upp till 2160p (4K) upplösning. Om du har en 4K-kompatibel TV och planerar att titta på 4K-innehåll är Apple TV 4K i båda lagringsstorlekarna det bättre valet. Apple TV är främst utformad som en åtkomstpunkt för strömmat medieinnehåll. Det betyder att musik, filmer, tv -program och annat multimediainnehåll som du får tillgång till med systemet nästan alltid streamas på begäran snarare än lagras på Apple TV. Det är inte en hård och snabb regel; när du samlar spel, appar och tittar på filmer används och fylls lagringsutrymmet på din enhet, men vanligtvis är detta bara tillfälligt. Huruvida prisskillnaden mellan modellerna är en övervägande, att förstå hur Apple TV använder lagring, cacha innehåll och hantera bandbredd bör hjälpa till att informera ditt beslut kring vilken modell du ska köpa.

Hur Apple TV använder lagring

Apple TV använder lagringsutrymme för programvaran och innehållet som körs, inklusive någon av de tusentals appar och filmer som finns i App Store och via iTunes. För att minska mängden utrymme som använts utvecklade Apple smarta on-demand-tekniker i appen som bara laddar ner det innehåll du behöver omedelbart samtidigt som du blir av med innehåll du inte behöver längre. Detta gör att appar kan erbjuda scener och effekter av hög kvalitet under spel. Till exempel laddar enheten bara ner de första nivåerna i ett spel när det laddas ner första gången. Alla appar är inte lika: Vissa upptar mer plats än andra, och spel tenderar att vara speciella rymdgrisar. Om du äger en Apple TV, kontrollera hur mycket lagringsutrymme som används inställningar > Allmän > Hantera lagring, där du kan ta bort appar du inte längre behöver spara utrymme. Tryck bara på Skräp ikon bredvid appnamnet. Apple TV låter dig också komma åt dina bilder och musiksamlingar i iCloud. Återigen tänkte Apple igenom detta, och dess strömningslösning cachar bara ditt senaste och mest åtkomliga innehåll på Apple TV. Äldre, mindre vanligt använt innehåll streamas till din enhet på begäran. Det enklaste sättet att förstå detta är att när nytt innehåll laddas ner till din Apple TV, hämtas gammalt innehåll ut. En sak som påverkar lagring är spridningen av 4K -innehåll. Storleken på grafikkomponenterna för spel och andra appar som finns på systemet har också blivit större, vilket kan göra mängden lokal lagring på systemet viktigare. Apple ökade den största tillåtna storleken på appar på Apple TV till 4 GB från 200 MB. Det är bra för spel eftersom du inte behöver strömma så mycket grafikinnehåll.

Hur bandbredd fungerar på Apple TV

Prestanda för en Apple TV beror starkt på robust bandbredd eftersom även när du tittar på en film eller använder vissa appar strömmar systemet en del av innehållet. Att använda on-demand-streamingteknologi för att radera redan använt innehåll för att ge plats för det innehåll du nu behöver är ett smart koncept, men det misslyckas om du har otillräcklig bandbredd. En väg runt detta är att använda 64 GB -modellen om du drabbas av bandbreddsbegränsningar eftersom mer av ditt innehåll kommer att lagras cachat i din låda, vilket minskar den fördröjning du kan uppleva när nytt innehåll laddas ner. Om du har bra bandbredd är det mindre problem, och modellen med lägre kapacitet bör leverera det du behöver.

Förutse framtiden

Vi vet inte hur Apple planerar att utveckla Apple TV i framtiden och hur nödvändig lagring det blir när det genomför sina framtida förändringar. Företaget har förvandlat Apple TV till ett HomeKit -nav och kan ha planer på att implementera Siri som hemassistent. Dessa drag kan ställa fler krav på lagringen i din Apple TV -låda.

Råd till köpare

Om du bara använder några få appar, spelar en handfull spel och tittar på filmer på Apple TV kan 32 GB Apple TV passa dig. Om du vill ha nästan omedelbar åtkomst till ditt musik- eller bildbibliotek kanske du vill välja modellen med större kapacitet, vilket borde ge bättre resultat om du har bandbreddsbegränsningar. Om du förväntar dig att spela massor av spel och använda alla andra användbara funktioner, till exempel nyheter och aktualitetsappar, är det vettigt att överväga att spendera de extra pengarna på en 64 GB -modell. På samma sätt, om du vill få bästa möjliga prestanda, kommer modellen med större kapacitet att leverera detta mest konsekvent, särskilt om du är en intensiv användare. I de flesta fall beror det på hur intensivt du planerar att använda Apples streaminglösning för att bestämma vilken storlek du ska köpa. Apple kan dock erbjuda nya och intressanta tjänster i framtiden som kan kräva en enhet med högre kapacitet.